Kst. Seksjonsleder: Per B. Rønning
Enhetsledere: Renate G. Jenssen og Hilde- Iren Liland
Å være pårørende til alvorlig og kritisk syke pasienter oppleves både skremmende og utrygt. Hos oss jobber det høykompetente leger og sykepleiere som sammen gjør sitt ytterste for deg og din nærmeste. I tillegg jobber her assistenter som bidrar stort i daglige gjøremål for at driften skal ivaretas på best mulig måte.
Pasientene som ligger hos oss trenger kontinuerlig overvåking og det er tidvis høy aktivitet rundt pasienten med nødvendige gjøremål og undersøkelser. Selv om de fleste pasientene ligger på enerom, kan det være nødvendig å begrense besøk for å tilstrebe ro rundt pasienten. Det er viktig for pasienten å ha kontakt med familie og nære venner under oppholdet i avdelingen, men både tid for,- og lengden på besøket avtales med ansvarlig sykepleier hos pasienten på hver vakt. Vi strekker oss langt for at du skal få tilbringe tid med din nærmeste.
Informasjon
Vi har forståelse for at når et familiemedlem eller en venn blir akutt syk, så er informasjonsbehovet stort. Med mindre annet er avklart, oppgir vi dessverre ikke informasjon om pasienten per telefon, til andre pårørende enn de som er oppgitt i pasientens journal.
Barn som pårørende
Når en person blir alvorlig syk, påvirker det også familien i stor grad. Vi ønsker at barn skal få besøke avdelingen, da dette kan være viktig for både barnet og pasienten. Barn har stor fantasi og besøk vil kunne bidra til at barn får et korrekt bilde av virkeligheten. Det kan også bidra til at dere som familie kan snakke sammen i åpenhet om situasjonen dere står i. Vi ønsker svært gjerne å gi informasjon til barnet dersom det er ønskelig.
Dersom barnet ikke ønsker å besøke avdelingen eller av andre grunner ikke har mulighet, er vi likevel opptatt av informasjon om pasienten har barn som pårørende. Barn har rettigheter som skal ivaretas når foreldre blir syke. Spør oss gjerne om dette.
Infeksjoner
Intensivpasienter har høy risiko for å få en sykehusinfeksjoner. Vi oppfordrer derfor til god håndhygiene før og etter besøk. Er du syk, skal du ikke besøke avdelingen på grunn av faren for smitte til både din pårørende, men også andre pasienter og personal.
Håndsprit dispenser er plassert like innenfor døren.
Utskriving fra oss
Når pasienten blir vurdert som ferdigbehandlet på avdelginen, overflyttes han/henne enten til vanlig sengepost ved UNN eller til annen intensivavdeling eller sengepost ved lokalsykehuset.
Bruk av privat mobiltelefon inne i avdelingen
Vi anmoder om at egen mobil brukes i minst mulig grad mens pårørende oppholder seg i avdelingen og at lyden alltid er avslått.
Bruk av sosiale medier
Sosiale medier som Facebook, Twitter og Instagram er offentlige. Det er lett å glemme at det som skrives her er offentlige ytringer. Selv om du begrenser hvem som skal se innleggene og kommentarene dine, har du ikke kontroll over om noen velger å formidle dem videre.
Informasjon om noens helse og pasientforhold er strengt privat. Du må derfor ikke legge ut informasjon om andres helse og pasientstatus. Dette gjelder også informasjon om at noen er pasient hos oss. Ikke del bilder eller video av andre enn deg selv uten tillatelse.
Oppholdsrom
Vi har to oppholdsrom rett utenfor avdelingen, hvorav ett av rommene er litt større med eget tekjøkken. I tillegg kan dere benytte personalkantinen (plan 3, fløy C) eller kaféen i vestibylen (plan 6, fløy A). Vi har ett pårørenderom hvor pårørende kan overnatte, men hovedsaklig må pårørende benytte seg av enten pasienthotellet eller hotel inne i sentrum.