Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.
Barne- og ungdomsseksjonen (sengepost), Tromsø
Barne- og ungdomsseksjonen har tilbud til barn og unge i alderen 0-18 år som trenger innleggelse for dagbehandling eller lengere opphold. Dette gjelder både planlagte innleggelser og de som henvises som øyeblikkelig hjelp.
Vi er en døgnåpen sengepost med 15 plasser. Vi utreder og behandler barn og ungdommer med alle typer sykdommer og skader fra hele Nord-Norge. Vi har regionsfunksjon for kreftbehandling, rehabilitering og nevrokirurgi.
Legevisitt betyr at dere har et møte med legen om hvordan de siste 24 timene har vært med tanke på søvn, mat, velvære og eventuelle smerter/ubehag.
Dere vil få et kort med oversikt over hva som tas opp under legevisitten («visittkort»). På denne måten ønsker vi å inkludere dere til å delta.
Det er viktig at dere benytter anledningen til å spørre om ting dere lurer på, eller komme med innspill. Skriv gjerne ned ting dere vil snakke om før visitten, ellers kan det være lett å glemme det.
Lege og sykepleier vil sammen med dere legge planer for det neste døgnet.
De er viktig for oss å ha en god dialog og godt samarbeid med barna og foreldrene. Det er foreldrene som kjenner barna best og som er de minste sitt talerør.
Personalet samarbeider med fysioterapeut, ergoterapeut, sosionom og andre profesjoner ved behov.
Om man trenger noen å snakke med om tanker og følelser rundt det å ha et barn innlagt på avdelingen har vi både sosionom, psykolog og prestetjeneste kan hjelpe med dette. De tilbyr støttesamtaler til både foreldre og søsken.
Sykehuset har eget kapell som ligger i A5, det er døgnåpent. Pasienter som tilhører andre religioner eller livssyn enn Den norske kirke og Human-Etisk forbund skal få kontakt med sitt samfunn når de ønsker det. Preste- og samtaletjenesten kan hjelpe til å formidle slik kontakt.
Sosionom eller psykolog: Gi beskjed til oss, så formidler vi kontakt.
Etter utskrivelse må pasienten og pårørende som hovedregel legge ut for reiseutgiftene selv. Dette refunderes fra Pasientreiser i ettertid.
Ved behov for pleie og omsorg i hjemmet eller hjelpemidler samarbeider vi med dere for å få dette til på best mulig måte.
Tilbud under oppholdet
Etter forskrift om barns opphold på helseinstitusjon har barn rett på å ha én foreldre/fortsatt med seg under oppholdet. Den foresatte får dekt kost og losji av sengeposten. På grunn av dårlig plass på rommene og for å sikre at det er plass til å jobbe på rommene, ber vi om at det bare kommer en forelder. Hvis dere kommer to foreldre må den ene dekke kost og losji på pasienthotellet selv.
Ved alvorlig sykdom eller skade kan vi innkalle begge foreldre, og da dekkes kost og losji for begge foreldre.
Alle innlagte barn ligger på rom med en av foreldrene / foresatte. På rommet vil dere finne en TV og Playstation 4. Spill til Playstation 4 finnes digitalt og i et skap i gangen (vegg i vegg med storrommet). Det er også tilgang til filmer på DVD i samme gang.
På avdelingen har vi et spillerom / ungdomsrom der man finner keyboard, afrikanske trommer, gitarer, tv med Playstation 5, Nintendo Switch og en gaming-PC. Det er også printer tilgjengelig på ungdomsrommet.
Utenfor avdelingen har vi et lekeområde. Der finner man flere husker, klatrestativ, sklie, sandkasse med leker og på sommerstid er det tråsykler og elektriske biler. Det er også bord og stoler på uteområdet.
På UNN er det et aktivitetsrom i B1 der man finner bordtennisbord, Playstation, brettspill, bøker og tegneserier.
Det finnes diverse kostnadsfrie tilbud fra ulike aktører som pasienter, søsken og foresatte kan besøke. Dere vil få nærmere informasjon om dette i avdelingen.
Midt i avdelingen ligger det et leke- og aktivitetsrom og et fellesrom (kalt storrommet). Her holder barnehagelærerne og musikkterapeuter til.
De tilbyr et variert spekter av lekematerialer og aktiviteter til barna.
SMI-skolen ligger ved barne- og ungdomsseksjonen (på B5) ved UNN Tromsø. Vi gir skoletilbud til elever som er tilknyttet alle avdelinger på sykehuset; både innlagte, dagpasienter og pårørende, dette gjelder også førskolebarn med spesielle pedagogiske rettigheter.
Vi gir skoletilbud/tilrettelegging til alle skoletrinn; fra grunnskole til og med videregående. Ta gjerne med skolebøker, lekser og ukeplan fra egen skole. Vi tilpasser skoledagen etter din dagsform og planer, og holder gjerne kontakten med hjemmeskole din for planlegging og tilrettelegging. På skolen har vi også et godt utvalg av undervisningsmateriell og annet utstyr til utlån.
Vi ønsker å ta vare på det friske og det normale fra elevenes vanlige hverdag og ser på det som viktig at du opprettholder en skolerutine mens du er på sykehus. Vi har et stort fokus på å gi deg gode opplevelser i møte med sykehusskolen. Derfor bruker vi mye tid på kreative trivselsaktiviteter som forming, musikk, besøk til Nordnorsk Vitensenter med mer.
Velkommen på skolen!
Smittevern
God håndhygiene er det viktigste tiltaket du kan gjøre for å skjerme barnet ditt og deg selv for smitte. Vask og sprit hendene dine grundig når du skal håndtere mat, etter bleieskift, etter dobesøk, etter du har nyst/pusset nesen og når du forlater avdelingen.
Vi ber om at du ikke bruker parfyme eller andre parfymerte produkter med sterk lukt.
I tillegg er det viktig å holde orden på rommet og plassen til barnet.
Ikke plasser vesker, tøy eller utstyr på gulvet. Alt som faller på gulvet må enten vaskes eller skiftes ut.
Bruk sko/innesko i avdelingen.
Kontakt personalet når dere trenger tøy og annet forbruksutstyr.
Smittsomme sykdommer kan være farlig for de som er innlagt her.
Dersom du har noen av følgende tilstander, må du ikke gå inn på fellesrom eller til barnet uten å snakke med en ansatt først;
Forkjølelse
influensa
hoste
diaré
oppkast
forkjølelsessår på leppene
vannkopper
kusma
meslinger
røde hunder
kikhoste
skarlagensfeber.
Det samme gjelder dersom du har vært i kontakt med andre som har hatt nevnte sykdommer den siste tiden.
Hvis barnet har luftveissymptomer eller andre symptomer på smittsom sykdom må barnet og en forelder isoleres på avdelingen. Dette gjør vi da vi har barn med lavt immunforsvar i avdelingen.
Dere må da oppholde dere bare på rommet, og pleierne i avdelingen vil gi dere det dere trenger inn på rommet.
Når vi kommer inn på rommet vil vi også kle på oss gule frakker og kanskje også munnbind.
Hvis du kommer til Breivika fra Tromsø sentrum er det lettest å ta buss nummer 20 eller 21 fra Fredrik Langes gate. Denne bussturen tar omtrent 15 minutter.
Når du kommer inn hovedinngangen fra busstoppet er du på fløy A, plan 6. Resepsjonen ligger til høyre.
Kommer du fra Narvik?
Fra Narvik til Tromsø går Helseekspressen. Personer som har fått rekvirert reise av helsemessige årsaker kan reise med Helseekspressen.
Du kan også ta taxi hvis du har avtalt dette med Pasientreiser. Taxien stopper utenfor hovedinngangen.
Med privatbil
Pasienter og pårørende bruker hovedinngangen. Parkering ovenfor sykehuset eller rett nord for PET-senteret (grønt område på kartet). Legevaktspasienter, fødende, og de som skal til mammografi parkerer rett nord for sykehuset (grønt område på kartet).
Pasientreiser
Har du vært til behandling, kan du søke om å få pengestøtte til reisen. Trenger du tilrettelagt transport for å komme til behandling, kan du ha rett til å få en rekvirert reise.
Når du går videre innover i sykehuset kommer du til fløy B, C, og til slutt D. Ved heisene står det skilt med hvilken fløy og etasje du er i (for eksempel B6).
Praktisk informasjon
Sykehusapotek Nord har utsalg vis a vis Narvesen-kiosken på sykehuset i Tromsø. Der får du kjøpt hygieneartikler og medisiner på e-resept. Husk legitimasjon med bilde når du skal hente legemidler på resept.
Apoteket ligger i A-fløya, plan 6. Ta til høyre når du kommer inn hovedinngangen.
Du får kjøpt blomster i Narvesen-kiosken som ligger innenfor
hovedinngangen, men husk på at allergikere kan få kraftige reaksjoner på
blomster med kraftig duft.
Om du skal besøke noen på en sengepost kan det være lurt om du ringer til
avdelinga først og sjekker om de har noen innlagt som er veldig allergiske.
Det kan uansett være lurt å sjekke besøkstidene på den avdelinga du skal til.
Det er én frisør på sykehuset. Den ligger inn til høyre
forbi Narvesen-kiosken når du kommer inn hovedinngangen.
Du kan kople deg på vårt åpne trådløse gjestenett ”UNN –
gjest”. Det er fri bruk av gjestenettet.
Kulturseksjonen i UNN arrangerer jevnlig lunsjkonserter på Pingvinen Scene ved hovedinngangen. Konsertene starter som regel klokka 1130. Informasjon om hvem som spiller henger i heisene.
Musikk er også helse, og med jevne mellomrom arrangeres det ”musikkvandring” i sykehuset. Ta kontakt med sykepleier på avdelinga dersom du er innlagt hos oss og ønsker besøk av musikerne våre.
Hvert år før jul arrangerer kulturseksjonen julemesse på plan 6 og 7 ved hovedinngangen.
Vi har flere gjesteparkeringer. Det er en ved PET-senteret, en overfor PET-senteret, og en rett nedenfor legevakta. Gjesteparkeringene er markert med grønt.
Parkeringa ved legevakta er for legevaktspasienter, fødende, og de som skal til mammografi.
På grunn av miljøhensyn, stor trafikkmengde og begrenset med parkeringsplasser anbefaler vi kollektivtrafikk der du har mulighet til å bruke dette.
Parkeringsavgift: Kl. 07-21: kr 31.- pr time
Kl. 21-07: kr 6 pr time
Langtidsparkering gjesteparkering:
For å oppnå denne prisen må det betales/ reserveres beløp for perioden parkering planlegges på parkeringsautomat.
Maks døgnpris kr 242,-
Pris fra og med det 4. døgnet maks kr 158,-
Pris fra og med det 8. døgnet maks kr 109,-
Parkering for bevegelseshemmede er gratis både på reserverte HC-plasser og på vanlige parkeringsplasser for gjester.
App: Apcoa Flow er appen som bør brukes.Finnes i app-store og google store (google play). Easy park app kan brukes, men da får du 15 % påslag i avgiften.
Motorsykler: UNN har ikke per i dag egen tilrettelagt parkering for motorsykler for besøkende eller gjester.
Sykkelparkering: Besøkende kan bruke all sykkelparkering rundt sykehuset. Om du vil ha parkering nær hovedinngangen er det mest praktisk å bruke: Plassene på sykkelstativ mellom PET-senteret og universitetet Sykkelkontainer rett nord for PET-senteret
Inngangtil Pingvinhotellet ved UNN Tromsø er gjennom sykehusets hovedinngang i A6. Du kan henvende deg i hotellets resepsjon når du kommer. Der er det alltid noen som tar imot deg. Hotellet er døgnåpent.
Barselhotellet er en del av Pingvinhotellet. Rommene har stellebord med utstyr. Barselhotellet har jordmødre tilgjengelig for økt trygghet for den nye familien.
Det er TV og tilgjengelig Internett på alle hotellrom.
Måltider
Frokost er inkludert i rompris. Lunsj, middag og kveldsmat er til salgs i hotellets restaurant i henhold til gjeldende åpningstider for deg som ikke har alle måltider inkludert.
Det finnes også et enklere mattilbud til salgs i hotellets resepsjon hele døgnet.
Narvesen har kiosk like ved resepsjonen.
Parkering
Parkeringsplasser mot avgiftsbetaling på oppmerkede områder utenfor sykehuset. Vi har få parkeringsplasser tilgjengelig og oppfordrer de som kan om å bruke kollektivtransport. Bussrute 20 går fra Tromsø sentrum til UNN og turen tar 10-15 minutter.
Priser ved Pingvinhotellet, Tromsø
Innlagte pasienter i Tromsø
Betaler ikke for opphold på hotellet
Alle måltider inkludert
Rommet må bestilles skriftlig fra avdelingen pasienten tilhører
Ledsagere/foresatte til barn under 18 år som er innlagt
Betaler ikke for opphold på hotellet
Alle måltider inkludert
Rommet må bestilles skriftlig fra avdelingen pasienten tilhører
Strålepasienter - Langtidsboende (over 5 døgn)
Pasienten betaler ikke selv for overnatting inklusive frokost
Rommet må bestilles skriftlig fra den avdelingen som behandler pasienten
Polikliniske pasienter og dagpasienter
Barn under 6 år bor gratis
Betaling direkte til pasienthotellet
Rommet bestilles via pasienthotellets felles booking
Vi gjør oppmerksom på at sykehuset ikke kan ta ansvar for klær og andre personlige eiendeler du tar med deg til sykehusoppholdet.
Vi anbefaler at du har minst mulig med deg og lar verdisaker ligge hjemme.
Dersom du likevel har med deg verdisaker, kan du avtale med avdelingen hvordan dette skal oppbevares.
Sengepostene våre har ulike visittider eller besøkstider. Informasjon om disse tidene står på de ulike avdelingssidene. Ta gjerne kontakt med avdelingen hvis du er usikker.
Pusterommet
Pusterommet ved UNN Tromsø er et trenings- og aktivitetssenter for kreftpasienter ved spesialisthelsetjenesten.