Hei, du må oppdatere nettleseren din for å kunne besøke oss.

Diagnose

Hjerneslag

Det er hovedsakelig to årsaker til hjerneslag: En blodpropp som blir sittende fast i en blodåre (hjerneinfarkt), eller en blodåre som sprekker (hjerneblødning). Hjerneslag er den tredje vanligste dødsårsaken i Norge. Mange kan reddes bare de kommer raskt nok til sykehus.

Hjerneslag oppstår plutselig, og skyldes en blodpropp eller en blødning i hjernen.

Les mer på helsenorge.no

Symptomer

I utgangspunkt kan all plutselig tap av funksjon være forårsaket av hjerneslag. De mest vanlige symptomene er (enten alene eller i kombinasjon):
  • Plutselig ansiktslammelse på den ene siden (facialisparese)
  • Lammelse i arm og/eller ben på en side
  • Språkproblemer: Enten problemer med å si setninger eller utydelig tale

For fastleger ved mistanke om hjerneslag:

Innleggelse i sykehus:

RØD respons:

Alle pasienter med akutte slagsymptomer kan være aktuelle for behandling med trombolyse eller endovaskulær behandling. Ambulansepersonell eller lege ringer umiddelbart sykehuset og bringer pasienten raskest mulig til akuttmottak. Disse skal innlegges direkte på raskeste måte etter varsling av AMK som utløser trombolysevarsel til trombolyseteamet på sykehuset.

Transport skal foregå enten med ambulanse eller luftambulanse. Dersom pasienten ikke kan være i akuttmottak innen 30-45 min, må luftambulanse vurderes dersom det medfører tidsbesparelse. Opplysninger om eksakt symptomdebut og aktuelle medikamenter (antikoagulasjon), komorbiditet, funksjonsnivå og telefonnummer til nærmeste pårørende, bør følge pasienten eller gis telefonisk hvis mulig. Denne informasjonen har stor verdi når trombolyseindikasjon skal vurderes etter ankomst sykehuset.         

GUL respons:

Pasienter med akutte slagsymptomer hvor det er gått over 4 timer siden symptomdebut, skal innlegges direkte på raskeste måte etter varsling av AMK og kan være aktuelle for behandling med trombolyse (utvidet tidsvindu) eller trombektomi. Transport bør foregå med ambulanse.

Opplysninger om eksakt symptomdebut og aktuelle medikamenter (antikoagulasjon), komorbiditet, funksjonsnivå og telefonnummer til nærmeste pårørende, bør følge pasienten eller gis telefonisk. Pasienten vurderes umiddelbart og avgjørelsen om det foreligger trombolyse eller trombektomi-indikasjon stilles etter initial klinisk og radiologisk vurdering.      

Utredning

Ved mistanke om hjerneslag starter behandlingen allerede i ambulansen. Her gjøres forskjellige målinger, og du overvåkes under transport til sykehuset. Du forberedes for mottak av hjerneslagteamet i akuttmottaket.

Hjerneslagteamet står klar når pasienten ankommer. De utfører umiddelbart en klinisk nevrologisk vurdering og vurderer aktuelle behandlingsmuligheter. Før behandling tar man bilde (CT og/eller MR) av hjernen.

Bildeundersøkelsen inneholder som regel en angiografi, en framstilling av blodårer i hjernen. Undersøkelsen avklarer om det foreligger blødning eller infarkt, og om blodårene i hjernen er åpne. Videre behandling er avhengig av hva bildene viser.

De første undersøkelsene i akuttmottaket inneholder blant annet:

Ved behov vil det bli gjort flere undersøkelser.

Behandling

Vi starter akuttbehandling, overvåkning og rehabilitering for å hindre komplikasjoner og fremme funksjon raskest mulig.

Hjerneinfarkt

Dersom det er en blodpropp som stopper blodsirkulasjonen, og du kommer tidsnok til sykehus, kan det være mulig å gi blodproppløsende behandling (intravenøs trombolyse). Behandlingen skal løse opp tromben som blokkerer blodsirkulasjonen og skaden i hjernen kan dermed begrenses. I noen tilfeller kan denne behandlingen også hindre at det blir skade. Effekten av behandlingen er størst om den gis så tidlig som mulig etter symptomdebut.

Hjerneblødning

Symptomer på hjerneinfarkt (manglende blodtilførsel) og symptomer på hjerneblødning er likt. De kan ikke skilles ved klinisk undersøkelse, og bilder av hjernen må tas for å se om det foreligger hjerneinfarkt eller hjerneblødning. 

Det finnes forskjellige typer hjerneblødning: 

  • blødninger i hjernevev (intraparekymale/intracerebrale blødninger)
  • blødninger mellom hodeskalle og hjernen (subdurale eller epidurale blødninger, og subaraknoidalblødninger/aneurysmeblødninger)

Behandlingen av hjerneblødning er avhengig av hvilken type hjerneblødning som blir påvist. Behandlingen består av operasjon eller konservativ behandling. Konservativ behandling innebærer oftest intensiv hjerneovervåking og tidlig og nøyaktig blodtrykkskontroll. 

Det er like viktig for pasienter med hjerneblødning å komme raskt til behandling som det er for pasienter med hjerneinfarkt. Den videre oppfølgingen er ulik. Pasienter med gjennomgått hjerneblødning blir oftest ikke behandlet med blodfortynnede medisin. 

Alle slagpasienter (hjerneblødning/hjerneinfarkt)

For alle slagpasienter er det viktig med hjerneovervåking under innleggelsen, spesielt det første døgnet. Dette innebærer nøyaktig kontroll av blodtrykk, kroppstemperatur, blodsukker, oksygenmetning og hjerterytme. Ultralydundersøkelser brukes til å bedømme og overvåke blodtilførselen og for å overvåke pasienten. 
 
Alle pasienter får en gjennomgang av risikofaktorer og individuell behandling i forhold til disse. De fleste pasienter får medisiner som reduserer risiko for nye hendelser.
 
 

Så fort tilstanden tillater det, og helst i løpet av første døgn etter slaget, starter vi med mobilisering og rehabilitering. Et tverrfaglig team bestående av terapeuter, sykepleiere og leger kartlegger oppfølgingsbehovet og starter opptreningen dersom det er nødvendig. Opptreningen fortsetter etter utskrivelsen fra sykehuset. Opptreningen bidrar til å forebygge komplikasjoner og gjenvinne funksjon, og er en viktig del av slagbehandlingen.

Når språksenteret i hjernen blir rammet, kan du få vansker med å snakke eller forstå. Dette kalles afasi. Ofte kan det også være vanskelig å lese og skrive for den som har afasi. Noen har vanskelig for å uttale ord tydelig fordi tungen delvis er lammet eller munnviken henger.

Utydelig tale kalles dysartri. De fleste som får afasi og/eller dysartri henvises og følges opp av logoped. Ved afasi og dysartri kan det være vanskelig å forstå hverandre og misforståelser kan oppstå. Det er viktig å bruke god tid i kommunikasjonen, og bruk gjerne kroppsspråk.

Mange får svelgvansker etter hjerneslag. Hvis det ikke blir tatt hensyn til svelgvanskene, er det stor risiko for å få lungebetennelse som vil forlenge restitusjonen. Alle slagpasienter blir vurdert med tanke på svelgvansker, og får tilpasset kost etter svelgefunksjon.

Personalet på sykehus gir veiledning i hva slagpasienter kan spise, og ofte får du også veiledning fra ernæringsfysiolog. De som har så store svelgvansker at de ikke kan spise eller drikke selv, får lagt ned en ernæringssonde som de får sondemat på.

Slagpasienter med svelgvansker står i fare for å utvikle underernæring, så det er derfor viktig å velge næringsrik kost.

Oppfølging

Når du er i gang med rehabiliteringen, er ferdig utredet og har startet med forebygging av nye slag, blir du vurdert utskrivningsklar. Det er individuelt hvor lang tid det tar.

Etter utskrivelse får de fleste pasienter med hjerneslag en 3-månederskontroll ved sitt lokalsykehus. Ved behov kan det avtales tidligere eller flere kontroller.

Plan videre

De aller fleste kommer hjem til egen bolig etter et hjerneslag, enten direkte eller via et rehabiliteringsopphold. Noen har da behov for kommunale tjenester. For de som blir så hardt rammet av hjerneslaget at de vil ha behov for hjelp og omsorg gjennom hele døgnet, vil sykehjem være det beste tilbudet.

Ofte er det ventetid på kommunal institusjonsplass. Pasienter som er utskrivningsklare og venter på korttidsplass i sykehjem, kan bli overflyttet til annen avdeling på sykehuset. Dette er for å frigjøre plass til nye pasienter med hjerneslag.

Utreisedagen føres det en utskrivningssamtale med lege hvor det er mulig for pårørende å delta i. Under samtalen får dere informasjon muntlig og skriftlig. Dere får resepter, og det er viktig at medisinene hentes på apoteket samme dag, slik at behandlingen startet på sykehuset ikke blir avbrutt. 

Vær oppmerksom

Er det plutselig vanskelig å prate, smile eller løfte armene? Det kan være hjerneslag. Ring 113 – hvert sekund teller.

Kontakt

  • Kontakt Nevro, hud og revmatologisk sengepost, Tromsø

    Oppmøtested

    Fløy D, plan 5

    UNN Tromsø

    Hansine Hansens veg 67

    Besøkstider

    • I dag
      • 11:00 - 14:00
      • 17:00 - 20:00
    • Mandag
      • 11:00 - 14:00
      • 17:00 - 20:00
    • Tirsdag
      • 11:00 - 14:00
      • 17:00 - 20:00
    • Onsdag
      • 11:00 - 14:00
      • 17:00 - 20:00
    • Torsdag
      • 11:00 - 14:00
      • 17:00 - 20:00
    • Fredag
      • 11:00 - 14:00
      • 17:00 - 20:00
    • Lørdag
      • 11:00 - 14:00
      • 17:00 - 20:00
    • Søndag
      • 11:00 - 14:00
      • 17:00 - 20:00

    Transport

    Med buss

    Hvis du kommer til Breivika fra Tromsø sentrum er det lettest å ta buss nummer 20 eller 21 fra Fredrik Langes gate. Denne bussturen tar omtrent 15 minutter.

    Når du kommer inn hovedinngangen fra busstoppet er du på fløy A, plan 6. Resepsjonen ligger til høyre.

    Kommer du fra Narvik?

    Fra Narvik til Tromsø går Helseekspressen. Personer som har fått rekvirert reise av helsemessige årsaker kan reise med Helseekspressen.

     Rutetabell og fasiliteter.

    Ellers går det vanlig rutebuss. Ta regionbuss 100. Det anbefales å bruke reiseplanlegger til Troms fylkestrafikk (Svipper). 

    Kommer du med hurtigbåten?

    Det går buss fra havneterminalen. Buss nr 21 går ca 1018.

    Fra flyplassen

    Det anbefales å bruke reiseplanlegger til Troms fylkestrafikk (Svipper). Søk på Tromsø lufthavn og UNN for å få opp reiseforslag.

    Om du reiser fra Tromsø er det enklest å kjøpe billett via Svipper

    Laste ned appen Svipper?

    Svipper kan lastes ned via Google play eller App store

    Med taxi

    Du kan også ta taxi hvis du har avtalt dette med Pasientreiser. Taxien stopper utenfor hovedinngangen.

    Med privatbil

    Pasienter og pårørende bruker hovedinngangen. Parkering ovenfor sykehuset eller rett nord for PET-senteret (grønt område på kartet). Legevaktspasienter, fødende, og de som skal til mammografi parkerer rett nord for sykehuset (grønt område på kartet).

    Når du er ved hovedinngangen

    Når du går videre innover i sykehuset kommer du til fløy B, C, og til slutt D. Ved heisene står det skilt med hvilken fløy og etasje du er i (for eksempel B6).

    Parkeringsoversikt for besøkende til Breivika
    Kart over Breivika

    Leveringsadresse varemottak:

    Sykehusvegen 38

    9019 Tromsø  

    Pingvinhotellet varemottak:

    Hansine Hansens veg 61 via Klokkargårdsbakken
    Hansine Hansens veg 67

    Praktisk informasjon

    ​​Sykehusapotek Nord har utsalg vis a vis Narvesen-kiosken på sykehuset i Tromsø. Der får du kjøpt hygieneartikler og medisiner på e-resept. Husk legitimasjon med bilde når du skal hente legemidler på resept.​​​

    Apoteket ligger i A-fløya, plan 6. Ta til høyre når du kommer inn hovedinngangen. 

    Les mer om oss

    Du får kjøpt blomster i Narvesen-kiosken som ligger innenfor hovedinngangen, men husk på at allergikere kan få kraftige reaksjoner på blomster med kraftig duft.

    Om du skal besøke noen på en sengepost kan det være lurt om du ringer til avdelinga først og sjekker om de har noen innlagt som er veldig allergiske.

    Det kan uansett være lurt å sjekke besøkstidene på den avdelinga du skal til.​

    ​Pasieanttat geain lea šiehtadus dahje geat sisačálihuvvojit UNN, Nordlándda Buohcciviessu, Helgelándda buohcciviessu dehe Finnmárkku Buohcciviessu ossodagaide, sáhttet oažžut davvisámegieldulkka beaivválaččat gaskal dii. 08.00–22.00.

    Davvisámegiel dulka bargiid ja pasieanttaid várás

    Det er én frisør på sykehuset. Den ligger inn til høyre forbi Narvesen-kiosken når du kommer inn hovedinngangen.

    ​Du kan kople deg på vårt åpne trådløse gjestenett ”UNN – gjest”. Det er fri bruk av gjestenettet.​

    ​Sykehuskaféen Evert ligger i fløy C plan 3. Du kan også gå til fløy D og ta heisen til plan 3.Sykehuskaféen Evert er åpent for både pasienter og ansatte fra klokka 09 til 15. Der får du kjøpt varm og kald mat og drikke. Kaféen har godt med sitteplasser. Sjekk gjerne Facebook-sida vår.

    Ved hovedinngangen i fløy A, plan 6 ligger en Narvesen-kiosk. Ta til høyre når du kommer inn hovedinngangen, eller til venstre i vestibylen hvis du kommer fra en av avdelingene.

    I kiosken får du kjøpt enklere kioskmat, drikke og lesestoff. Kiosken har også tipping. ​

    Åpningstider Narvesen

    Forbehold om avvik på høytidsdager.

    Mandag-torsdag: 07:00 - 22:00
    Fredag: 07:00 - 21:00
    Lørdag: 09:00 - 20:00
    Søndag: 10:00 - 20:00

     

    ​​Kulturseksjonen i UNN arrangerer jevnlig lunsjkonserter på Pingvinen Scene ved hovedinngangen. Konsertene starter som regel klokka 1130. Informasjon om hvem som spiller henger i heisene. 

    Musikk er også helse, og med jevne mellomrom arrangeres det ”musikkvandring” i sykehuset. Ta kontakt med sykepleier på avdelinga dersom du er innlagt hos oss og ønsker besøk av musikerne våre. 

    Hvert år før jul arrangerer kulturseksjonen julemesse på plan 6 og 7 ved hovedinngangen.​​

    Vi har flere gjesteparkeringer. Det er en ved PET-senteret, en overfor PET-senteret, og en rett nedenfor legevakta. Gjesteparkeringene er markert med grønt. ​​​

    Parkeringa ved legevakta er for legevaktspasienter, fødende, og de som skal til mammografi.

    På grunn av miljøhensyn, stor trafikkmengde og begrenset med parkeringsplasser anbefaler vi kollektivtrafikk der du har mulighet til å bruke dette. ​

    Parkeringsavgift: 
    Kl. 07-21: kr 30.- pr time 
    Kl. 21-07: kr 6 pr time
     
    Langtidsparkering gjesteparkering:
    For å oppnå denne prisen må det betales/ reserveres beløp for perioden parkering planlegges på parkeringsautomat. 

    Maks døgnpris kr 237,-
    Pris fra og med det 4. døgnet maks kr 154,-
    Pris fra og med det 8. døgnet maks kr 107,-
     
    Parkering for bevegelseshemmede er gratis både på reserverte HC-plasser og på vanlige parkeringsplasser for gjester. 

     

    App: Apcoa Flow er appen som bør brukes.Finnes i app-store og google store (google play). Easy park app kan brukes, men da får du 15 % påslag i avgiften.

    Motorsykler:
    UNN har ikke per i dag egen tilrettelagt parkering for motorsykler for besøkende eller gjester.

    Sykkelparkering:
    Besøkende kan bruke all sykkelparkering rundt sykehuset.
    Om du vil ha parkering nær hovedinngangen er det mest praktisk å bruke:
    Plassene på sykkelstativ mellom PET-senteret og universitetet
    Sykkelkontainer rett nord for PET-senteret

    Diagram


    Inngang til Pingvinhotellet ved UNN Tromsø er gjennom sykehusets hovedinngang i A6. Du kan henvende deg i hotellets resepsjon når du kommer. Der er det alltid noen som tar imot deg. 

    Barselhotellet er en del av Pingvinhotellet. Rommene har stellebord med utstyr. Barselhotellet har jordmødre tilgjengelig for økt trygghet for den nye familien.

    Booking
    Bestilling av rom gjør du gjennom pasienthotellets felles bestillingssystem: booking.pingvinhotellet@unn.no

    Måltider
    Frokost er inkludert i rompris.  Lunsj, middag og kveldsmat er til salgs i hotellets restaurant i henhold til gjeldende åpningstider for deg som ikke har alle måltider inkludert.
     
    Det finnes også et enklere mattilbud til salgs i hotellets resepsjon hele døgnet.
     
    Det er TV og tilgjengelig Internett på alle hotellrom.
    Narvesen har kiosk vis a vis hotellets resepsjon.
     
    Hotellet er døgnåpent. 
     
    Parkeringsplasser mot avgiftsbetaling på oppmerkede områder utenfor sykehuset. Vi har få parkeringsplasser tilgjengelig og oppfordrer de som kan om å bruke kollektivtransport. Bussrute 20 går fra Tromsø sentrum til UNN og turen tar 10-15 minutter.
     

    Priser ved Pingvinhotellet, Tromsø

     
    Innlagte pasienter i Tromsø

    • Betaler ikke for opphold på hotellet
    • Alle måltider inkludert
    • Rommet må bestilles skriftlig fra avdelingen pasienten tilhører
    Ledsagere/foresatte til barn under 18 år som er innlagt

    • Betaler ikke for opphold på hotellet
    • Alle måltider inkludert
    • Rommet må bestilles skriftlig fra avdelingen pasienten tilhører
    Strålepasienter - Langtidsboende (over 5 døgn)

    • Pasienten betaler ikke selv for overnatting inklusive frokost
    • Rommet må bestilles skriftlig fra den avdelingen som behandler pasienten
    Polikliniske pasienter og dagpasienter

    • Barn under 6 år bor gratis
    • Betaling direkte til pasienthotellet
    • Rommet bestilles via pasienthotellets felles booking
    • Refusjon fra Pasientreiser
    Pårørende og andre

    Mer utfyllende informasjon om det å bo på pasienthotellene i UNN, finner du i brosjyen: Praktisk informasjon til deg som skal bo på pasienthotellene i UNN HF​
     

    Kontakt

    UNN Tromsø
    Besøksadresse
    Hansine Hansensvei 61 Google maps
    9019 Tromsø
     
    Telefon
    777 55 100 (hele døgnet)
     

    Bestilling av rom

    (samme bookingadresse for alle pasienthotell i UNN)
     

    Vi gjør oppmerksom på at sykehuset ikke kan ta ansvar for klær og andre personlige eiendeler du tar med deg til sykehusoppholdet. 

    Vi anbefaler at du har minst mulig med deg og lar verdisaker ligge hjemme.​

    Dersom du likevel har med deg verdisaker, kan du avtale med avdelingen hvordan dette skal oppbevares. 

    Sengepostene våre har ulike visittider eller besøkstider. Informasjon om disse tidene står på de ulike avdelingssidene. Ta gjerne kontakt med avdelingen hvis du er usikker.

    Vardesenteret er et samarbeid mellom UNN og Kreftforeningen, og er en møteplass for kreftsyke, pårørende og etterlatte. Her treffer du ansatte fra Kreftforeningen og UNN, samt frivillige og likemenn. 

    Vardesenteret er tilknyttet UNN i Breivika og befinner seg i E-fløya. For å komme dit må du først til plan 2, fløy D. Følg skiltene derfra. Er du usikker kan du spørre en frivillig sykehustvert som er kledd i rød vest.        

    Les mer om Vardesenteret på UNN (Kreftforeningen.no) 

  • Kontakt Medisinsk sengepost A, Harstad

    Oppmøtested

    5. etasje sør

    Vi har ingen faste besøkstider ved avdelingen. Pårørende er velkomne frem til kl 21:00 om kvelden.

    UNN Harstad

    St Olavs gate 70

    Transport

    ​Sykehuset i Harstad ligger i St Olavs gate 70, rett overfor sentrum. 

    Til fots

    Om du tar beina fatt kan du gå opp til sykehuset på rundt 15 minutter. Vær oppmerksom på at Harstadgårdsveien kan føles både lang og bratt hvis du er dårlig til beins.

    Buss og hurtigbåt

    Hvis du kommer til sykehuset fra Harstad sentrum ( fra Harstad byterminal)  er det lettest å ta :

    • Buss nummer 11 mot Samamoa (tar du rute 11 mot Gansås må du gå opp Gamle kirkevei som er bratt).
    • Buss nummer 15 mot Fagerlia

    De to bussrutene går fra stoppet som er nærmest rundkjøringen (gå til høyre når du kommer fra hurtigbåtkaia).

    Det anbefales å bruke reiseplanleggeren  til Troms fylkestrafikk (Svipper).I reiseplanleggeren er opplysningene alltid oppdatert.

    Kommer du fra Narvik?

    Om du reiser fra Narvik er det enklest å kjøpe billett via Nordlandstrafikk sin app Reis 

    Laste ned apper?

    Både Svipper og Reis kan lastes ned via Google play eller App store.

    Taxi

    ​Du kan ta taxi fra Harstad byterminal på torget. 

    Husk at reiseutgifter må avtales på forhånd med Pasientreiser.​

    Kart som viser veisperringer, parkeringsplasser og adkomstmuligheter rundt sykehuset i Harstad
    Oversikt over Harstad

     

    Kart over området til UNN Harstad​ 

     

    (Klikk på bildet for å komme til Google Maps)

    St. Olavs gate 70
    9406 Harstad

    Praktisk informasjon

    ​Sykehusapotek Nord har utsalg rett ved resepsjonen, innenfor hovedinngangen. Der får du kjøpt hygieneartikler og medisiner. Husk legitimasjon med bilde når du skal hente legemidler på resept.

    Apoteket er åpent mandag til fredag klokka 09-15.30​​

    Les mer om oss

     

    ​​Inneliggende pasienter kan låne bøker, spill, cd-spillere og lydbøker på pasientbiblioteket i 2. etasje.
     
    Biblioteket er åpent mandag til fredag fra 10-14. Ring gjerne på forhånd for å sjekke om bibliotekaren er tilgjengelig: telefon 77 01 52 75​

    ​Pasieanttat geain lea šiehtadus dahje geat sisačálihuvvojit UNN, Nordlándda Buohcciviessu, Helgelándda buohcciviessu dehe Finnmárkku Buohcciviessu ossodagaide, sáhttet oažžut davvisámegieldulkka beaivválaččat gaskal dii. 08.00–22.00.

    Davvisámegiel dulka bargiid ja pasieanttaid várás

    ​Du kan kople deg på vårt åpne trådløse gjestenett ”HN-GJEST”. Det er fri bruk av gjestenettet.​​

    ​Kaféer

    Kafé Solan ligger i første etasje og er åpen for både ansatte, pasienter og pårørende. Kaféen er åpent mandag-fredag 10.00-15.00

    Tlf. 77 01 50 16

    For pasienter har vi   to kaféer  i 4. og 5. etasje.

    Kafé Bothner (4. etasje) og Kafé Kaarbøjordet (5. etasje):

    Åpningstider:

    • Frokost 08.30-10.00
    • Middag 13.00-15.00
    • Ettermiddagskaffe 16.00 og utover
    • Kveldsmat 18.00 og utover

    Om Kafé Bothner og Kafé Kaarbøjordet

    Det er tilrettelagt for selvbetjening for innlagte pasienter.

    Måltidene serveres fra en egen betjent buffet til de pasientene som ønsker å få måltidene servert på en annen måte enn på et brett ved sengen. Buffeten er basert på selvbetjening og tilrettelagt for diett for de som må ha dette. Pasientbuffeten framstår som et flott serveringstilbud. Pasientene kan forsyne seg selv med mat i en ny betjent kafè, og de får god hjelp av en vert hvis de ikke kan bringe maten med selv til bordet.

    Kiosk

    Narvesen har kiosk ved inngangen i første etasje.

    Åpningstider:

    mandag - fredag: 07:00–20:00
    lørdag: 10:00–15:00
    søndag: 11:00–17:00



    ​Kulturavdelinga arrangerer med jevne mellomrom konserter rundt lunsjtider på Kafé Solan. Alle kulturarrangementene annonseres med kulturkalender i heisene, ved inngangen til kaféen og på nettsidene.

    ​​​Parkering

    Kart over parkeringsplasser

    App: Apcoa Flow er appen som bør brukes.Finnes i app-store og google store (google play). Easy park app kan brukes, men da får du 15 % påslag i avgiften.

    Gjesteparkering.
    Parkeringsavgift alle dager:
    Kl. 07-21: kr 30.- pr time 
    Kl. 21-07: kr 6 pr time
     
    Langtidsparkering gjesteparkering:
    Maks døgnpris kr 237,-
    Pris fra og med det 4. døgnet maks kr 154,-
    Pris fra og med det 8. døgnet maks kr 107,-

    Det blir billigere etter hvor lang tid du står.Dersom mann betaler med kort og avslutter parkeringen før tiden er utløpt, kan man dra kortet og avslutte betalingen.

    Det finnes ingen særordninger for inneliggende pasienter eller pårørende som må oppholde seg over sykehuset over lengre tid.

    UNN har ikke per i dag egen tilrettelagt parkering for motorsykler for besøkende eller gjester.​

    ​Pasienthotellet i Harstad er i sykehusets 3. etasje. 

    Bestilling av rom gjør du gjennom pasienthotellets felles bookingsystem.

    Åpningstider på pasienthotellet Harstad:

    Mandag- Torsdag 07.30-20.00
    Fredag 07.30-12.00
    Lørdag Stengt
    Søndag 18.00-21.00

    Innsjekk utenom hotellets åpningstider er i sykehusets akuttmottak i første etasje.
     
    Frokost er inkludert i rompris og serveres i pasienthotellets spisesal. Lunsj og middag kan kjøpes i sykehusets personalkantine og/eller i kafé Botner i sykehusets 4. etasje. Vi har ikke kveldsmat hos oss, kun frokost.
     
    Det er TV og tilgjengelig Internett på alle hotellrom.
    Narvesen kiosk finnes i sykehusets hovedinngang.
    Parkeringsplasser mot avgiftsbetaling på oppmerkede områder utenfor sykehuset.
     
    • Booking via pasienthotellet felles booking
    • Betaling direkte til hotellet
    • Refusjon fra Pasientreiser.no
    Mer utfyllende informasjon om det å bo på pasienthotellene i UNN, finner du i brosjyen: Praktisk informasjon til deg som skal bo på pasienthotellene i UNN HF​
     

    Kontakt

    UNN Harstad
    Besøksadresse
    St Olavs gate 70Google maps
    9406 Harstad
     
    Telefon
    770 15 328 (alle ukedager fra 06.30 til 21.00)
     

    Bestilling av rom

    (samme bookingadresse for alle pasienthotell i UNN)
     

    ​For deg som trenger rullestol har vi to stykker rett innenfor hovedinngangen og to ved legevakta i underetasjen. Hvis de ikke er tilgjengelige er de i bruk av andre.

    Vi gjør oppmerksom på at sykehuset ikke kan ta ansvar for klær og andre personlige eiendeler du tar med deg til sykehusoppholdet. 

    Vi anbefaler at du har minst mulig med deg og lar verdisaker ligge hjemme.​

    Dersom du likevel har med deg verdisaker, kan du avtale med avdelingen hvordan dette skal oppbevares. 

    Sengepostene våre har ulike visittider eller besøkstider. Informasjon om disse tidene står på de ulike avdelingssidene. Ta gjerne kontakt med avdelingen hvis du er usikker.

  • Kontakt Medisin B, Narvik

    Oppmøtested

    3. etasje, A-fløya

     

    UNN Narvik

    Sykehusveien 3

    Besøkstider

    • I dag
      • 11:00 - 14:30
      • 17:00 - 20:00
    • Mandag
      • 11:00 - 14:30
      • 17:00 - 20:00
    • Tirsdag
      • 11:00 - 14:30
      • 17:00 - 20:00
    • Onsdag
      • 11:00 - 14:30
      • 17:00 - 20:00
    • Torsdag
      • 11:00 - 14:30
      • 17:00 - 20:00
    • Fredag
      • 11:00 - 14:30
      • 17:00 - 20:00
    • Lørdag
      • 11:00 - 14:30
      • 17:00 - 20:00
    • Søndag
      • 11:00 - 14:30
      • 17:00 - 20:00

    Transport

    Sykehuset i Narvik ligger i Sykehusveien 3 på Frydenlund, omtrent en kilometer fra sentrum. Det tar rundt 10 minutter å gå fra rundkjøringa i sentrum over til sykehuset.

    Om du kommer med bil kjører du fra rundkjøringa ved torget, opp Brugata i retning mot Frydenlund, før du svinger til venstre inn Villaveien og deretter til høyre opp Stadionbakken. Da ligger sykehuset på høyre hånd.

    Dersom du kommer til Narvik med bussekspressen eller flybussen fra Evenes, kan du gå eller ta taxi opp til sykehuset. Husk at reiseutgifter må avtales på forhånd med Pasientreiser.​

    Ruteoversikt over busser til Narvik

    Helseekspressen

    Fra Narvik til Tromsø går Helseekspressen. Personer som har fått rekvirert reise av helsemessige årsaker kan reise med Helseekspressen.

     Rutetabell og fasiliteter.

     

    Sykehuset på Furumoen ligger i Stasjonsveien 61, cirka 3 kilometer nord for sentrum.

    Dersom du kommer til Narvik med bussekspressen eller flybussen fra Evenes, kan du gå eller ta taxi opp til sykehuset. Husk at reiseutgifter må avtales på forhånd med Pasientreiser.​

    Tunnel fra E6 (Furumotunellen) er hovedadkomstvei til sykehuset og ble åpnet for normal trafikk 28. oktober.

    Det er etablert gangstier gjennom Narvik kirkegård og opp til sykehuset, i tillegg til fortau langs Stasjonsveien. Det tar ca 25 minutter å gå fra sentrum.

    Kollektivtilbud

    Fra 28 oktober 2024 starter Nordlandstrafikk med busstilbud til og fra Furumoen.

    Det anbefales å bruke reiseplanleggeren og søke på ruter som går til /fra UNN Narvik. I reiseplanleggeren er opplysningene alltid oppdatert.

    Om du reiser fra Tromsø er det enklest å kjøpe billett via Svipper
    Om du reiser fra Harstad er det enklest å kjøpe billett via Nordlandstrafikk sin app Reis 

    Laste ned apper?

    Både Svipper og Reis kan lastes ned via Google play eller App store.

    Helseekspressen

    Fra Narvik til Tromsø går Helseekspressen. Personer som har fått rekvirert reise av helsemessige årsaker kan reise med Helseekspressen.

     Rutetabell og fasiliteter.

    Kjører du?

    Om du kjører med bil fra Narvik kan du kjøre mot Hålogalandsbrua, ta til høyre i rundkjøring som viser vei til sykehuset og når man kommer ut av tunnelen er man fremme ved sykehuset.  

    Nyhetssak om hovedendringer fra 28. oktober:

    Les mer om hovedendringene fra 28. oktober 

    Sykler

    Utfyllende informasjon om alternativ transport og parkering

    Kart

    Via googlemaps

    Her finner du kartene over både nåværende plassering i sentrum og over Furumoen (plassen til det nye sykehuset i  Narvik).

    Sentrum:

    Kart (Google maps)

    Leveringsadresse varemottak
    UNN Narvik, Sykehusveien 3, 8516 Narvik 

    Leveringsadresse UNN Narvik Furumoen
    Stasjonsveien 63, 8515 Narvik    .

    Besøksadresse hovedinngang
    Sykehusveien 3

    Praktisk informasjon

    ​Pasieanttat geain lea šiehtadus dahje geat sisačálihuvvojit UNN, Nordlándda Buohcciviessu, Helgelándda buohcciviessu dehe Finnmárkku Buohcciviessu ossodagaide, sáhttet oažžut davvisámegieldulkka beaivválaččat gaskal dii. 08.00–22.00.

    Davvisámegiel dulka bargiid ja pasieanttaid várás

    ​Du kan kople deg på vårt åpne trådløse gjestenett ”HN-GJEST”. Det er fri bruk av gjestenettet.​​

    Kafé Pingvin ligger i fjerde etasje på sykehuset, med utsikt over hele Narvik og den innerste delen av Ofotfjorden.

    På grunn av flytting til nytt sykehus  på Furmoen tilbyr vi nå kun ferdigpåsmørt mat.

    Åpningstider 08-14​​​

    Telefon: 47 51 51 63

    Flytting til Furumoen

    16. september etableres tilbudet også på det nye sykehuset på Furumoen. Kafé Pingvin blir å finne i første etasje.

    ​Pasienter og pårørende som kommer med bil kan parkere i nærheten av hovedinngangen, ved skogkanten ned mot Stadionbakken, ved legevakta, ved fysikalsk rehabilitering langs sykehusveien, eller ved søsterveien 3 på baksiden av sykehuset. Det er parkeringsautomater på alle stedene.

    Vi har handicap-parkering​ ved hovedinngangen og ved legevakta på baksida av sykehuset. Husk å legge blå parkeringstillatelse godt synlig i frontruta.

    Gjesteparkering (kommunal parkering):

    Her kan Way to park app brukes. 
    Parkeringsavgift:
    mandag-fredag 09.00-17.00
    Lørdag  09.00-14.00 .

    Gjesteparkering har kommunetakster: 28 kroner per time.

    UNN har ikke per i dag egen tilrettelagt parkering for motorsykler for besøkende eller gjester.

    Særskilt parkering:

    Det finnes også parkeringsplasser som er merket med «særskilt parkering». Dette er kun for ansatte eller samarbeidspartnere eller pasienter / pårørende med parkeringstillatelse.​

    Kart

    Sykehuset vil flytte over til Furumoen gradvis i løpet av høsten 2024.

    Kart over Furumoen

     

    Pasienthotellet i Narvik er i sykehusets 2. etasje. ​

    Bestillling av rom gjør du gjennom pasienthotellets felles bookingsystem

     
    Pasienthotellet er bemannet alle ukedager mellom 07.30-14.30.
    Innsjekk utenom hotellets åpningstider er ved 

     
    Fødeavdelingen/Gynekologisk avdelings sengepost i 4. etasje i sykehuset.

     
    Frokost og kveldsmat er inkludert i rompris og serveres i pasienthotellets spisesal. Lunsj og middag kan kjøpes i sykehusets personalkantine i 4. etasje frem til kl. 14.00. 

     
    Det er TV og tilgjengelig Internett på alle hotellrom.
    Parkeringsplasser mot avgiftsbetaling på oppmerkede områder utenfor sykehuset.
     
    Mer utfyllende informasjon om det å bo på pasienthotellene i UNN, finner du i brosjyen:
     
    Praktisk informasjon til deg som skal bo​ på pasienthotellene i UNN HF
    ​​

    Kontakt

    UNN Narvik
    Besøksadresse
    Sykehusveien 3Google maps
    8516 Narvik

     
    Telefon
    769 68 720 (ukedager fra 07.30 til 14.30)

     

    Bestilling av rom

    (samme bookingadresse for alle pasienthotell i UNN)

     

    Vi gjør oppmerksom på at sykehuset ikke kan ta ansvar for klær og andre personlige eiendeler du tar med deg til sykehusoppholdet. 

    Vi anbefaler at du har minst mulig med deg og lar verdisaker ligge hjemme.​

    Dersom du likevel har med deg verdisaker, kan du avtale med avdelingen hvordan dette skal oppbevares. 

    Sengepostene våre har ulike visittider eller besøkstider. Informasjon om disse tidene står på de ulike avdelingssidene. Ta gjerne kontakt med avdelingen hvis du er usikker.

Kurs