Ambulant rehabiliteringsteam (ART) er en del av rehabiliteringstilbudet i UNN og dekker kommunene i Ofoten og Troms. ART Tromsø dekker UNN Tromsøs lokalsykehusområde og ART Narvik dekker UNN Narvik og UNN Harstads lokalsykehusområde.
Hva kan ART gjøre?
ART jobber for at den enkelte får et sammenhengende og individuelt tilpasset rehabiliteringstilbud i forhold til egen situasjon. Pasient, pårørende og lokalt hjelpeapparat, samt andre samarbeidspartnere, tilbys informasjon og veiledning og hjelp til koordinering og samhandling. Vi gjennomfører alltid en bred og helhetlig kartlegging som danner grunnlag for videre plan. Mål og tiltak skal ha som hensikt å fremme selvstendighet, mestring og deltakelse, og tilpasses den enkelte etter behov. Tilnærmingen er strukturert og involverer ofte en rehabiliteringsplan eller individuell plan, samt ansvarsgruppe.
Eksempler på hva ART kan gjøre:
- Kartlegge funksjonsnivå, mål og behov for bistand i rehabiliteringsprosessen
- Koordinere tiltak og være en pådriver for god samhandling mellom tjenesteytere
- Gi råd og veiledning til pasient, pårørende og fagpersonell
- Gi råd og veiledning i forbindelse med oppstart av ansvarsgruppe og individuell plan
- Samarbeide med NAV, arbeidsgiver, skole og andre relevante samarbeidspartnere
- Mestringsorienterte- og støttesamtaler
- Undervisning og lærings- og mestringskurs
- Kompetanseheving innen rehabiliteringsfeltet
- Arbeidsrettet rehabilitering
Hvilke pasienter henvises til ART?
Personer mellom 18-70 år med funksjonssvikt som gir langvarige og sammensatte rehabiliteringsbehov. I all hovedsak hjerneslag, traumatisk hodeskade, hjernetumor, MS, multitraume, nevromuskulære sykdommer og alvorlig grad av CFS/ME.
Lærings- og mestringskurs for pasient og pårørende
Ambulant rehabiliteringsteam v/ UNN Tromsø tilbyr gruppebasert mestringskurs to ganger i året for personer i arbeidsaktiv alder som har fått milde til moderate kognitive vansker etter ervervet hjerneskade. Det arrangeres også eget kurs for pårørende. Henvisningsrutiner
Du kan kontakte oss for å spørre om råd eller diskutere rehabiliteringsforløp. For å følge opp enkeltsaker trenger vi formell henvisning fra en lege. Henvisning kan sendes elektronisk til: FMR kontor innl Tromsø. Husk å merke tydelig i henvisningen at den skal til ART og hvilken lokasjon (UNN Tromsø eller UNN Narvik).
Kontaktinformasjon
ART Narvik:

ART Tromsø: