Når du har startet med å innta legemiddel i LAR, er du under behandling.
Alle pasienter får tilbud om terapeutiske samtaler med sin behandler. I samtalene vil vi ha fokus på rusmestring, risikofaktorer for tilbakefall til rus, kartlegging av psykisk og somatisk helse, sosialfaglige forhold og så videre. Ved behov kan vi forsterke tilbudet med timer hos for eksempel psykolog, psykiater eller lege.
I samarbeid med ansvarsgruppen din lager vi en behandlingsplan som skal hjelpe deg til å nå målsettingen med behandlingen - endring av rusvaner eller skadereduksjon.
Vi kartlegger symptomer og eventuelle bivirkninger som legemidlet eventuelt gir deg, og sikrer at du får riktig dose av medikamentet.
Vi tilbyr deg jevnlige samarbeidsmøter med ansvarsgruppen for å sikre at du får tverrfaglig oppfølging. I disse møtene jobber vi med å legge behandlingen til rette slik at du når din målsetting, for eksempel egnet bolig, aktiviteter i hverdagen, nettverk, økonomi og psykisk og somatisk helse.
Du får tilbud om behandling av Hepatitt C og tannbehandling, hvis det er aktuelt for deg. Vi oppfordrer også til at fastlegen din gjør årlige helseundersøkelser av deg når du er i LAR-behandling.
Når vi sammen vurderer at du ikke lenger har behov for et tilbud innen spesialisthelsetjenesten, innkaller vi til et samarbeidsmøte for å koordinere og overføre den videre oppfølgingen av deg til kommunalt hjelpeapparat og fastlege.