På vår sengepost har vi 14 sengeplasser fordelt på våre to indremedisinske fagfelt fordøyelse- og nyre sykdommer. Hos oss jobber det både leger, sykepleiere, helsefagarbeider og assistenter som hver dag yter sitt beste for våre pasienter og deres pårørende. Våre sykepleiere har som hovedregel sin tilhørighet og primærområdet til enten fordøyelse eller nyre, men får likevel opplæring til å kunne være sykepleier innenfor begge fagfelt. Hos oss jobber det også assistenter, som vil bety at ikke alle kan dele ut medisiner eller svare på alle medisinske spørsmål du som pasient eller pårørende har.
Vi tilstreber faglig høy kvalitet i tjenestene vi leverer, og ønsker å gi pasientene våre helhetlig og god behandling.
Hva gjør vi på vår sengepost
Vi behandler og utreder pasienter med akutt og kronisk nyresvikt, forgiftninger, malign hypertensjon og pasienter med ulike infeksjoner og betennelsestilstander i nyrene. Vi bistår også pasienter med peritoneal dialyse. Innen fordøyelse sykdommer ivaretar vi pasienter med leversvikt, kroniske betennelsestilstander i mage/tarm, pasienter med alvorlig ernæringsproblematikk og NET pasienter. Mange av pasientene våre kommer inn som en planlagt innleggelse for å få hjelp til å forberede seg til undersøkelser.
Vår sengepost tar også i mot øyeblikkelige hjelp pasienter som kommer direkte fra akuttmottaket for videre utredninger og behandling.
Vi bistår pasienter til klargjøring for:
- Gastroskopi
- Koloskopi
- Endoskopi
- Enteroskopi
- CT forberedelser
- Ulike biopsier
- Væskebehandling
Om oppholdet og besøk
Det er viktig for pasienten å ha kontakt med familie og nære venner under sykehusinnleggelsen. Likevel ønsker vi at besøkende følger sengepostens besøkstid som er mellom klokken 17:00 – 20:00 Dette fordi mange av våre pasienter deler rom med en annen, og vi ønsker å tilstrebe ro. Det er flere undersøkelser gjennom dagen til ulike tidspunkt og daglige legevisitter.
Du er hjertelig velkommen til å ringe vår avdeling om du ønsker å komme på besøk utenom besøkstidene våre. Vi strekker oss langt for at du skal få være sammen med din nærmeste.
Lurer du på hvordan det går med pasienten
Vi har stor forståelse for at når et familiemedlem eller en venn blir akutt syk og må innlegges på sykehus, så er informasjonsbehovet stort. Vi gir kun ut informasjon til den som står oppført som nærmeste pårørende, og det er for å ivareta vår taushetsplikt overfor pasientene.
Barn som pårørende
Når en person blir akutt syk eller innlagt på sykehus, påvirker det også familien i stor grad. Vi ønsker at barn skal få lov å besøke avdelingen, da dette kan være viktig både for barnet og pasienten. Barn kan ha stor fantasi og ett besøk hos oss vil kunne bidra til at barnet får et korrekt bilde av virkeligheten. Vi bistår gjerne med å gi informasjon til barnet dersom det er ønskelig.
Dersom barnet ikke ønsker å besøke avdelingen eller av andre grunner ikke har mulighet, er vi likevel opptatt av om pasienten har barn som pårørende. Barn har rettigheter som skal ivaretas når foreldre blir syke. Spør oss gjerne om dette.
Hygiene
I sykehusmiljø er det mange bakterier som trives godt. Vi kan også ta med bakterier inn i sykehus. Mange av våre pasienter er ekstra mottakelig og sårbare for infeksjoner. Vi ber derfor besøkende om å alltid desinfisere eller vaske hendene sine ved besøk og før kontakt med personell og pasient. Det er plassert ut en dispenser med antibac ved hovedinngangen til UNN, og også flere synlig steder på vår sengepost.