Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Diagnose

Psykiske lidelser hos barn og unge

Nasjonale pasientforløp for psykiske lidelser, barn og unge, skal bidra til at du får helhetlig hjelp uten at du må vente unødig. Vi legger det til rette for at du skal få være med å bestemme i avgjørelser om din behandling, og for at behandlingen skal vurderes underveis.

Hva er nasjonale pasientforløp for psykisk helse? Les mer på helsenorge.no

For  å sikre god oppfølging og unngå unødig venting har vi det som kalles forløpskoordinatorer. Forløpskoordinatoren er en kontaktperson for deg og dine foreldre, og kan svare på spørsmål om timer og hva som skal skje underveis i behandlingen.

Alle kan ha vonde følelser og vanskelige tanker av og til. Det er helt vanlig. For noen kan følelsene eller tankene likevel bli så plagsomme og ta så mye plass at det gir store problemer på skolen, hjemme, blant venner og i fritiden. Hvis du har det sånn, kan det være at du, og kanskje menneskene rundt deg, trenger hjelp til å forstå hva som foregår inne i deg og til å finne ut hva som skal til for at du kan få det bedre.

Henvisning og vurdering

Hvis legen din eller andre hjelpere mener at du trenger hjelp med følelsene og tankene dine, kan de be BUP om dette ved å sende henvisning. En henvisning er en beskjed som forteller hvem du er, hvordan livet ditt er og hva de tror du strever med. Henvisning sendes for eksempel fordi: 

  • du føler deg deprimert
  • du kjenner på angst 
  • du har tanker om å ikke ville leve lenger 
  • du tenker på å skade andre eller deg selv
  • du opplever å ha et vanskelig forhold til mat 
  • du ruser deg 
  • du har opplevd eller opplever noe alvorlig og/eller vondt
  • du sliter med søvnen
  • du har stort fravær, problemer med konsentrasjonen eller ofte havner i trøbbel på skolen

Før henvisningen sendes, skal den som skriver den ha snakket med deg om dine opplevelser og hva du selv tenker er lurt å gjøre. Du skal også få informasjon om hva som skjer når henvisningen er sendt. Hvis du vil, kan du skrive en egen henvisning som sendes sammen med den andre henvisningen.

Når BUP mottar henvisningen, vil det bli vurdert om BUP er det rette stedet for deg å få hjelp. Ikke alle trenger hjelp på BUP. Mange kan for eksempel få god hjelp fra helsesykepleier eller en lærer. Når vurderingen er gjort, får dere et brev om hva de har bestemt.

Utredning

Det første BUP vil gjøre er å prøve å forstå hva du strever med og hva slags hjelp du trenger. Dette kalles utredning. Utredningen begynner alltid med samtaler for å: 

  • bli kjent
  • gå gjennom henvisningen og bli enige om hva du trenger
  • få vite hvordan plagene dine har utviklet seg
  • få vite hva du og foreldrene dine tenker om hva som er problemet og årsaken til det
  • gi informasjon om utredningen
  • vurdere om det er fare for selvmord og/eller vold
  • spørre om søsken og hva de trenger
  • finne ut om kroppen din trenger å undersøkes for sykdommer
  • snakke om hvilken hjelp du og familien din kan trenge

I tillegg til flere samtaler med deg og foreldrene dine, kan det hende at BUP vil be deg om å svare på spørreskjemaer eller gjøre forskjellige oppgaver, for eksempel på pc. Det kan også hende at de vil snakke med en lærer eller andre voksne som er viktige for deg. Dette får du i så fall vite om.

Den utredningen som BUP starter med kalles for basis utredning. En basis utredning skal gjøres ferdig i løpet av seks uker fra din første samtale på BUP. Og for mange vil denne utredningen være nok. Trenger BUP lenger tid, kan en bruke seks uker ekstra på en utvidet utredning som består av flere samtaler og undersøkelser.


Etter utredningen vil BUP tenke grundig gjennom hvordan de oppfatter det du strever med og bestemme seg for hva som bør gjøres. Hvis de finner ut at du har en psykisk lidelse, vil de sette en diagnose, det vil si et «navn» på de tegnene du viser på psykisk lidelse. Diagnosen hjelper dem å finne ut:

  • om du trenger behandling
  • om du trenger oppfølging fra andre enn BUP

De ansatte på BUP vil hele veien samarbeide med deg og lytte til hva du opplever som problemet og hva du mener er det viktigste målet for deg.

Behandling

Behandling vil si at du og foreldrene dine jobber sammen med BUP for at du skal få det bedre. Behandlingen planlegger dere med utgangspunkt i hva akkurat du trenger.

Hva som skal skje, når og hvorfor skrives ned i en behandlingsplan. Behandling kan for eksempel være:

  • Samtaler med deg alene, med deg og familien din eller i gruppe med andre ungdommer som har liknende opplevelser
  • At du gjør forskjellige oppgaver, som å trene på triks som kan hjelpe 
  • At de voksne rundt deg får tips og råd om hvordan de kan hjelpe og støtte deg
  • Medisiner

Å få behandling betyr ikke alltid at man kan ta vekk det som er vondt eller vanskelig. Noen ganger handler det også om å lære seg lure triks som kan hjelpe når følelsene eller tankene blir plagsomme.

Hvis du har flere hjelpere kan det være nyttig med samarbeidsmøter. Da kan alle samarbeide for at du skal få det best mulig. BUP inviterer bare til slike møter dersom det er bra for deg og dere selv vil det. Hvis du får hjelp fra flere kan det bety at du kan få en individuell plan. Det er en plan over hvem som skal gjøre hva.

Oppfølging

Hva skjer når behandlingen er ferdig?

Før behandlingen avsluttes, skal BUP snakke med dere om hvordan utredningen og behandlingen har vært. Da kan de lære av det dere forteller og bli enda bedre på å gi god hjelp.

Dere vil også snakke om hva du og familien din kan gjøre fremover hvis ting blir vanskelig. Og trenger du videre hjelp og støtte etter at behandlingen på BUP er avsluttet, lager dere en plan for det.

Til slutt skriver BUP en melding som sendes til fastlegen. Denne meldingen kalles epikrise og forteller hva som er gjort, hva du trenger fremover og hvem som gjør hva. Når du er ferdig på BUP vil det være legen din, helsesykeleier eller andre som følger med på hvordan du har det.

Dine rettigheter

Er du 16 år er du helserettslig myndig. Det vil si at du må være enig i helsehjelpen du skal få. Du kan også velge hvor mye foreldrene dine (de som har ansvar for deg) skal involveres i det som skjer.

Er du over 12 år har du rett til å få informasjon og til å bli hørt når du sier din mening. Er det spesielle grunner til at du ikke vil at foreldrene dine skal involveres eller informeres, bør dette respekteres. De kan likevel ha krav på informasjon, hvis det er nødvendig for at de skal kunne ta vare på deg. Dette gjelder også selv om du er over 16 år. I så fall vil de ansatte på BUP snakke med deg for å finne ut hva som er riktig, mulig og trygt i ditt tilfelle. Skal foreldrene dine få informasjon mot din vilje, skal du få vite hva som vil bli sagt og få mulighet til å bli med i planleggingen av hvordan det skal sies.

Kontakt

  • Kontakt BUP, Tromsø

    Oppmøtested

    Henvendelse i ekspedisjonen i første etasje på "BUPA-bygget", en gul og lilla bygning ovenfor sykehuset.

    Barne- og ungdomspsykiatri, BUPA-bygget

    Hansine Hansens vei 92

    Åpningstider

    • I dag STENGT
    • Mandag 08:00 - 15:30
    • Tirsdag 08:00 - 15:30
    • Onsdag 08:00 - 15:30
    • Torsdag 08:00 - 15:30
    • Fredag 08:00 - 15:30
    • Lørdag STENGT
    • Søndag STENGT

    Transport

    Med buss
    Hvis du kommer til Breivika fra Tromsø sentrum er det lettest å ta buss nummer 20 eller 21 fra Fredrik Langes gate. Denne bussturen tar omtrent 15 minutter.

    Bussholdeplassen ved sykehuset ligger om lag 300 meter nedenfor BUPA (Barne og ungdomspsykiatrisk avdeling), hvor RSS har sine lokaler. Bygget kalles også BRUS-bygget, slik det framgår av kartet nedenfor. Når du står på bussholdeplassen må du gå oppover, mot vest, forbi PET-senteret, som er  et stort grønt bygg ved bussholdeplassen. Deretter passerer du parkeringsplassene til sykehuset på begge sider av veien, og på høyre hånd kan du etterhvert se det blå, grønne og gule BUPA-bygget. Inngangen ligger midt på bygget. RSS sine lokaler er i tredje etasje i den blå delen av bygningen. Spør i resepsjonen i første etasje, dersom du trenger hjelp.

    Med flybuss
    Om du kommer til Tromsø med fly kan du ta flybussen direkte fra flyplassen på Langnes til sykehuset. Bussholdeplassen ved sykehuset ligger om lag 300 meter nedenfor BUPA (Barne og ungdomspsykiatrisk avdeling), hvor RSS har sine lokaler. Når du står på bussholdeplassen må du gå oppover, mot vest, forbi PET-senteret, som er  et stort grønt bygg ved bussholdeplassen. Deretter passerer du parkeringsplassene til sykehuset på begge sider av veien, og på høyre hånd kan du etterhvert se det blå, grønne og gule BUPA-bygget. Inngangen ligger midt på bygget. RSS ligger i tredje etasje i den blå delen av bygningen. Spør i resepsjonen i første etasje, dersom du trenger hjelp.


    Med taxi
    Du kan også ta taxi hvis du har avtalt dette med Pasientreiser. Taxien stopper utenfor hovedinngangen på BUPA, hvor RSS ligger. Adressen er Hansine Hansens vei 92.

    Med privatbil
    Parkering ovenfor hovedsykehuset eller rett nord for PET-senteret (grønt område på kartet). Avgiftsbelagt parkering.
    På høyre hånd, ovenfor parkeringsområdet kan du se det blå, grønne og gule bygget hvor RSS har sine lokaler i 3.etasje. Inngangen ligger midt på bygget i første etasje. Spør i resepsjonen i første etasje, dersom du trenger hjelp.

    Kart
     

    Praktisk informasjon

    ​Pasieanttat geain lea šiehtadus dahje geat sisačálihuvvojit UNN, Nordlándda Buohcciviessu, Helgelándda buohcciviessu dehe Finnmárkku Buohcciviessu ossodagaide, sáhttet oažžut davvisámegieldulkka beaivválaččat gaskal dii. 08.00–22.00.

    Davvisámegiel dulka bargiid ja pasieanttaid várás

    Du kan kople deg på vårt åpne trådløse gjestenett ”UNN – gjest”. Det er fri bruk av gjestenettet.

    Vi gjør oppmerksom på at sykehuset ikke kan ta ansvar for klær og andre personlige eiendeler du tar med deg til sykehusoppholdet. 

    Vi anbefaler at du har minst mulig med deg og lar verdisaker ligge hjemme.​

    Dersom du likevel har med deg verdisaker, kan du avtale med avdelingen hvordan dette skal oppbevares. 

    ​Barne- og ungdomspsykiatrien (BUP) ved UNN Tromsø ligger rundt 300 meter opp i bakken fra hovedinngangen på sykehuset.

    Det er sykkelparkering utenfor utgangen, og alle bussene til og fra byen stopper utenfor sykehuset. Det tar fem minutter å gå opp til bygget fra bussholdeplassen.

  • Kontakt BUP, Harstad

    Oppmøtested


    Sykehusstien 8



    Adresse

    Åpningstider
    • I dag STENGT
    • Mandag 08:00 - 15:30
    • Tirsdag 08:00 - 15:30
    • Onsdag 08:00 - 15:30
    • Torsdag 08:00 - 15:30
    • Fredag 08:00 - 15:30
    • Lørdag STENGT
    • Søndag STENGT

    Senter for psykisk helse og rusbehandling Sør-Troms, Harstad

    Sykehusstien 8

    Transport

    ​Sykehuset i Harstad ligger i St Olavs gate 70, rett overfor sentrum. 

    Til fots
    Om du tar beina fatt kan du gå opp til sykehuset på rundt 15 minutter. Vær oppmerksom på at Harstadgårdsveien kan føles både lang og bratt hvis du er dårlig til beins. På grunn av byggearbeider ved sykehuset anbefales det ikke å gå til sykehuset.

    Bil

    Sjekk endringer på grunn av stormen Ingunn

    Rutebuss

    Hvis du kommer til sykehuset fra Harstad sentrum ( fra Harstad byterminal)  er det lettest å ta :

    • Buss nummer 11 mot Samamoa (tar du rute 11 mot Gansås må du gå opp Gamle kirkevei som er bratt).
    • Buss nummer 15 mot Fagerlia

    De to bussrutene går fra stoppet som er nærmest rundkjøringen (gå til høyre når du kommer fra hurtigbåtkaia).

    ​Tider​ (tromskortet.no)


    Taxi

    ​Du kan ta taxi fra Harstad byterminal på torget. 

    Husk at reiseutgifter må avtales på forhånd med Pasientreiser.​

    Praktisk informasjon

    ​Sykehusapotek Nord har utsalg rett ved resepsjonen, innenfor hovedinngangen. Der får du kjøpt hygieneartikler og medisiner. Husk legitimasjon med bilde når du skal hente legemidler på resept.

    Apoteket er åpent mandag til fredag klokka 09-15.30​​

    ​​Inneliggende pasienter kan låne bøker, spill, cd-spillere og lydbøker på pasientbiblioteket i 2. etasje.
     
    Biblioteket er åpent mandag til fredag fra 10-14. Ring gjerne på forhånd for å sjekke om bibliotekaren er tilgjengelig: telefon 77 01 52 75​

    ​Pasieanttat geain lea šiehtadus dahje geat sisačálihuvvojit UNN, Nordlándda Buohcciviessu, Helgelándda buohcciviessu dehe Finnmárkku Buohcciviessu ossodagaide, sáhttet oažžut davvisámegieldulkka beaivválaččat gaskal dii. 08.00–22.00.

    Davvisámegiel dulka bargiid ja pasieanttaid várás

    Det er mulig å benytte trådløst nett.

    Det er gjesteparkering på senterets område for besøkende. Det er også seks parkeringsplasser for pasienter. Det er mulig å bruke kredittkort og kontanter på betalingsautomatene.​​

    Sjekk endringer som følge av storemen Ingunn

    Vi gjør oppmerksom på at sykehuset ikke kan ta ansvar for klær og andre personlige eiendeler du tar med deg til sykehusoppholdet. 

    Vi anbefaler at du har minst mulig med deg og lar verdisaker ligge hjemme.​

    Dersom du likevel har med deg verdisaker, kan du avtale med avdelingen hvordan dette skal oppbevares. 

    Pasienter tar imot besøk på eget rom og samtalerom kan også benyttes. Det er gymsal tilgjengelig som er godt egnet ved besøk av barn. Dette kan avtale med ansatte.​​​

  • Kontakt BUP, Narvik

    Oppmøtested


    BUP ligger i Søsterveien 3A, bak sykehuset


     
     

    Senter for psykisk helse og rusbehandling Ofoten, Håkvik

    Buveien 62

    Åpningstider

    • I dag STENGT
    • Mandag 08:00 - 15:30
    • Tirsdag 08:00 - 15:30
    • Onsdag 08:00 - 15:30
    • Torsdag 08:00 - 15:30
    • Fredag 08:00 - 15:30
    • Lørdag STENGT
    • Søndag STENGT

    Transport

    Sykehuset i Narvik ligger i Sykehusveien 3 på Frydenlund, omtrent en kilometer fra sentrum. Det tar rundt 10 minutter å gå fra rundkjøringa i sentrum over til sykehuset.

    Om du kommer med bil kjører du fra rundkjøringa ved torget, opp Brugata i retning mot Frydenlund, før du svinger til venstre inn Villaveien og deretter til høyre opp Stadionbakken. Da ligger sykehuset på høyre hånd.

    Dersom du kommer til Narvik med bussekspressen eller flybussen fra Evenes, kan du gå eller ta taxi opp til sykehuset. Husk at reiseutgifter må avtales på forhånd med Pasientreiser.​

    Ruteoversikt over busser til Narvik

    Praktisk informasjon

    ​Pasieanttat geain lea šiehtadus dahje geat sisačálihuvvojit UNN, Nordlándda Buohcciviessu, Helgelándda buohcciviessu dehe Finnmárkku Buohcciviessu ossodagaide, sáhttet oažžut davvisámegieldulkka beaivválaččat gaskal dii. 08.00–22.00.

    Davvisámegiel dulka bargiid ja pasieanttaid várás

    ​Du kan kople deg på vårt åpne trådløse gjestenett ”hhf portal”. Det er fri bruk av gjestenettet.​​

    Kafé Pingvin ligger i fjerde etasje på sykehuset, med utsikt over hele Narvik og den innerste delen av Ofotfjorden. Ved lunsjtider får du kjøpt varm mat, og i resten av åpningstida har vi salat, baguetter, aviser og kioskvarer til salgs.
     
    Åpningstider 08-14​​​
    Telefon: 47 51 51 63

    ​Pasienter og pårørende som kommer med bil kan parkere i nærheten av hovedinngangen, ved skogkanten ned mot Stadionbakken, ved legevakta, ved fysikalsk rehabilitering langs sykehusveien, eller ved søsterveien 3 på baksiden av sykehuset. Det er parkeringsautomater på alle stedene.
     
    Vi har handicap-parkering​ ved hovedinngangen og ved legevakta på baksida av sykehuset. Husk å legge blå parkeringstillatelse godt synlig i frontruta. 
     

    Gjesteparkering (kommunal parkering):
    Her kan Way to park app brukes.
    Parkeringsavgift:
    mandag-fredag 09.00-17.00
    Lørdag  09.00-14.00 .

    Gjesteparkering har kommunetakster: 28 kroner per time.

    UNN har ikke per i dag egen tilrettelagt parkering for motorsykler for besøkende eller gjester.

    Særskilt parkering:
    Det finnes også parkeringsplasser som er merket med «særskilt parkering». Dette er kun for ansatte eller samarbeidspartnere eller pasienter / pårørende med parkeringstillatelse.​

    Pasienthotellet i Narvik er i sykehusets 2. etasje. ​

    Bestillling av rom gjør du gjennom pasienthotellets felles bookingsystem

     
    Pasienthotellet er bemannet alle ukedager mellom 07.30-14.30.
    Innsjekk utenom hotellets åpningstider er ved 

     
    Fødeavdelingen/Gynekologisk avdelings sengepost i 4. etasje i sykehuset.

     
    Frokost og kveldsmat er inkludert i rompris og serveres i pasienthotellets spisesal. Lunsj og middag kan kjøpes i sykehusets personalkantine i 4. etasje frem til kl. 14.00. 

     
    Det er TV og tilgjengelig Internett på alle hotellrom.
    Parkeringsplasser mot avgiftsbetaling på oppmerkede områder utenfor sykehuset.
     
    Mer utfyllende informasjon om det å bo på pasienthotellene i UNN, finner du i brosjyen:
     
    Praktisk informasjon til deg som skal bo​ på pasienthotellene i UNN HF
    ​​

    Kontakt

    UNN Narvik
    Besøksadresse
    Sykehusveien 3Google maps
    8516 Narvik

     
    Telefon
    769 68 720 (ukedager fra 07.30 til 14.30)

     

    Bestilling av rom

    (samme bookingadresse for alle pasienthotell i UNN)

     

    Vi gjør oppmerksom på at sykehuset ikke kan ta ansvar for klær og andre personlige eiendeler du tar med deg til sykehusoppholdet. 

    Vi anbefaler at du har minst mulig med deg og lar verdisaker ligge hjemme.​

    Dersom du likevel har med deg verdisaker, kan du avtale med avdelingen hvordan dette skal oppbevares. 

    Sengepostene våre har ulike visittider eller besøkstider. Informasjon om disse tidene står på de ulike avdelingssidene. Ta gjerne kontakt med avdelingen hvis du er usikker.

    ​Døgnenheten ved Senter for psykisk helse Ofoten ligger i Buveien i Håkvik, rundt 12 kilometer sør for Narvik. Det er skiltet til senteret med avkjøring fra E6.  ​

    ​Det er rundt 20 parkeringsplasser ved senteret. Vi har gratis parkering.

  • Kontakt BUP, Silsand

    Oppmøtested


    Hallveien 4, Silsand

    Senter for psykisk helse og rusbehandling Midt-Troms, Silsand

    Hallveien 4

    Åpningstider

    • I dag STENGT
    • Mandag 08:00 - 15:30
    • Tirsdag 08:00 - 15:30
    • Onsdag 08:00 - 15:30
    • Torsdag 08:00 - 15:30
    • Fredag 08:00 - 15:30
    • Lørdag STENGT
    • Søndag STENGT

    Praktisk informasjon

    Vi kan anbefale at pasientene tar med turklær ettersom vi bruker naturen en del til turgåing.

    ​Pasieanttat geain lea šiehtadus dahje geat sisačálihuvvojit UNN, Nordlándda Buohcciviessu, Helgelándda buohcciviessu dehe Finnmárkku Buohcciviessu ossodagaide, sáhttet oažžut davvisámegieldulkka beaivválaččat gaskal dii. 08.00–22.00.

    Davvisámegiel dulka bargiid ja pasieanttaid várás

    Vi har gratis parkering for pasienter og pårørende rett utenfor bygninga.​

    Vi gjør oppmerksom på at sykehuset ikke kan ta ansvar for klær og andre personlige eiendeler du tar med deg til sykehusoppholdet. 

    Vi anbefaler at du har minst mulig med deg og lar verdisaker ligge hjemme.​

    Dersom du likevel har med deg verdisaker, kan du avtale med avdelingen hvordan dette skal oppbevares. 

    ​​Senter for psykisk helse på Silsand ligger i Hallveien. Hvis du kommer over Gisundbrua fra Finnsnes svinger du til høyre i retning Gibostad på riksvei 861. Etter omtrent 200 meter svinger du opp Hallveien til venstre. 

  • Kontakt BUP, Sjøvegan

    Oppmøtested

    Sparebank1-bygget i Kongsveien, 2. etasje med inngang fra baksiden

    Senter for psykisk helse og rusbehandling Midt-Troms, Sjøvegan

    Transport

    ​Senter for psykisk helse på Sjøvegan ligger i 2. etasje i Sparebank1-bygget i Kongsveien midt i Sjøvegan sentrum. ​

    Praktisk informasjon

    ​Pasieanttat geain lea šiehtadus dahje geat sisačálihuvvojit UNN, Nordlándda Buohcciviessu, Helgelándda buohcciviessu dehe Finnmárkku Buohcciviessu ossodagaide, sáhttet oažžut davvisámegieldulkka beaivválaččat gaskal dii. 08.00–22.00.

    Davvisámegiel dulka bargiid ja pasieanttaid várás

    Om du kommer med bil er det lettest å finne parkeringsplass på den andre siden av veien. Det er også noen få gratis parkeringsplasser utenfor banken.

    Hvis du skal slippe av noen som skal til behandling kan du også kjøre helt opp til inngangen i 2. etasje, men det er ikke mulig å parkere der.

    Vi gjør oppmerksom på at sykehuset ikke kan ta ansvar for klær og andre personlige eiendeler du tar med deg til sykehusoppholdet. 

    Vi anbefaler at du har minst mulig med deg og lar verdisaker ligge hjemme.​

    Dersom du likevel har med deg verdisaker, kan du avtale med avdelingen hvordan dette skal oppbevares. 

    ​Senter for psykisk helse på Sjøvegan ligger i 2. etasje i Sparebank1-bygget i Kongsveien midt i Sjøvegan sentrum. ​

  • Kontakt BUP, Storslett

    Oppmøtested



    Senter for psykisk helse og rusbehandling Nord-Troms, Storslett

    Sonjatunveien 11

    Åpningstider

    • I dag STENGT
    • Mandag 08:00 - 15:30
    • Tirsdag 08:00 - 15:30
    • Onsdag 08:00 - 15:30
    • Torsdag 08:00 - 15:30
    • Fredag 08:00 - 15:30
    • Lørdag STENGT
    • Søndag STENGT

    Transport

    ​Sonjatun ligger rundt 500 meter opp Reisadalveien, fra avkjøringa fra E6 gjennom Storslett. 

    Praktisk informasjon

    ​Vi har turdag hver torsdag og oppfordrer våre pasienter til å ta med turklær før innleggelse ved døgnenheten.

    ​Pasieanttat geain lea šiehtadus dahje geat sisačálihuvvojit UNN, Nordlándda Buohcciviessu, Helgelándda buohcciviessu dehe Finnmárkku Buohcciviessu ossodagaide, sáhttet oažžut davvisámegieldulkka beaivválaččat gaskal dii. 08.00–22.00.

    Davvisámegiel dulka bargiid ja pasieanttaid várás

    ​Det er gratis parkering for pasienter og pårørende utenfor hovedinngangen.

    Vi gjør oppmerksom på at sykehuset ikke kan ta ansvar for klær og andre personlige eiendeler du tar med deg til sykehusoppholdet. 

    Vi anbefaler at du har minst mulig med deg og lar verdisaker ligge hjemme.​

    Dersom du likevel har med deg verdisaker, kan du avtale med avdelingen hvordan dette skal oppbevares. 

    ​Senter for psykisk helse Nord-Troms ligger bak Sonjatun, rundt 500 meter opp Reisadalveien fra avkjøringa fra E6 gjennom Storslett.​

    ​​​Det er rundt 20 gratis parkeringsplasser utenfor senteret.