Behandlingen kan være ulike former for samtaleterapi individuelt og/ eller i grupper, læring av mestringsstrategier og andre kurstilbud for å øke forståelsen av sykdommen og finne løsninger som kan hjelpe den enkelte. Behandlingen kan også bestå i medisinsk behandling og kartlegging av behov for hjelp og støtte i hverdagen.
Kartleggingsskjema (Checkware) - for deg som skal til behandling
Målgruppe
Poliklinikken skal tilby utredning og behandling til mennesker som har psykiske lidelser. Pasienten blir vurdert å ha ”rett til nødvendig helsehjelp” (jmf lov om pasientrettigheter). I praksis vil det si at pasienter med alvorlige psykiske plager og høyt symptom/ lidelsestrykk vil bli prioritert og få et tilbud innen en frist.
Hva kan vi tilby
Poliklinikken har kompetanse innen kognitiv terapi, korttids- og langtids gruppebehandling og medikamentell behandling.
Vi samarbeider med fastleger, NAV, døgneneheten på Senteret, ambulant akutteam, sykehuset og andre relevante instanser der det er behov for det.
Hvordan er vi organisert
Vi er organisert i grupper. Pasientene blir drøftet i behandlingsmøter for å sikre et faglig godt tilbud. Det blir sendt regelmessige oppsummeringer til fastlege og annen relevant instans.
Henvisninger
Alle henvisninger blir vurdert i inntaksteam hver uke. Pasientens helsetilstand blir primært vurdert ut fra opplysninger i henvisningen og det er derfor viktig at denne inneholder relevante opplysninger om sykehistorie, symptom, og forsøk på behandling. Vurdering av henvisning skal skje innen 10 dager fra den mottas.
Sjekkliste for henvisning:
- Aktuelle symptomer
- Aktuell funksjonsbeskrivelse
- Aktuelle kartlegginger/tester (eksempelvis MADRS)
- Hvilken behandling/oppfølging er gitt frem til nå, og effekt så langt?
- Tidligere psykiske helseplager
- Kjente psykiske helseplager i nær familie
- Somatisk status
- Medisiner (dato for sist endringer, og serumspeil)
- Eventuell rusmiddel/legemiddelavhengighet
- Cave
- Omsorg for barn
- Nettverk
- Pasientens motivasjon for behandling