Vi markerer prostata med gullkorn under strålebehandling. Gull ses veldig tydelig på røntgenbilder, så gullmarkørene gjør det mulig å bestråle mer nøyaktig og minsker stråleskade på det omkringliggende vevet.
Dersom du bruker blodfortynnende tabletter må du ta kontakt med din fastlege for å høre om når du skal slutte med disse, og om du evt. må ta blodfortynnende sprøyter i stedet. Det kan være nødvendig å ta en blodprøve undersøkelsesdagen for å måle INR-verdien før undersøkelsen. Albyl-E kan du fortsette med.
Vi setter inn gullmarkører ved hjelp av ultralyd og en tynn nål. Nålen føres inn i prostatakjertelen via endetarmen. Du får lokalbedøvelse og vil kjenne lite smerter.
Du kan reise hjem gullmarkørene når er på plass.
På kvelden undersøkelsesdagen, og morgenen etter, skal du ta antibiotikatabletter.
Blod i urin, avføring eller sædvæske er vanlig etter at gullmarkørene er satt inn og vil forsvinne etter noen uker.
Ved smerter eller feber må du kontakte lege eller legevakt umiddelbart. Du skal ikke vente til neste dag med å ta kontakt.
Sykehuset i Harstad ligger i St Olavs gate 70, rett overfor sentrum.
Til fotsOm du tar beina fatt kan du gå opp til sykehuset på rundt 15 minutter. Vær oppmerksom på at Harstadgårdsveien kan føles både lang og bratt hvis du er dårlig til beins.
Rutebuss
Linje 15 og 17 betjener sykehuset i begge retninger.
Hvis du kommer til sykehuset fra Harstad sentrum er det lettest å ta buss nummer 15 eller 17 fra Harstad byterminal. Denne bussturen tar omtrent 5 minutter.
Rute 15 går mot Blåbærhaugen - Samamoa.Rute 17 går mot Fagerlia. Den går blant annet 1020 fra byterminalen (20 minutter etter at hurtigbåten fra Tromsø har ankommet). Kryss hovedveien og gå til venstre for å komme fra kaia over til byterminalen.Hurtigbåtbilletten gir rett til overgang og kan derfor brukes som bussbillett.
TaxiDu kan ta taxi fra Harstad byterminal på torget.
Husk at reiseutgifter må avtales på forhånd med Pasientreiser.
(Klikk på bildet for å komme til Google Maps)
Pasieanttat geain lea šiehtadus dahje geat sisačálihuvvojit UNN, Nordlándda Buohcciviessu, Helgelándda buohcciviessu dehe Finnmárkku Buohcciviessu ossodagaide, sáhttet oažžut davvisámegieldulkka beaivválaččat gaskal dii. 08.00–22.00.
Davvisámegiel dulka bargiid ja pasieanttaid várás
Du kan kople deg på vårt åpne trådløse gjestenett ”hhf portal”. Det er fri bruk av gjestenettet.
Kafé Solan ligger i første etasje og er åpen for både ansatte, pasienter og pårørende. Kaféen er åpen på hverdager fra klokka 10-15.
Pasienter og pårørende kan også besøke kafé Bothner i 4. etasje eller kafé Kaarbøjordet i 5. etasje.
Narvesen har kiosk ved inngangen i første etasje.
Åpningstider:
mandag - fredag: 07:00–19:00lørdag: 10:00–13:00søndag: 11:00–13:00
Kulturavdelinga arrangerer med jevne mellomrom konserter rundt lunsjtider på Kafé Solan. Alle kulturarrangementene annonseres med kulturkalender i heisene, ved inngangen til kaféen og på nettsidene.
Det er parkeringsområde for både pasienter, pårørende og ansatte på nordsida av sykehuset. Ta av fra St Olavs gate, kjør oppover Eineberggata og ta andre avkjøring til venstre. Du finner parkeringsautomater på parkeringsplassen.
Vi har fire handicap-plasser på rekka med parkeringsplasser nærmest sykehuset, og to handicap-plasser ved legevakta. Plassene er merket. Om alle parkeringsplassene er opptatt kan du parkere hvor du vil så lenge du ikke sperrer for adkomsten til andre kjøretøyer.
Husk å legge det blå handicap-parkeringskortet godt synlig. Parkering er gratis så lenge du har dette i frontruta.
App: Apcoa Flow er appen som bør brukes.Finnes i app-store og google store (google play). Easy park app kan brukes, men da får du 15 % påslag i avgiften.
Gjesteparkering. Parkeringsavgift alle dager: Kl. 07-21: kr 25.- pr time Kl. 21-07: kr 5 pr time Langtidsparkering gjesteparkering:Maks døgnpris kr 200,-Pris fra og med det 4. døgnet maks kr 130,-Pris fra og med det 8. døgnet maks kr 90,-
Det blir billigere etter hvor lang tid du står.Dersom mann betaler med kort og avslutter parkeringen før tiden er utløpt, kan man dra kortet og avslutte betalingen.
Det finnes ingen særordninger for inneliggende pasienter eller pårørende som må oppholde seg over sykehuset over lengre tid.
Pasienthotellet i Harstad er i sykehusets 3. etasje.
Mandag- Torsdag 07.30-20.00Fredag 07.30-12.00Lørdag StengtSøndag 18.00-21.00
For deg som trenger rullestol har vi to stykker rett innenfor hovedinngangen og to ved legevakta i underetasjen. Hvis de ikke er tilgjengelige er de i bruk av andre.
Vi gjør oppmerksom på at sykehuset ikke kan ta ansvar for klær og andre personlige gjenstander eiendeler du tar med deg til sykehusoppholdet.
Vi anbefaler at du har minst mulig med deg og lar verdisaker ligge hjemme.
Dersom du likevel har med deg verdisaker, kan du avtale med avdelingen hvordan dette skal oppbevares.
Sengepostene våre har ulike visittider eller besøkstider. Informasjon om disse tidene står på de ulike avdelingssidene. Ta gjerne kontakt med avdelingen hvis du er usikker.