Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Vannfødsel

Ved vannfødsel ligger du i et badekar eller spesialkar under fødselen. Barnet fødes med hele kroppen sin under vann. Om du kan benytte deg av muligheten for vannfødsel avhenger av din og barnets medisinske tilstand.

Vannfødsel er et tilbud som har blitt mer utbredt ved norske sykehus. Mange fødeavdelinger har tilbud om badekar, slik at du kan velge å føde i vann. Dette er en mulighet som fungerer fint for mange. Vannet gir smertelindring i tillegg til at det hjelper deg til å slappe av, slik at riene gjør en bedre jobb. Fødsel i vann kan tilbys til friske fødende med normalt svangerskap og forventet normal fødsel.

Badekaret brukes ikke kun til vannfødsel. Du kan få tilbud om å bruke badekar som:

  • Avslapning/hvile tidlig i et fødselsforløp
  • Som smertelindring når som helst i åpningsfasen
  • Føde barnet ditt i vann

Før

Om vannfødsel, eller bruk av badekar/spesialkar er aktuelt for deg, avhenger av din og barnets medisinske tilstand. Dette blir avklart med jordmor når dere kommer til fødeavdelingen.

Partner er også velkommen i badekaret. Husk badetøy.

Under

Hvis du opplever at badekaret er til stor hjelp for deg og din fødselsprosess, så kan det være naturlig for deg å føde barnet ditt i vann. Dette må være noe du og din partner ønsker, og forholdene må ligge til rette for det.

Den private atmosfæren som et bad omgir seg med, vil gi deg en mulighet til å jobbe uforstyrret også i siste fase av fødselen. Dette kan hjelpe deg til å stole på dine egne fødekrefter, og gi deg den nødvendige tryggheten. Det vil kunne føre til fri flyt av de gode hormonene som er nødvendig for å føde.

Din partner vil også være mer skjermet for hva som foregår når du er omsluttet av vann, og du vil føle deg «påkledd» av vannet.

Oppdriften i vannet vil hjelpe deg til å endre stillinger som er nyttig for å hjelpe barnet ditt å dreie ned i bekkenet. Det vil være lettere for deg å bruke tyngdekraften din.

Det varme vannet og oppdriften vil være smertelindrende.

Trykket fra vannet vil gi et mottrykk når barnet ditt fødes, slik at du lettere kan trykke så mye som er riktig for deg og din smertegrense. Det kan også hjelpe deg til å unngå rifter.

Vi vet at flere kvinner synes å ha en god fødselsopplevelse etter å ha født i vann.

Effekt på barnet

Barnet ditt har vært omsluttet av vann i hele svangerskapet. Å bli født i varmt vann gir en mykere overgang til livet utenfor. Disse barna gråter sjeldnere når de blir født. De gode hormonene, kjærlighetshormonet, som du har produsert under fødselen vil styrke tilknytningen til barnet ditt. Det samme hormonet vil også hjelpe dere til en god ammestart.

Barnet ditt er utstyrt med flere pustehemmere fra naturens side. Disse hindrer barnet i å trekke pusten når det er under vann. Barnet skal likevel opp av vannet etter kort tid for å starte tilpasningen til sitt nye liv.

Det vil alltid være en jordmor tilstede sammen med dere i denne fasen.

Noen ganger, og særlig for deg som venter ditt første barn, kan den første tiden med uregelmessige og korte rier være slitsom. Den kan foregå over flere dager og som regel er du hjemme. Denne fasen gjør ikke så mye med åpningen din men den modner livmorhalsen slik at den kan bli i stand til å åpne seg. Da kan vann være et godt hjelpemiddel for hvile og lindring. Bruk gjerne ditt eget badekar eller dusj i denne fasen.
 
En sjelden gang er det nødvendig at du kommer til fødeavdelingen selv om du ikke har begynt å åpne deg. Det kan være at du føler deg helt utslitt eller er utrygg på å være hjemme. Da kan en god samtale og eventuelt et tilbud om å bruke badekaret/dusjen for å få hvile være bra. Riene dine kan komme sjeldnere eller de kan forsvinne helt. Da kan du få slappet av og hentet nye krefter. Etterpå kan du være klar for å reise hjem i påvente av økende rier.

Noen ganger ser vi at det å få slappet av i badekaret/dusjen også kan gjøre at riene dine øker på og at du begynner å åpne deg. Da får du tilbud om å være i avdelingen.

For mange gir vann positive assosiasjoner. Du kan forbinde det med strand, bølger, sol, ferie og velbehag. Vi vet at hormonet som skal gi deg gode rier er et «beskjedent» hormon som trenger trygge og gode omgivelser for å komme frem. Det kalles også kjærlighetshormonet. Av erfaring ser vi at det er lettere å ta på seg selv eller være intim med sin partner i et badekar.

Du føler deg ”påkledd” av vannet selv om du er naken.
Du føler deg mer skjermet og i fred med din egen fødselsprosess.

Alt dette hjelper frigjøringen av hormonet som skal gi deg gode rier.

Din opplevelse av smerte er avhengig av fysiske, psykiske og kulturelle faktorer. Fødselssmerte er en sensorisk og emosjonell opplevelse som bare er din. Vi vet at vi kan hemme spesielle nerveceller til å overføre signaler til smertebanene ved hjelp av stimulering av huden, kraftige sanseinntrykk eller visualisering, og ved at du føler deg trygg.

Hvis du opplever en trygg og positiv fødselsprosess vil det også være lettere for kroppen din å frigjøre kroppens eget morfin, endorfiner. Du kan selv være med på å øke endorfinnivået ditt ved å gå inn i en meditativ fødselsprosess. Dette gjør du enklest ved å fokusere på rolig pust, avslapning, bevegelse og ha en mørkere belysning.

Det varme vannet i seg selv gir huden din en stimulering som er smertelindrende. Vannet gir deg også en oppdrift slik at det er enklere og raskere å skifte stillinger. Du kan lettere utnytte tyngdekraften din. Hvis barnet ditt ikke har funnet den riktige posisjonen i bekkenet ditt enda vil den lettere stille seg inn riktig hvis du er i bevegelse.

Vi vet at dette gir raskere åpningstid, og muligheten for at det blir en normal fødsel er større. Vi vet også at muligheten for at du klarer å føde uten kjemisk smertelindring er større.

Etter

Barn som fødes i vann bruker ofte litt lengre tid på å trekke pusten fordi navlesnoren fremdeles ligger i det varme vannet, og barnet får oksygen gjennom navlesnoren. Når navlesnoren har sluttet å pulsere kan den klemmes av og klippes.

Morkaken kan enten fødes i vannet eller etter at du har gått ut av bassenget.

Kontakt

  • Kontakt Fødeavdelingen, Tromsø

    Oppmøtested

    Fløy C, plan 5.

    Fødende: Bruk inngangen «Akuttmottak og fødende» som ligger rett inn forbi legevakten, plan B4. Bruk ringeklokke merket "fødende". Avdelingen er døgnåpen. 

    UNN Tromsø

    Hansine Hansens veg 67

    Transport

    Med buss

    Hvis du kommer til Breivika fra Tromsø sentrum er det lettest å ta buss nummer 20 eller 21 fra Fredrik Langes gate. Denne bussturen tar omtrent 15 minutter.

    Når du kommer inn hovedinngangen fra busstoppet er du på fløy A, plan 6. Resepsjonen ligger til høyre.

    Kommer du fra Narvik?

    Fra Narvik til Tromsø går Helseekspressen. Personer som har fått rekvirert reise av helsemessige årsaker kan reise med Helseekspressen.

     Rutetabell og fasiliteter.

    Ellers går det vanlig rutebuss. Ta regionbuss 100. Det anbefales å bruke reiseplanlegger til Troms fylkestrafikk (Svipper). 

    Kommer du med hurtigbåten?

    Det går buss fra havneterminalen. Buss nr 21 går ca 1018.

    Fra flyplassen

    Det anbefales å bruke reiseplanlegger til Troms fylkestrafikk (Svipper). Søk på Tromsø lufthavn og UNN for å få opp reiseforslag.

    Om du reiser fra Tromsø er det enklest å kjøpe billett via Svipper

    Laste ned appen Svipper?

    Svipper kan lastes ned via Google play eller App store

    Med taxi

    Du kan også ta taxi hvis du har avtalt dette med Pasientreiser. Taxien stopper utenfor hovedinngangen.

    Med privatbil

    Pasienter og pårørende bruker hovedinngangen. Parkering ovenfor sykehuset eller rett nord for PET-senteret (grønt område på kartet). Legevaktspasienter, fødende, og de som skal til mammografi parkerer rett nord for sykehuset (grønt område på kartet).

    Pasientreiser

    Har du vært til behandling, kan du søke om å få pengestøtte til reisen. Trenger du tilrettelagt transport for å komme til behandling, kan du ha rett til å få en rekvirert reise.

    Les mer om pasientreiser

    Når du er ved hovedinngangen

    Når du går videre innover i sykehuset kommer du til fløy B, C, og til slutt D. Ved heisene står det skilt med hvilken fløy og etasje du er i (for eksempel B6).

    Parkeringsoversikt for besøkende til Breivika
    Kart over Breivika

    Leveringsadresse varemottak:

    Sykehusvegen 38

    9019 Tromsø  

    Pingvinhotellet varemottak:

    Hansine Hansens veg 61 via Klokkargårdsbakken
    Hansine Hansens veg 67

    Praktisk informasjon

    ​​Sykehusapotek Nord har utsalg vis a vis Narvesen-kiosken på sykehuset i Tromsø. Der får du kjøpt hygieneartikler og medisiner på e-resept. Husk legitimasjon med bilde når du skal hente legemidler på resept.​​​

    Apoteket ligger i A-fløya, plan 6. Ta til høyre når du kommer inn hovedinngangen. 

    Les mer om oss

    Barsel: For å sikre at mor og barn får ro etter fødselen, kan kun partner og søsken komme på besøk i avdelingen. Hviletid: 14-16.

    Du får kjøpt blomster i Narvesen-kiosken som ligger innenfor hovedinngangen, men husk på at allergikere kan få kraftige reaksjoner på blomster med kraftig duft.

    Om du skal besøke noen på en sengepost kan det være lurt om du ringer til avdelinga først og sjekker om de har noen innlagt som er veldig allergiske.

    Det kan uansett være lurt å sjekke besøkstidene på den avdelinga du skal til.​

    ​Pasieanttat geain lea šiehtadus dahje geat sisačálihuvvojit UNN, Nordlándda Buohcciviessu, Helgelándda buohcciviessu dehe Finnmárkku Buohcciviessu ossodagaide, sáhttet oažžut davvisámegieldulkka beaivválaččat gaskal dii. 08.00–22.00.

    Davvisámegiel dulka bargiid ja pasieanttaid várás

    Det er én frisør på sykehuset. Den ligger inn til høyre forbi Narvesen-kiosken når du kommer inn hovedinngangen.

    ​Du kan kople deg på vårt åpne trådløse gjestenett ”UNN – gjest”. Det er fri bruk av gjestenettet.​

    ​Sykehuskaféen Evert ligger i fløy C plan 3. Du kan også gå til fløy D og ta heisen til plan 3.Sykehuskaféen Evert er åpent for både pasienter og ansatte fra klokka 09 til 15. Der får du kjøpt varm og kald mat og drikke. Kaféen har godt med sitteplasser. Sjekk gjerne Facebook-sida vår.

    Ved hovedinngangen i fløy A, plan 6 ligger en Narvesen-kiosk. Ta til høyre når du kommer inn hovedinngangen, eller til venstre i vestibylen hvis du kommer fra en av avdelingene.

    I kiosken får du kjøpt enklere kioskmat, drikke og lesestoff. Kiosken har også tipping. ​

    Åpningstider Narvesen

    Forbehold om avvik på høytidsdager.

    Mandag-torsdag: 07:00 - 22:00
    Fredag: 07:00 - 21:00
    Lørdag: 09:00 - 20:00
    Søndag: 10:00 - 20:00

     

    ​​Kulturseksjonen i UNN arrangerer jevnlig lunsjkonserter på Pingvinen Scene ved hovedinngangen. Konsertene starter som regel klokka 1130. Informasjon om hvem som spiller henger i heisene. 

    Musikk er også helse, og med jevne mellomrom arrangeres det ”musikkvandring” i sykehuset. Ta kontakt med sykepleier på avdelinga dersom du er innlagt hos oss og ønsker besøk av musikerne våre. 

    Hvert år før jul arrangerer kulturseksjonen julemesse på plan 6 og 7 ved hovedinngangen.​​

    Vi har flere gjesteparkeringer. Det er en ved PET-senteret, en overfor PET-senteret, og en rett nedenfor legevakta. Gjesteparkeringene er markert med grønt. ​​​

    Parkeringa ved legevakta er for legevaktspasienter, fødende, og de som skal til mammografi.

    På grunn av miljøhensyn, stor trafikkmengde og begrenset med parkeringsplasser anbefaler vi kollektivtrafikk der du har mulighet til å bruke dette. ​

    Parkeringsavgift: 
    Kl. 07-21: kr 31.- pr time 
    Kl. 21-07: kr 6 pr time
     
    Langtidsparkering gjesteparkering:
    For å oppnå denne prisen må det betales/ reserveres beløp for perioden parkering planlegges på parkeringsautomat. 

    Maks døgnpris kr 242,-
    Pris fra og med det 4. døgnet maks kr 158,-
    Pris fra og med det 8. døgnet maks kr 109,-
     
    Parkering for bevegelseshemmede er gratis både på reserverte HC-plasser og på vanlige parkeringsplasser for gjester. 

     

    App: Apcoa Flow er appen som bør brukes.Finnes i app-store og google store (google play). Easy park app kan brukes, men da får du 15 % påslag i avgiften.

    Motorsykler:
    UNN har ikke per i dag egen tilrettelagt parkering for motorsykler for besøkende eller gjester.

    Sykkelparkering:
    Besøkende kan bruke all sykkelparkering rundt sykehuset.
    Om du vil ha parkering nær hovedinngangen er det mest praktisk å bruke:
    Plassene på sykkelstativ mellom PET-senteret og universitetet
    Sykkelkontainer rett nord for PET-senteret

    Diagram


    ​Inngang til Pingvinhotellet ved UNN Tromsø er gjennom sykehusets hovedinngang i A6. Du kan henvende deg i hotellets resepsjon når du kommer. Der er det alltid noen som tar imot deg. Hotellet er døgnåpent.

    Barselhotellet er en del av Pingvinhotellet. Rommene har stellebord med utstyr. Barselhotellet har jordmødre tilgjengelig for økt trygghet for den nye familien.

    Det er TV og tilgjengelig Internett på alle hotellrom.

    Måltider

    Frokost er inkludert i rompris.  Lunsj, middag og kveldsmat er til salgs i hotellets restaurant i henhold til gjeldende åpningstider for deg som ikke har alle måltider inkludert.

    Frokost: 

    Mandag – fredag kl. 06:30 - 10.00
    Lørdag – søndag kl. 07:30 - 10:30

    Middag:

    Mandag – torsdag kl. 14:00 – 16:30
    Fredag (ingen middag), tapas kl. 11:00 – 14:00
    Lørdag – søndag kl. 14:00 – 16:00

    Kveldsmat:

    Mandag – torsdag kl. 18:00 - 19:30
    Fredag kl. 17:00 – 19:30
    Lørdag – søndag kl. 18:00 – 19:30 

    Med forbehold om endringer i åpningstidene ved ferier og røde dager. Se oppslag i restaurant for gjeldende åpningstider.

    Det finnes også et enklere mattilbud til salgs i hotellets resepsjon hele døgnet.

    Narvesen har kiosk like ved resepsjonen.

    Parkering

    Parkeringsplasser mot avgiftsbetaling på oppmerkede områder utenfor sykehuset. Vi har få parkeringsplasser tilgjengelig og oppfordrer de som kan om å bruke kollektivtransport. Bussrute 20 går fra Tromsø sentrum til UNN og turen tar 10-15 minutter.

    Priser ved Pingvinhotellet, Tromsø

    • Innlagte pasienter i Tromsø
      • Betaler ikke for opphold på hotellet
      • Alle måltider inkludert
      • Rommet må bestilles skriftlig fra avdelingen pasienten tilhører
    • Ledsagere/foresatte til barn under 18 år som er innlagt
      • Betaler ikke for opphold på hotellet
      • Alle måltider inkludert
      • Rommet må bestilles skriftlig fra avdelingen pasienten tilhører
    • Strålepasienter - Langtidsboende (over 5 døgn)
      • Pasienten betaler ikke selv for overnatting inklusive frokost
      • Rommet må bestilles skriftlig fra den avdelingen som behandler pasienten
    • Polikliniske pasienter og dagpasienter
      • Barn under 6 år bor gratis
      • Betaling direkte til pasienthotellet
      • Rommet bestilles via pasienthotellets felles booking
      • Refusjon fra Pasientreiser
    • Pårørende og andre
      • Ta kontakt på e-post pingvinhotellet@unn.no for bestilling av rom og prisinformasjon.
      • Ingen refusjon fra Pasientreiser

    Mer utfyllende informasjon om det å bo på pasienthotellene i UNN, finner du i brosjyen: Praktisk informasjon til deg som skal bo på pasienthotellene i UNN HF​

    Kontakt

    Besøksadresse:
    Hansine Hansensvei 61 
    9019 Tromsø

    Kart

    Telefon:
    777 55 100 (hele døgnet)

    Booking

    Bestilling av rom gjør du gjennom pasienthotellets felles bestillingssystem: booking.pingvinhotellet@unn.no

    Vi gjør oppmerksom på at sykehuset ikke kan ta ansvar for klær og andre personlige eiendeler du tar med deg til sykehusoppholdet. 

    Vi anbefaler at du har minst mulig med deg og lar verdisaker ligge hjemme.​

    Dersom du likevel har med deg verdisaker, kan du avtale med avdelingen hvordan dette skal oppbevares. 

    Sengepostene våre har ulike visittider eller besøkstider. Informasjon om disse tidene står på de ulike avdelingssidene. Ta gjerne kontakt med avdelingen hvis du er usikker.

    Vardesenteret er et samarbeid mellom UNN og Kreftforeningen, og er en møteplass for kreftsyke, pårørende og etterlatte. Her treffer du ansatte fra Kreftforeningen og UNN, samt frivillige og likemenn. 

    Vardesenteret er tilknyttet UNN i Breivika og befinner seg i E-fløya. For å komme dit må du først til plan 2, fløy D. Følg skiltene derfra. Er du usikker kan du spørre en frivillig sykehustvert som er kledd i rød vest.        

    Les mer om Vardesenteret på UNN (Kreftforeningen.no) 

  • Kontakt Kvinne- og fødepost, Harstad

    Oppmøtested

    UNN Harstad, 6. etasje.

    Pasienter med timeavtale henvender seg i ekspedisjonen i 6. etasje. Fødende og gravide med akutte tilstander henvender seg på vaktrom i 6. etasje.

    UNN Harstad

    St Olavs gate 70

    Besøkstid (kun for pappa/ledsager og barnets søsken)

    • I dag
      • 09:00 - 14:00
      • 16:00 - 21:00
    • Mandag
      • 09:00 - 14:00
      • 16:00 - 21:00
    • Tirsdag
      • 09:00 - 14:00
      • 16:00 - 21:00
    • Onsdag
      • 09:00 - 14:00
      • 16:00 - 21:00
    • Torsdag
      • 09:00 - 14:00
      • 16:00 - 21:00
    • Fredag
      • 09:00 - 14:00
      • 16:00 - 21:00
    • Lørdag STENGT
    • Søndag STENGT

    Transport

    ​Sykehuset i Harstad ligger i St Olavs gate 70, rett overfor sentrum. 

    Til fots

    Om du tar beina fatt kan du gå opp til sykehuset på rundt 15 minutter. Vær oppmerksom på at Harstadgårdsveien kan føles både lang og bratt hvis du er dårlig til beins.

    Buss og hurtigbåt

    Hvis du kommer til sykehuset fra Harstad sentrum ( fra Harstad byterminal)  er det lettest å ta :

    • Buss nummer 11 mot Samamoa (tar du rute 11 mot Gansås må du gå opp Gamle kirkevei som er bratt).
    • Buss nummer 15 mot Fagerlia

    De to bussrutene går fra stoppet som er nærmest rundkjøringen (gå til høyre når du kommer fra hurtigbåtkaia).

    Det anbefales å bruke reiseplanleggeren  til Troms fylkestrafikk (Svipper).I reiseplanleggeren er opplysningene alltid oppdatert.

    Kommer du fra Narvik?

    Om du reiser fra Narvik er det enklest å kjøpe billett via Nordlandstrafikk sin app Reis 

    Laste ned apper?

    Både Svipper og Reis kan lastes ned via Google play eller App store.

    Taxi

    ​Du kan ta taxi fra Harstad byterminal på torget. 

    Husk at reiseutgifter må avtales på forhånd med Pasientreiser.​

    Pasientreiser

    Har du vært til behandling, kan du søke om å få pengestøtte til reisen. Trenger du tilrettelagt transport for å komme til behandling, kan du ha rett til å få en rekvirert reise.

    Les mer om pasientreiser

     

    Kart som viser veisperringer, parkeringsplasser og adkomstmuligheter rundt sykehuset i Harstad
    Oversikt over Harstad

     

    Kart over området til UNN Harstad​ 

     

    (Klikk på bildet for å komme til Google Maps)

    St. Olavs gate 70
    9406 Harstad

    Praktisk informasjon

    ​Sykehusapotek Nord har utsalg rett ved resepsjonen, innenfor hovedinngangen. Der får du kjøpt hygieneartikler og medisiner. Husk legitimasjon med bilde når du skal hente legemidler på resept.

    Apoteket er åpent mandag til fredag klokka 09-15.30​​

    Les mer om oss

     

    ​​Inneliggende pasienter kan låne bøker, spill, cd-spillere og lydbøker på pasientbiblioteket i 2. etasje.
     
    Biblioteket er åpent mandag til fredag fra 10-14. Ring gjerne på forhånd for å sjekke om bibliotekaren er tilgjengelig: telefon 77 01 52 75​

    ​Pasieanttat geain lea šiehtadus dahje geat sisačálihuvvojit UNN, Nordlándda Buohcciviessu, Helgelándda buohcciviessu dehe Finnmárkku Buohcciviessu ossodagaide, sáhttet oažžut davvisámegieldulkka beaivválaččat gaskal dii. 08.00–22.00.

    Davvisámegiel dulka bargiid ja pasieanttaid várás

    ​Du kan kople deg på vårt åpne trådløse gjestenett ”HN-GJEST”. Det er fri bruk av gjestenettet.​​

    ​Kaféer

    Kafé Solan ligger i første etasje og er åpen for både ansatte, pasienter og pårørende. Kaféen er åpent mandag-fredag 10.00-15.00

    Tlf. 77 01 50 16

    For pasienter har vi   to kaféer  i 4. og 5. etasje.

    Kafé Bothner (4. etasje) og Kafé Kaarbøjordet (5. etasje):

    Åpningstider:

    • Frokost 08.30-10.00
    • Middag 13.00-15.00
    • Ettermiddagskaffe 16.00 og utover
    • Kveldsmat 18.00 og utover

    Om Kafé Bothner og Kafé Kaarbøjordet

    Det er tilrettelagt for selvbetjening for innlagte pasienter.

    Måltidene serveres fra en egen betjent buffet til de pasientene som ønsker å få måltidene servert på en annen måte enn på et brett ved sengen. Buffeten er basert på selvbetjening og tilrettelagt for diett for de som må ha dette. Pasientbuffeten framstår som et flott serveringstilbud. Pasientene kan forsyne seg selv med mat i en ny betjent kafè, og de får god hjelp av en vert hvis de ikke kan bringe maten med selv til bordet.

    Kiosk

    Narvesen har kiosk ved inngangen i første etasje.

    Åpningstider:

    mandag - fredag: 07:00–20:00
    lørdag: 10:00–15:00
    søndag: 11:00–17:00



    ​​​Parkering

    Kart over parkeringsplasser

    App: Apcoa Flow er appen som bør brukes.Finnes i app-store og google store (google play). Easy park app kan brukes, men da får du 15 % påslag i avgiften.

    Gjesteparkering.
    Parkeringsavgift alle dager:
    Kl. 07-21: kr 31.- pr time 
    Kl. 21-07: kr 6 pr time
     
    Langtidsparkering gjesteparkering:
    Maks døgnpris kr 242,-
    Pris fra og med det 4. døgnet maks kr 158,-
    Pris fra og med det 8. døgnet maks kr 109,-

    Det blir billigere etter hvor lang tid du står.Dersom mann betaler med kort og avslutter parkeringen før tiden er utløpt, kan man dra kortet og avslutte betalingen.

    Det finnes ingen særordninger for inneliggende pasienter eller pårørende som må oppholde seg over sykehuset over lengre tid.

    UNN har ikke per i dag egen tilrettelagt parkering for motorsykler for besøkende eller gjester.​

    ​Pasienthotellet i Harstad er i sykehusets 3. etasje. 

    Bestilling av rom

    booking.pingvinhotellet@unn.no

    (samme bookingadresse for alle pasienthotell i UNN)

    Åpningstider på pasienthotellet Harstad:

    Mandag- Torsdag 07.30-20.00
    Fredag 07.30-12.00
    Lørdag Stengt
    Søndag 18.00-21.00

    Innsjekk utenom hotellets åpningstider er i sykehusets akuttmottak i første etasje.

    Tilbud

    Frokost er inkludert i rompris og serveres i pasienthotellets spisesal. Lunsj og middag kan kjøpes i sykehusets personalkantine og/eller i kafé Botner i sykehusets 4. etasje. Vi har ikke kveldsmat hos oss, kun frokost.

    Det er TV og tilgjengelig Internett på alle hotellrom.

    Narvesen kiosk finnes i sykehusets hovedinngang.

    Parkeringsplasser mot avgiftsbetaling på oppmerkede områder utenfor sykehuset.

    Mer utfyllende informasjon om det å bo på pasienthotellene i UNN, finner du i brosjyen: Praktisk informasjon til deg som skal bo på pasienthotellene i UNN HF​

    Kontakt

    Besøksadresse:
    St Olavs gate 70
    9406 Harstad

    Kart (google maps)

    Telefon

    770 15 328 (alle ukedager fra 06.30 til 21.00)

     

     

     

    ​For deg som trenger rullestol har vi to stykker rett innenfor hovedinngangen og to ved legevakta i underetasjen. Hvis de ikke er tilgjengelige er de i bruk av andre.

    Vi gjør oppmerksom på at sykehuset ikke kan ta ansvar for klær og andre personlige eiendeler du tar med deg til sykehusoppholdet. 

    Vi anbefaler at du har minst mulig med deg og lar verdisaker ligge hjemme.​

    Dersom du likevel har med deg verdisaker, kan du avtale med avdelingen hvordan dette skal oppbevares. 

    Sengepostene våre har ulike visittider eller besøkstider. Informasjon om disse tidene står på de ulike avdelingssidene. Ta gjerne kontakt med avdelingen hvis du er usikker.

    ​Kulturavdelinga arrangerer med jevne mellomrom konserter rundt lunsjtider på Kafé Solan. Alle kulturarrangementene annonseres med kulturkalender i heisene, ved inngangen til kaféen og på nettsidene.

  • Kontakt Fødeavdelingen, Narvik

    Oppmøtested

    Fødeavdeling:3. etasje.

    Poliklinikk: 1. etasje

    Pasienter med timeavtale henvender seg i ekspedisjonen i 1. etasje. Fødende og gravide med akutte tilstander henvender seg på vaktrom i 3. etasje.

    Hviletid på barsel: 15-17

    Vi oppfordrer besøkende til barsel om å avtale besøket direkte med mor. 

    UNN Narvik Furumoen

    Stasjonsveien 61

    Transport

    Sykehuset på Furumoen ligger i Stasjonsveien 61, cirka 3 kilometer nord for sentrum.

    Dersom du kommer til Narvik med bussekspressen eller flybussen fra Evenes, kan du gå eller ta taxi opp til sykehuset. Husk at reiseutgifter må avtales på forhånd med Pasientreiser.​

    Tunnel fra E6 (Furumotunellen) er hovedadkomstvei til sykehuset og ble åpnet for normal trafikk 28. oktober.

    Det er etablert gangstier gjennom Narvik kirkegård og opp til sykehuset, i tillegg til fortau langs Stasjonsveien. Det tar ca 25 minutter å gå fra sentrum.

    Kollektivtilbud

    Fra 28 oktober 2024 starter Nordlandstrafikk med busstilbud til og fra Furumoen.

    Det anbefales å bruke reiseplanleggeren og søke på ruter som går til /fra UNN Narvik. I reiseplanleggeren er opplysningene alltid oppdatert.

    Om du reiser fra Tromsø er det enklest å kjøpe billett via Svipper
    Om du reiser fra Harstad er det enklest å kjøpe billett via Nordlandstrafikk sin app Reis 

    Laste ned apper?

    Både Svipper og Reis kan lastes ned via Google play eller App store.

    Helseekspressen

    Fra Narvik til Tromsø går Helseekspressen. Personer som har fått rekvirert reise av helsemessige årsaker kan reise med Helseekspressen.

     Rutetabell og fasiliteter.

    Kjører du?

    Om du kjører med bil fra Narvik kan du kjøre mot Hålogalandsbrua, ta til høyre i rundkjøring som viser vei til sykehuset og når man kommer ut av tunnelen er man fremme ved sykehuset.  

    Nyhetssak om hovedendringer fra 28. oktober:

    Les mer om hovedendringene fra 28. oktober 

    Sykler

    Utfyllende informasjon om alternativ transport og parkering

    Kart

    Via googlemaps

    Pasientreiser

    Har du vært til behandling, kan du søke om å få pengestøtte til reisen. Trenger du tilrettelagt transport for å komme til behandling, kan du ha rett til å få en rekvirert reise.

    Les mer om pasientreiser

    Praktisk informasjon

    Sykehusapotek Nord har utsalg i første etasje (til høyre når du kommer inn via hovedinngangen). Der får du kjøpt hygieneartikler og medisiner.

    Husk legitimasjon med bilde når du skal hente legemidler på resept.

    Apoteket er åpent mandag til fredag klokka 09-15.30​​

    ​Pasieanttat geain lea šiehtadus dahje geat sisačálihuvvojit UNN, Nordlándda Buohcciviessu, Helgelándda buohcciviessu dehe Finnmárkku Buohcciviessu ossodagaide, sáhttet oažžut davvisámegieldulkka beaivválaččat gaskal dii. 08.00–22.00.

    Davvisámegiel dulka bargiid ja pasieanttaid várás

    ​Du kan kople deg på vårt åpne trådløse gjestenett ”HN-GJEST”. Det er fri bruk av gjestenettet.​​

    Kafeen er i første etasje, til venstre innenfor vestibylen ved hovedinngangen.

    Åpningstid og meny: Inntil videre åpent kun på formiddagstid, med begrenset vareutvalg.

    Automattjenester (varm/kald drikke, snacks m.m) kan benyttes hele døgnet. 

    Etterhvert vil utvalg og åpningstid bli bedre!

    Telefon: 47 51 51 63

    Pasientkafeer

    2. etasje: Tilbud for inneliggende pasienter innenfor psykisk helse- og rusbehandling.

    3. etasje: ​Tilbud for inneliggende pasienter som skal til følgende sengeposter:

    • Medisinsk sengepost
    • Ortopedisk/kirurgisk sengepost
    • Føde/Gynekologisk sengepost 

     

    .

    Pasienter og pårørende som er avhengig av bil til Furumoen kan parkere på offentlig parkering utenfor hovedinngang. I tillegg finnes det noen offentlige parkeringsplasser utenfor hovedinngang til Furumoen sykehjem og utenfor akuttmottak/ legevakt.

    Grunnet stor pågang oppfordres det til å benytte buss til og fra Furumoen. Det er etablert gode bussforbindelser i regi av Reis Nordland, sjekk ruteplanlegger.

    Handikap-parkering

    Det finnes handikap-parkering ved hovedinngangen (maks 4 timer), på hovedparkeringen, ved Furumoen sykehjem og ved akuttmottak/ legevakt.
    Husk å legge blå parkeringstillatelse godt synlig i frontruta.

    Parkeringskart

    Parkeringsavgift alle dager:

    Kl. 07-21: kr 31.- pr time
    Kl. 21-07: kr 6 pr time

    Langtidsparkering gjesteparkering:

    Maks døgnpris kr 242,-. Pris fra og med det 4. døgnet maks kr 158,-. Pris fra og med det 8. døgnet maks kr 109,-

    Det blir billigere etter hvor lang tid du står. Dersom du betaler med kort og avslutter parkeringen før tiden er utløpt, kan man dra kortet og avslutte betalingen.

    Det finnes ingen særordninger for inneliggende pasienter eller pårørende som må oppholde seg over sykehuset over lengre tid.

    Motorsykkelparkering

    UNN har ikke per i dag egen tilrettelagt parkering for motorsykler for besøkende eller gjester.

    Særskilt parkering:

    Det finnes også parkeringsplasser som er merket med «Reservert ansatte». Dette er parkering reservert kun for ansatte eller samarbeidspartnere med egen parkeringstillatelse.

    Klage:

    Park Nordic AS har avtale med UNN om drift og klagebehandling av parkeringen ved  Furumoen.

    Parkeringsområdet er offentlig og privatrettslig skiltet, og driftes som offentlige parkeringsplasser.

    Har du fått kontrollsanksjon og ønsker å klage?

    Gå via parknordic.no 

    Pasienthotellet i Narvik er inne på sykehuset i 3. etasje.

    Bestilling av rom:

    Felles bookingkontor for pasienthotellene i UNN, åpent alle hverdager fra kl. 08:00 - 15:00.

    Telefonnummer: 777 55 100

    Epost: booking.pingvinhotellet@unn.no 

    Innsjekking

    Pasienthotellet er bemannet alle ukedager mellom 07:00 - 14:30. Innsjekking i resepsjonen i hovedinngangen. Innsjekk utenom hotellets åpningstider er ved fødeavdelingen/gynekologisk sengepost i 3. etasje. 

    Frokost

    Frokost er inkludert i oppholdet og serveres i avdelingskafe i 3 etasje. 

    Det er mulig å kjøpe mat i Kafé Pingvin ved hovedinngangen under åpningstiden. 

    I tillegg er det døgnåpne automater med et lite utvalg mat og drikke.

    TV og internett

    Det er TV og tilgjengelig WIFI på alle hotellrom. Parkeringsplasser mot avgiftsbetaling på oppmerkede områder utenfor sykehuset. 

    Besøksadresse:

    UNN Narvik
    Stasjonsveien 61
    8515 Narvik

    Kart

    Vi gjør oppmerksom på at sykehuset ikke kan ta ansvar for klær og andre personlige eiendeler du tar med deg til sykehusoppholdet. 

    Vi anbefaler at du har minst mulig med deg og lar verdisaker ligge hjemme.​

    Dersom du likevel har med deg verdisaker, kan du avtale med avdelingen hvordan dette skal oppbevares. 

    Sengepostene våre har ulike visittider eller besøkstider. Informasjon om disse tidene står på de ulike avdelingssidene. Ta gjerne kontakt med avdelingen hvis du er usikker.