Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.
Intensivavdelingen UNN Tromsø
Hos oss jobber det høykompetente leger og sykepleiere som sammen gjør sitt ytterste for deg og din nærmeste, tillegg til assistenter som bidrar stort i daglige gjøremål for at driften skal ivaretas på best mulig måte. Å være pårørende til alvorlig og kritisk syke pasienter kan oppleves som både skremmende og utrygt.
Det er viktig for pasienten å ha kontakt med familie og nære venner under oppholdet i avdelingen Noen pasienter er våkne, andre sover dypt ved hjelp av medisiner. De fleste er et sted imellom dyp søvn og våken tilstand. Selv om pasienten ikke kan snakke som vanlig med sine nærmeste, kan det være trygt og godt å høre kjente stemmer, holde i hånden og at noen snakker om dagligdagse ting. For dere som pårørende er det likevel viktig at dere tar dere tid til hvile og adspredelse. Det kan være nødvendig å spare på kreftene og forsøke å holde en viss døgnrytme
Pasientene som ligger hos oss trenger kontinuerlig overvåking og det er tidvis høy aktivitet rundt pasienten med nødvendige gjøremål og undersøkelser. Selv om de fleste pasientene ligger på enerom, kan det være nødvendig å begrense besøk for å tilstrebe ro rundt pasienten. Det er viktig for pasienten å ha kontakt med familie og nære venner under oppholdet i avdelingen. Både tid for,- og lengden på besøket avtales med ansvarlig sykepleier hos pasienten på hver vakt, dersom du ønsker å komme utenom faste besøkstider. Vi strekker oss langt for at du skal få tilbringe tid med din nærmeste.
Vi har forståelse for at når et familiemedlem eller en venn blir akutt syk, så er informasjonsbehovet stort. Med mindre annet er avklart, oppgir vi ikke informasjon om pasienten per telefon, til andre pårørende enn de som er oppgitt i pasientens journal.
Når en person blir alvorlig syk, påvirker det også familien i stor grad. Vi ønsker at barn skal få besøke avdelingen, da dette kan være viktig for både barnet og pasienten. Barn har stor fantasi og besøk vil kunne bidra til at barn får et korrekt bilde av virkeligheten. Det kan også bidra til at dere som familie kan snakke sammen i åpenhet om situasjonen dere står i. Vi ønsker svært gjerne å gi informasjon til barnet dersom det er ønskelig.
Dersom barnet ikke ønsker å besøke avdelingen eller av andre grunner ikke har mulighet, er vi likevel opptatt av informasjon om pasienten har barn som pårørende. Barn har rettigheter som skal ivaretas når foreldre blir syke. Spør oss gjerne om dette.
Intensivpasienter har høy risiko for å få sykehusinfeksjoner. Vi oppfordrer derfor til god håndhygiene før, under og etter besøk. Er du syk, skal du ikke besøke avdelingen på grunn av faren for smitte til både din pårørende, men også andre pasienter og personal.
Håndsprit dispenser er plassert utenfor hovedinngangen og flere synlige steder inne på avdelingen.
Dersom du er pårørende med luftveissymptomer eller av andre grunner er i karantene, uten å være bekreftet smittet med Covid 19, skal du avklare besøk på forhånd. Besøkende som faller under disse to kategoriene skal bruke munnbind all den tid de oppholder seg i vår avdeling, samt være nøye med håndhygiene. Pårørende som er bekreftet smittet med Covid 19, skal ikke komme på besøk da det vil være til fare for pasientene.
Når pasienten blir vurdert som ferdigbehandlet på intensiv overflyttes han/hun/hen enten til vanlig sengepost ved UNN eller til annen intensivavdeling eller sengepost ved lokalsykehuset.
Vi anmoder om at egen mobil brukes i minst mulig grad mens pårørende oppholder seg i avdelingen og at lyden alltid er avslått.
Sosiale medier som Facebook, Twitter og Instagram er offentlige. Det er lett å glemme at det som skrives her er offentlige ytringer. Selv om du begrenser hvem som skal se innleggene og kommentarene dine, har du ikke kontroll over om noen velger å formidle dem videre.
Informasjon om noens helse og pasientforhold er strengt privat. Du må derfor ikke legge ut informasjon om andres helse og pasientstatus. Dette gjelder også informasjon om at noen er pasient hos oss. Ikke del bilder eller video av andre enn deg selv uten tillatelse.
Vi har to oppholdsrom rett utenfor avdelingen, hvorav ett av rommene er litt større med eget tekjøkken. I tillegg kan dere benytte personalkantinen (plan 3, fløy C) eller kaféen i vestibylen (plan 6, fløy A). Vi har ett pårørenderom hvor pårørende kan overnatte, men hovedsakelig må pårørende benytte seg av enten pasienthotellet eller hotell inne i sentrum
Hvis du kommer til Breivika fra Tromsø sentrum er det lettest å ta buss nummer 20 eller 21 fra Fredrik Langes gate. Denne bussturen tar omtrent 15 minutter.
Når du kommer inn hovedinngangen fra busstoppet er du på fløy A, plan 6. Resepsjonen ligger til høyre.
Kommer du fra Narvik?
Fra Narvik til Tromsø går Helseekspressen. Personer som har fått rekvirert reise av helsemessige årsaker kan reise med Helseekspressen.
Du kan også ta taxi hvis du har avtalt dette med Pasientreiser. Taxien stopper utenfor hovedinngangen.
Med privatbil
Pasienter og pårørende bruker hovedinngangen. Parkering ovenfor sykehuset eller rett nord for PET-senteret (grønt område på kartet). Legevaktspasienter, fødende, og de som skal til mammografi parkerer rett nord for sykehuset (grønt område på kartet).
Pasientreiser
Har du vært til behandling, kan du søke om å få pengestøtte til reisen. Trenger du tilrettelagt transport for å komme til behandling, kan du ha rett til å få en rekvirert reise.
Når du går videre innover i sykehuset kommer du til fløy B, C, og til slutt D. Ved heisene står det skilt med hvilken fløy og etasje du er i (for eksempel B6).
Praktisk informasjon
Sykehusapotek Nord har utsalg vis a vis Narvesen-kiosken på sykehuset i Tromsø. Der får du kjøpt hygieneartikler og medisiner på e-resept. Husk legitimasjon med bilde når du skal hente legemidler på resept.
Apoteket ligger i A-fløya, plan 6. Ta til høyre når du kommer inn hovedinngangen.
Du får kjøpt blomster i Narvesen-kiosken som ligger innenfor
hovedinngangen, men husk på at allergikere kan få kraftige reaksjoner på
blomster med kraftig duft.
Om du skal besøke noen på en sengepost kan det være lurt om du ringer til
avdelinga først og sjekker om de har noen innlagt som er veldig allergiske.
Det kan uansett være lurt å sjekke besøkstidene på den avdelinga du skal til.
Det er én frisør på sykehuset. Den ligger inn til høyre
forbi Narvesen-kiosken når du kommer inn hovedinngangen.
Du kan kople deg på vårt åpne trådløse gjestenett ”UNN –
gjest”. Det er fri bruk av gjestenettet.
Sykehuskaféen Evert ligger i fløy C plan 3. Du kan også gå til fløy D og ta heisen til plan 3.Sykehuskaféen Evert er åpent for både pasienter og ansatte fra klokka 09 til 15. Der får du kjøpt varm og kald mat og drikke. Kaféen har godt med sitteplasser. Sjekk gjerne Facebook-sida vår.
Ved hovedinngangen i fløy A, plan 6 ligger en Narvesen-kiosk. Ta til høyre når du kommer inn hovedinngangen, eller til venstre i vestibylen hvis du kommer fra en av avdelingene.
I kiosken får du kjøpt enklere kioskmat, drikke og lesestoff. Kiosken har også tipping.
Kulturseksjonen i UNN arrangerer jevnlig lunsjkonserter på Pingvinen Scene ved hovedinngangen. Konsertene starter som regel klokka 1130. Informasjon om hvem som spiller henger i heisene.
Musikk er også helse, og med jevne mellomrom arrangeres det ”musikkvandring” i sykehuset. Ta kontakt med sykepleier på avdelinga dersom du er innlagt hos oss og ønsker besøk av musikerne våre.
Hvert år før jul arrangerer kulturseksjonen julemesse på plan 6 og 7 ved hovedinngangen.
Vi har flere gjesteparkeringer. Det er en ved PET-senteret, en overfor PET-senteret, og en rett nedenfor legevakta. Gjesteparkeringene er markert med grønt.
Parkeringa ved legevakta er for legevaktspasienter, fødende, og de som skal til mammografi.
På grunn av miljøhensyn, stor trafikkmengde og begrenset med parkeringsplasser anbefaler vi kollektivtrafikk der du har mulighet til å bruke dette.
Parkeringsavgift: Kl. 07-21: kr 31.- pr time
Kl. 21-07: kr 6 pr time
Langtidsparkering gjesteparkering:
For å oppnå denne prisen må det betales/ reserveres beløp for perioden parkering planlegges på parkeringsautomat.
Maks døgnpris kr 242,-
Pris fra og med det 4. døgnet maks kr 158,-
Pris fra og med det 8. døgnet maks kr 109,-
Parkering for bevegelseshemmede er gratis både på reserverte HC-plasser og på vanlige parkeringsplasser for gjester.
App: Apcoa Flow er appen som bør brukes.Finnes i app-store og google store (google play). Easy park app kan brukes, men da får du 15 % påslag i avgiften.
Motorsykler: UNN har ikke per i dag egen tilrettelagt parkering for motorsykler for besøkende eller gjester.
Sykkelparkering: Besøkende kan bruke all sykkelparkering rundt sykehuset. Om du vil ha parkering nær hovedinngangen er det mest praktisk å bruke: Plassene på sykkelstativ mellom PET-senteret og universitetet Sykkelkontainer rett nord for PET-senteret
Inngangtil Pingvinhotellet ved UNN Tromsø er gjennom sykehusets hovedinngang i A6. Du kan henvende deg i hotellets resepsjon når du kommer. Der er det alltid noen som tar imot deg. Hotellet er døgnåpent.
Barselhotellet er en del av Pingvinhotellet. Rommene har stellebord med utstyr. Barselhotellet har jordmødre tilgjengelig for økt trygghet for den nye familien.
Det er TV og tilgjengelig Internett på alle hotellrom.
Måltider
Frokost er inkludert i rompris. Lunsj, middag og kveldsmat er til salgs i hotellets restaurant i henhold til gjeldende åpningstider for deg som ikke har alle måltider inkludert.
Det finnes også et enklere mattilbud til salgs i hotellets resepsjon hele døgnet.
Narvesen har kiosk like ved resepsjonen.
Parkering
Parkeringsplasser mot avgiftsbetaling på oppmerkede områder utenfor sykehuset. Vi har få parkeringsplasser tilgjengelig og oppfordrer de som kan om å bruke kollektivtransport. Bussrute 20 går fra Tromsø sentrum til UNN og turen tar 10-15 minutter.
Priser ved Pingvinhotellet, Tromsø
Innlagte pasienter i Tromsø
Betaler ikke for opphold på hotellet
Alle måltider inkludert
Rommet må bestilles skriftlig fra avdelingen pasienten tilhører
Ledsagere/foresatte til barn under 18 år som er innlagt
Betaler ikke for opphold på hotellet
Alle måltider inkludert
Rommet må bestilles skriftlig fra avdelingen pasienten tilhører
Strålepasienter - Langtidsboende (over 5 døgn)
Pasienten betaler ikke selv for overnatting inklusive frokost
Rommet må bestilles skriftlig fra den avdelingen som behandler pasienten
Polikliniske pasienter og dagpasienter
Barn under 6 år bor gratis
Betaling direkte til pasienthotellet
Rommet bestilles via pasienthotellets felles booking
Vi gjør oppmerksom på at sykehuset ikke kan ta ansvar for klær og andre personlige eiendeler du tar med deg til sykehusoppholdet.
Vi anbefaler at du har minst mulig med deg og lar verdisaker ligge hjemme.
Dersom du likevel har med deg verdisaker, kan du avtale med avdelingen hvordan dette skal oppbevares.
Sengepostene våre har ulike visittider eller besøkstider. Informasjon om disse tidene står på de ulike avdelingssidene. Ta gjerne kontakt med avdelingen hvis du er usikker.