Når vi utfører vi EEG-undersøkelse med videoopptak kan vi se anfallene din og den hjerne-elektriske aktiviteten samtidig. Dette kalles langtidsmonitorering med video, også kalt videometri.
Vi har eget videometrirom på nevrologisk avdeling. Voksne blir lagt inn på nevrologisk avdeling, mens barn blir innlagt på barneavdelinga men oppholder seg på videometrirommet på nevrologisk avdeling.
EEG-tekniker vil starte påmontering av elektroder. Du får informasjon om undersøkelsen mens dette foregår, og du kan stille spørsmål hvis du lurer på noe. Du vil tilbringe tiden i en god stol på dagtid, og du får sove i seng om natten.
Du blir video-overvåket hele tiden, unntatt når du er på toalettet. Anfall eller spesielle hendelser blir filmet. Kameraene er utstyrt med infrarødt lys og kan filme også i totalt mørke. Ta derfor hensyn til dette når du skal velge hvilke klær du har på deg.
Når du merker anfall, vil vi at du trykker på en knapp vi viser deg og at du fyller ut et anfallsskjema med klokkeslett og kort beskrivelse av anfallet. Dette ønsker vi at du gjør straks du merker et anfall komme slik at vi får det på videoopptak.
Undersøkelsen vil bli vurdert av våre nevrofysiologer og du vil senere få svaret av henvisende lege.
Det kan hende vi forsøker å gjøre forskjellige ting for å få fram anfall under registreringen. Dette planlegger vi sammen med deg.
Gjør det vondt?
EEG-undersøkelse gjør ikke vondt. Du trenger ikke bedøvelse. Undersøkelsen krever at man klarer å sitte rimelig i ro i 20 til 30 minutter mens elektrodene festes. Urolige pasienter kan få se på DVD eller høre musikk. Barn kan leke litt med leker på et bord foran seg.
Hvor lenge varer undersøkelsen?
Undersøkelsen varer vanligvis fra ett til fem døgn. Iblant enda lenger.
Undersøkelsen medfører ingen spesielle ubehag eller bivirkninger i ettertid. Noen svært få reagerer på salven (elektrodepastaen) vi bruker på elektrodene, eller kan få små sår under elektrodene hvis de sitter på i mange døgn.