Russeksjon Narvik tilhører Rusavdelingen i Psykisk helse og rusklinikken ved UNN HF.
Vi har ca. 60 ansatte fordelt på yrkesgrupper som jobber tverrfaglig; sykepleiere, psykologer, leger, sosionomer, fysioterapeut, barnevernspedagoger, vernepleiere, ergoterapeuter og fagarbeidere.
Miniteam: Alle pasienter får sitt eget miniteam som består av pasienten selv, behandler, psykolog, miljøkontakt og lege.
Forløpskoordinator: Forløpskoordinator for ruspakkeforløpet tar kontakt med pasienten før innleggelse. Forløpskoordinator og miniteam har ansvar for samarbeid med lokalt hjelpeapparat eller andre instanser.
Eksempler på tiltak kan være:
- Avrusing og stabilisering; som enkeltstående tiltak, eller før ordinær rusbehandling
- Oppstart på legemiddelassistert rehabilitering (LAR)
- Innleggelse etter en av tvangsparagrafene i Helse og Omsorgstjenestelov §10-2, §10-3 0g §10-4.
- Kartlegging av behandlingsbehov
En innleggelse er vanligvis på 1-4 uker. Alle pasientene på Avrusingsenheten har eget rom med eget bad. Pasientene har tilgang til alle fasiliteter og aktiviteter på Døgnenheten, etter avtale.
Besøk og permisjoner
Det gis som hovedregel ikke permisjon under en innleggelse ved Avrusingsenheten. Besøk avtales individuelt, og gjennomføres som hovedregel utenfor enheten og med personale tilstede.
Behandlingstiltak
- Medikamentell og ikke-medikamentell støtte i avrusingsperioden
- Miljøterapi: Motivering og stabilisering i et trygt og støttende miljø med faste rammer og
- rutiner. Fokus på grunnleggende behov og gode relasjoner
- Det er faste møtepunkter for pasientene i løpet av dagen, og de fleste pasientene har oppgaver/ansvar knyttet til hverdagen på enheten. Det tilrettelegges for jevnlig fysisk aktivitet, og pasientene får tilbud om å prøve ut kreativ aktivitet eller andre aktiviteter etter ønske eller behov
- Samtaler: Kartlegging og motivering til videre behandling