Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Behandling

Hofteproteseoperasjon

En hofteproteseoperasjon kan være aktuelt ved artrose i hoften, hoftebrudd, medfødte skader eller andre forandringer i hofta. Det ødelagte og ofte smertefulle leddet skiftes ut med en protese. En velger å sette inn en hofteprotese etter at annen ikke-operativ behandling er forsøkt og ikke har hatt tilstrekkelig effekt.

Når brusken i hoften slites, mister hoften sin naturlige glideflate. Det kan medføre stivhet, redusert bevegelighet og svikttendens. Man får smerter både ved belastning og etterhvert også i hvile og om natten. Noen ganger oppnår man ikke god nok smertelindring med trening og bruk av smertestillende tabletter. Da kan det være aktuelt å bytte ut hofteskålen og hoftekulen med et kunstig hofteledd, altså en protese.

​Samvalg

Når du har blitt syk eller har et helseproblem, finnes det ofte flere ulike muligheter for både undersøkelser og behandling. Her finner du ​verktøy som kan hjelpe deg til å ta valget.


Du kan også finne generell informasjon om artrose på helsenorge.no. 

Pasienter over 65 år som skal ha dette inngrepet vil få tilbud om operasjon ved UNN Harstad eller UNN Narvik. Behandlingen vi gir i Harstad og Narvik er den samme som vi gir i Tromsø. 

Før

Hofteskole

To til fire uker før inngrepet vil du få innkallling til Hofteskole. Der får du informasjon fra blant andre ortoped, anestesilege og fysioterapeut. Du vil også få en omvisning på avdelingen. Du vil selvfølgelig få mulighet til å stille spørsmål som du har om operasjonen, få avklart behov for hjelpemidler, få klargjort nødvendige papirer, og få veiledning om opptreningen etterpå. 

Før operasjonen skal du gjennom noen forberedelser for å redusere risikoen for komplikasjoner.

Forberedelser kvelden før operasjonen

Kvelden før skal du dusje på vanlig måte, inklusiv hårvask. Etter dusj skal du vaske kroppen med klorhexidinkluter. Disse brukes for å desinfisere huden. Du skal ikke smøre ansiktet eller kroppen med kremer, eller bruke deodorant eller parfyme etter at du har dusjet og brukt klorhexidinklutene. Klutene og bruksanvisning får du utlevert på Hofteskolen. 

Før dusjen skal du fjerne neglelakk og ta av deg alt av smykker, ørepynt, piercing, ringer og armbåndsur. Det er viktig at du kler på deg rene klær og legger deg i rene sengklær.

Forberedelser om morgenen operasjonsdagen 

På operasjonsdagen skal du komme til avdelingen klokka 06 om morgenen. Her skal du igjen vaske deg med klorhexidinkluter som du får på avdelingen. Du får så på deg nye klær før du legger deg i ren seng. Hvis du har hårvekst rundt operasjonsstedet, vil sykepleierne hjelpe deg med å barbere det bort.

Faste og medisiner

På operasjonsdagen skal du møte fastende, og kun ta eventuelle medisiner som anestesilegen på forhånd har sagt er sikker å bruke.

Under

Ved hofteoperasjoner blir bedøvelsen i de aller fleste tilfellene gi i ryggen, en såkalt spinalbedøvelse, og du vil da kunne være våken. Av og til velges narkose i stedet i samråd med anestesilegen, og du vil da være bevisstløs under inngrepet. 

En anestesisykepleier sitter ved deg under hele operasjonen. Han eller hun er kontaktpersonen din, og passer på at du har det bra. Du skal ikke kjenne smerte, men du vil merke litt bevegelse i kroppen mens ortopeden skifter leddet. Du vil også kunne høre bankelyder og andre lyder fra kirurgens arbeid.

Du kan høre på musikk under operasjonen dersom du ønsker dette. Ta med den musikken du ønsker å høre på. Dersom du heller vil sove litt kan du få avslappende medisiner.

Operasjonen blir utført under strenge hygieniske forhold. Hofteoperasjoner blir i dag gjort enten i sideleie eller ryggleie. Kirurgen åpner hofteleddet med et snitt ved hoften. Leddhodet fjernes etter at lårhalsen er kuttet. Denne delen blir erstattet av en protese i rustfritt stål eller titanlegering. Hofteskålen blir erstattet med en plastskål eller titanskål. 

Protesene finnes i flere størrelser og ortopeden velger den som passer best for deg. De sementfrie komponentene blir banket på plass. Protesen gror så fast til beinet i løpet av uker eller måneder. Noen proteser blir festet med beinsement som blandes og tørker i løpet av få minutt. 

Etter at leddhodet er montert på, blir hofteprotesen satt i ledd. Kirurgen sjekker beinlengden og at hoften er stabil ved vanlige bevegelser slik at den ikke seinere «går ut av ledd». 

Operasjonstid for hofteproteser varierer noe, men ligger vanligvis på rundt 90 minutter.


g_245c83a5_4b86_44a4_ad00_c3f28d77f881

Etter

Vanlig sykehusopphold er 1‐3 dager med daglig trening og aktivitet. Du vil få instruksjon i øvelser og krykkegange av fysioterapeut mens du er på sykehuset. Egeninnsats er avgjørende for et vellykket resultat. 

Aktivitet

Det er viktig å komme seg raskt på beina. Allerede 3‐5 timer etter operasjonen kan du, med hjelp, komme ut av sengen. Fra første dag etter operasjonen skal du gå med 2 krykker eller andre egnede hjelpemidler.

  • Du kan i regelen belaste den opererte hoften.
  • Du kan komme ut og inn fra seng både på operert og uoperert side.
  • Du kan ligge på uoperert side etter operasjonen med pute mellom beina. Du kan også ligge på magen. Du kan ligge på operert side når såret har grodd (2-3 uker) og det ikke er smertefullt.

Smerter

Det er vanlig med smerter i dagene og ukene etter operasjonen. Det er
ikke farlig å bruke hoften selv om det er litt smertefullt. Du vil få
smertestillende tabletter som demper smertene til et akseptabelt nivå.
Medisinene trappes gradvis ned etter hvert som smertene avtar.
De fleste får en smertefri og velfungerende hofte, men det kan ta tid (hos enkelte inntil 1 år) før smertene er helt borte og bevegelsen optimal. 

Forsiktighetsregler 

Restriksjoner etter hofteprotesekirurgi varierer noe mellom sykehusene og avhenger også av hvilken kirurgisk metode som er benyttet. Vanlige restriksjoner kan være:

  • Unngå å bøye deg fremover med knærne pekende innover og foten plassert ut til siden i 3 måneder, «kalvbeint stilling».
  • Unngå å sitte med beina i kryss, og å krysse operert bein over midtlinjen de første 3 månedene. 
Illustrerer punkta over


  • Du kan plukke opp ting fra gulvet ved å strekke operert bein bak når du bøyer deg (se bilder under).
  • Du kan bøye deg frem og la knærne falle til siden, «froskestilling», når du ikke merker stramming/ubehag i operert hofte.
Illustrerer punkta over

Etter utskriving
Hevelse og misfarget bein på operert side er vanlig på grunn av økt væske– og blodansamling. Dette kan sees helt ned i anklene. Det vil gradvis forsvinne av seg selv. For å redusere hevelsen kan du ligge med beinet høyt og overkroppen lavt. Lett aktivitet og sirkulasjonsfremmende øvelser kan også bidra til å redusere hevelse.

Sårpleie

Huden lukkes enten med en oppløsbar tråd som ikke skal fjernes, eller med tråd/stifter som må fjernes etter 2-3 uker. Bandasje byttes ved behov. Hvordan du skal forholde deg til både stingene og bandasjen vil du få informasjon om før utreise. Det anbefales å unngå bading i basseng/badekar/saltvann de første 3 ukene.

Trening/krykker

Det er viktig med daglig aktivitet og trening etter utreise fra sykehuset.
Treningen vil de fleste klare på egen hånd. Krykkene kan avvikles etter 4 uker når du kan gå normalt uten å halte. Avvik kan forekomme i individuelle tilfeller. Du vil få informasjon om og trene på dette under oppholdet.

Aktiviteter

Turgåing og andre lettere aktiviteter anbefales. Seksuelt samvær kan gjenopptas så lenge du overholder gjeldende restriksjoner.

Sykemelding/resepter

Vanligvis trenger man sykmelding i 2-8 uker, avhengig av type jobb.
Du får med deg resept på smertestillende medisiner og blodfortynnende sprøyter.

Bilkjøring

Bilkjøring bør du vente med til du har avviklet bruken av krykker, og beinet kjennes sterkt nok til å klare bilkjøring. Du skal heller ikke kjøre bil om du bruker smertestillende medisiner med rød varseltrekant på. Det er veitrafikkloven som gjelder.

  • Inn og ut av bil som passasjer: still setet langt tilbake og tipp rygglenet godt bakover.

Kontroll på flyplasser

En protese kan utløse alarmen ved sikkerhetskontroll. Det vil vanligvis være nok å forklare at man har en hofteprotese og eventuelt vise frem arret. Du kan også få en bekreftelse frå sykehuset om at du har protese hvis du ønsker det.

Etterkontroll

Du vil bli innkalt til kontroll hos lege eller fysioterapeut ca. 3 måneder etter operasjonen. 

Mulige komplikasjoner

De vanligste komplikasjonene forbundet med hofteproteseoperasjon er infeksjon og at hoften går ut av ledd (luksasjon). Begge forekommer hos ca 1% av pasientene. Det er viktig at du tar raskt kontakt med avdelingen dersom det oppstår akutte sterke smerter eller tegn til infeksjon (Se mer under «Faresignal».) Det kan også forekomme nerveskade, men dette er sjelden og oftest helt eller delvis forbigående. Blodpropp forebygges med rask mobilisering og blodfortynnende sprøyter, evt også med komprimerende strømper. Det anbefales også at du unngår lange flyreiser de første 6 ukene etter operasjonen. Noen ganger oppstår en beinlengdeforskjell, oftest ved at det opererte beinet blir lengre. Da kan det være nødvendig å bruke innleggssåle i motsatt sko. 

Informasjon fra fysioterapeut 

Øvelser for hofte etter proteseoperasjon. 

NB! De liggende øvelsene skal ikke gjøres på gulvet, men i seng, på sofa, på en benk eller lignende. 

  1. Stram setemusklene og press begge knær ned i underlaget. Hold i noen sekunder. Slipp opp. 
  2. Bøy opp i kne og hofte og trekk hælen langs underlaget. Strekk deretter beinet ut igjen. 
  3. Bøy opp i anklene. Før beina frå hverandre og deretter rolig inn igjen. Ikke løft beina frå underlaget. 
  4. Liggende seteløft: Ligg på ryggen med bøyde knær. Knip setemusklene saman og løft bekkenet og nedre del av ryggen frå underlaget. Senk rolig ned igjen. 
  5. Stående tåhev med støtte: Stå bak en stol og støtt deg med hendene til stolryggen.  Løft deg opp på tærne med begge beina og senk deg rolig ned igjen. 
  6. Støtt deg i en stol eller lignende. Sett opererte bein litt bak det andre- tærne i bakken. Strekk ut ved å føre hælen mot bakken. Kjenn at du bruker lårmusklene og setemusklene når du strekker ut. 
  7. Støtt deg til en stol, inntil en vegg eller lignende. Før det opererte beinet ut til siden og før det kontrollert ned igjen. Det kan være greitt å ikke ha sko på opererte bein når du gjør denne øvelsen. 
  8. Støtt deg med begge hendene på en stolrygg eller lignende. Stå med føttene i skulderbreddes avstand. Bøy i hofter og knær med lik tyngde på begge bein. Reis deg opp igjen når du har nådd posisjonen på figuren. 
  9. Trappegang opp med krykker: Opp med det friske beinet først, deretter operert bein og krykker. 
  10. Trappegang ned med krykker: Sett krykkene ned ett trinn, deretter følger operert bein. Det friske beinet til slutt. Krykkene følger alltid det opererte beinet. 


Les pasientjournalen på helsenorge.no

Etter at du eller barnet ditt har vært hos oss for behandling skriver legen en rapport (epikrise) om hva som er gjort og der han eller hun anbefaler hvilken behandling du skal ha videre. Denne epikrisen og andre dokumenter i pasientjournalen din finner du når du logger deg inn på helsenorge.no
Klikk her for å logge deg inn på helsenorge.no
promo_kvinne_med_laptop_helsenorge.jpg

Vær oppmerksom

Tegn til infeksjon er vedvarende siving fra såret, du utvikler feber, økende smerter, væsking fra operasjonssåret eller rødhet rundt operasjonssåret. Ta kontakt med avdelingen umiddelbart om du mistenker infeksjon.

Kontakt

  • Kontakt Ortopedisk post, Tromsø

    Oppmøtested

    Fløy C, plan 8
     
    Mellom 13-16 er det hviletid, og pasienter kan da ikke ta imot besøk. 
     

     

    UNN Tromsø

    Hansine Hansens veg 67

    Besøkstider

    • I dag 16:00 - 20:00
    • Mandag 16:00 - 20:00
    • Tirsdag 16:00 - 20:00
    • Onsdag 16:00 - 20:00
    • Torsdag 16:00 - 20:00
    • Fredag 16:00 - 20:00
    • Lørdag 16:00 - 20:00
    • Søndag 16:00 - 20:00

    Transport

    Med buss

    Hvis du kommer til Breivika fra Tromsø sentrum er det lettest å ta buss nummer 20 eller 21 fra Fredrik Langes gate. Denne bussturen tar omtrent 15 minutter.

    Når du kommer inn hovedinngangen fra busstoppet er du på fløy A, plan 6. Resepsjonen ligger til høyre.

    Fra Narvik til Tromsø går Helseekspressen. Rutetabell og fasiliteter.

    Når du går videre innover i sykehuset kommer du til fløy B, C, og til slutt D. Ved heisene står det skilt med hvilken fløy og etasje du er i (for eksempel B6).

    Kommer du med hurtigbåten?

    Det går buss fra havneterminalen. Buss nr 21 går ca 1018.

    Med flybuss

    Om du kommer til Tromsø med fly kan du ta flybussen direkte fra flyplassen på Langnes til sykehuset. Om du kommer fra byen eller fra flyplassen går du inn hovedinngangen rett ved busstoppene.​​​

    Med taxi

    Du kan også ta taxi hvis du har avtalt dette med Pasientreiser. Taxien stopper utenfor hovedinngangen.

    Med privatbil

    Pasienter og pårørende bruker hovedinngangen. Parkering ovenfor sykehuset eller rett nord for PET-senteret (grønt område på kartet). Legevaktspasienter, fødende, og de som skal til mammografi parkerer rett nord for sykehuset (grønt område på kartet).

    Parkeringsoversikt for besøkende til Breivika
    Kart over Breivika

     

    Leveringsadresse varemottak:

    Sykehusvegen 38

    9019 Tromsø  

    Pingvinhotellet varemottak:

    Hansine Hansens veg 61 via Klokkargårdsbakken
    Hansine Hansens veg 67

    Praktisk informasjon

    ​​Sykehusapotek Nord har utsalg vis a vis Narvesen-kiosken på sykehuset i Tromsø. Der får du kjøpt hygieneartikler og medisiner på e-resept. Husk legitimasjon med bilde når du skal hente legemidler på resept.​​​

    Apoteket ligger i A-fløya, plan 6. Ta til høyre når du kommer inn hovedinngangen. 

    Klikk her for mer informasjon på nettsidene til Sykehusapotek Nord​

    Du får kjøpt blomster i Narvesen-kiosken som ligger innenfor hovedinngangen, men husk på at allergikere kan få kraftige reaksjoner på blomster med kraftig duft.

    Om du skal besøke noen på en sengepost kan det være lurt om du ringer til avdelinga først og sjekker om de har noen innlagt som er veldig allergiske.

    Det kan uansett være lurt å sjekke besøkstidene på den avdelinga du skal til.​

    ​Pasieanttat geain lea šiehtadus dahje geat sisačálihuvvojit UNN, Nordlándda Buohcciviessu, Helgelándda buohcciviessu dehe Finnmárkku Buohcciviessu ossodagaide, sáhttet oažžut davvisámegieldulkka beaivválaččat gaskal dii. 08.00–22.00.

    Davvisámegiel dulka bargiid ja pasieanttaid várás

    Det er én frisør på sykehuset. Den ligger inn til høyre forbi Narvesen-kiosken når du kommer inn hovedinngangen.

    ​Du kan kople deg på vårt åpne trådløse gjestenett ”UNN – gjest”. Det er fri bruk av gjestenettet.​

    ​Sykehuskaféen Evert ligger i fløy C plan 3. Du kan også gå til fløy D og ta heisen til plan 3.Sykehuskaféen Evert er åpent for både pasienter og ansatte fra klokka 09 til 15. Der får du kjøpt varm og kald mat og drikke. Kaféen har godt med sitteplasser. Sjekk gjerne Facebook-sida vår.

    Ved hovedinngangen i fløy A, plan 6 ligger en Narvesen-kiosk. Ta til høyre når du kommer inn hovedinngangen, eller til venstre i vestibylen hvis du kommer fra en av avdelingene.

    I kiosken får du kjøpt enklere kioskmat, drikke og lesestoff. Kiosken har også tipping. ​

    Åpningstider Narvesen

    Forbehold om avvik på høytidsdager

    Ordinære åpningstider :

    Mandag-Torsdag: 07:00 - 22:00
    Fredag: 07:00 - 21:00
    Lørdag: 09:00 - 20:00
    Søndag: 10:00 - 21:00

    Høytidsdager:

    1. Nyttårsdag: Stengt
    Skjærtorsdag: 12:00 - 18:00
    Langfredag: 12:00 - 18:00
    Påskeaften: 09:00 - 15:00
    1. Påskedag: 12:00 - 18:00
    2. Påskedag: 11:00 - 20:00
    1. mai: 11:00 - 20:00
    17.mai: 09:00 - 20:00
    Kr. Himmelfartsdag: 11:00 - 20:00
    Pinseaften: 09:00 - 18:00
    1. Pinsedag: 11:00 - 20:00
    2. Pinsedag: 11:00 - 20:00
    Julaften: 09:00 - 13:00
    1. Juledag: Stengt
    2. Juledag: 12:00 - 18:00
    Nyttårsaften: 09:00 - 15:00

    Vi har flere gjesteparkeringer. Det er en ved PET-senteret, en overfor PET-senteret, og en rett nedenfor legevakta. Gjesteparkeringene er markert med grønt. ​​​

    Parkeringa ved legevakta er for legevaktspasienter, fødende, og de som skal til mammografi.

    På grunn av miljøhensyn, stor trafikkmengde og begrenset med parkeringsplasser anbefaler vi kollektivtrafikk der du har mulighet til å bruke dette. ​

    Parkeringsavgift: 
    Kl. 07-21: kr 30.- pr time 
    Kl. 21-07: kr 6 pr time
     
    Langtidsparkering gjesteparkering:
    For å oppnå denne prisen må det betales/ reserveres beløp for perioden parkering planlegges på parkeringsautomat. 

    Maks døgnpris kr 237,-
    Pris fra og med det 4. døgnet maks kr 154,-
    Pris fra og med det 8. døgnet maks kr 107,-
     
    Parkering for bevegelseshemmede er gratis både på reserverte HC-plasser og på vanlige parkeringsplasser for gjester. 

     

    App: Apcoa Flow er appen som bør brukes.Finnes i app-store og google store (google play). Easy park app kan brukes, men da får du 15 % påslag i avgiften.

    Motorsykler:
    UNN har ikke per i dag egen tilrettelagt parkering for motorsykler for besøkende eller gjester.

    Sykkelparkering:
    Besøkende kan bruke all sykkelparkering rundt sykehuset.
    Om du vil ha parkering nær hovedinngangen er det mest praktisk å bruke:
    Plassene på sykkelstativ mellom PET-senteret og universitetet
    Sykkelkontainer rett nord for PET-senteret

    Diagram


    Inngang til Pingvinhotellet ved UNN Tromsø er gjennom sykehusets hovedinngang i A6. Du kan henvende deg i hotellets resepsjon når du kommer. Der er det alltid noen som tar imot deg. 

    Barselhotellet er en del av Pingvinhotellet. Rommene har stellebord med utstyr. Barselhotellet har jordmødre tilgjengelig for økt trygghet for den nye familien.

    Booking
    Bestilling av rom gjør du gjennom pasienthotellets felles bestillingssystem: booking.pingvinhotellet@unn.no

    Måltider
    Frokost er inkludert i rompris.  Lunsj, middag og kveldsmat er til salgs i hotellets restaurant i henhold til gjeldende åpningstider for deg som ikke har alle måltider inkludert.
     
    Det finnes også et enklere mattilbud til salgs i hotellets resepsjon hele døgnet.
     
    Det er TV og tilgjengelig Internett på alle hotellrom.
    Narvesen har kiosk vis a vis hotellets resepsjon.
     
    Hotellet er døgnåpent. 
     
    Parkeringsplasser mot avgiftsbetaling på oppmerkede områder utenfor sykehuset. Vi har få parkeringsplasser tilgjengelig og oppfordrer de som kan om å bruke kollektivtransport. Bussrute 20 går fra Tromsø sentrum til UNN og turen tar 10-15 minutter.
     

    Priser ved Pingvinhotellet, Tromsø

     
    Innlagte pasienter i Tromsø

    • Betaler ikke for opphold på hotellet
    • Alle måltider inkludert
    • Rommet må bestilles skriftlig fra avdelingen pasienten tilhører
    Ledsagere/foresatte til barn under 18 år som er innlagt

    • Betaler ikke for opphold på hotellet
    • Alle måltider inkludert
    • Rommet må bestilles skriftlig fra avdelingen pasienten tilhører
    Strålepasienter - Langtidsboende (over 5 døgn)

    • Pasienten betaler ikke selv for overnatting inklusive frokost
    • Rommet må bestilles skriftlig fra den avdelingen som behandler pasienten
    Polikliniske pasienter og dagpasienter

    • Barn under 6 år bor gratis
    • Betaling direkte til pasienthotellet
    • Rommet bestilles via pasienthotellets felles booking
    • Refusjon fra Pasientreiser
    Pårørende og andre

    Mer utfyllende informasjon om det å bo på pasienthotellene i UNN, finner du i brosjyen: Praktisk informasjon til deg som skal bo på pasienthotellene i UNN HF​
     

    Kontakt

    UNN Tromsø
    Besøksadresse
    Hansine Hansensvei 61 Google maps
    9019 Tromsø
     
    Telefon
    777 55 100 (hele døgnet)
     

    Bestilling av rom

    (samme bookingadresse for alle pasienthotell i UNN)
     

    Vi gjør oppmerksom på at sykehuset ikke kan ta ansvar for klær og andre personlige eiendeler du tar med deg til sykehusoppholdet. 

    Vi anbefaler at du har minst mulig med deg og lar verdisaker ligge hjemme.​

    Dersom du likevel har med deg verdisaker, kan du avtale med avdelingen hvordan dette skal oppbevares. 

    Sengepostene våre har ulike visittider eller besøkstider. Informasjon om disse tidene står på de ulike avdelingssidene. Ta gjerne kontakt med avdelingen hvis du er usikker.

    ​​Kulturseksjonen i UNN arrangerer jevnlig lunsjkonserter på Pingvinen Scene ved hovedinngangen. Konsertene starter som regel klokka 1130. Informasjon om hvem som spiller henger i heisene. 

    Musikk er også helse, og med jevne mellomrom arrangeres det ”musikkvandring” i sykehuset. Ta kontakt med sykepleier på avdelinga dersom du er innlagt hos oss og ønsker besøk av musikerne våre. 

    Hvert år før jul arrangerer kulturseksjonen julemesse på plan 6 og 7 ved hovedinngangen.​​

    Vardesenteret er et samarbeid mellom UNN og Kreftforeningen, og er en møteplass for kreftsyke, pårørende og etterlatte. Her treffer du ansatte fra Kreftforeningen og UNN, samt frivillige og likemenn. 

    Vardesenteret er tilknyttet UNN i Breivika og befinner seg i E-fløya. For å komme dit må du først til plan 2, fløy D. Følg skiltene derfra. Er du usikker kan du spørre en frivillig sykehustvert som er kledd i rød vest.        

    Les mer om Vardesenteret på UNN (Kreftforeningen.no) 

  • Kontakt Ortopedisk post, Harstad

    Oppmøtested

    4. etasje, henvendelse i kirurgisk ekspedisjon

    UNN Harstad

    St Olavs gate 70

    Besøkstider

    • I dag
      • 10:00 - 13:00
      • 15:00 - 20:00
    • Mandag
      • 10:00 - 13:00
      • 15:00 - 20:00
    • Tirsdag
      • 10:00 - 13:00
      • 15:00 - 20:00
    • Onsdag
      • 10:00 - 13:00
      • 15:00 - 20:00
    • Torsdag
      • 10:00 - 13:00
      • 15:00 - 20:00
    • Fredag
      • 10:00 - 13:00
      • 15:00 - 20:00
    • Lørdag
      • 10:00 - 13:00
      • 15:00 - 20:00
    • Søndag
      • 10:00 - 13:00
      • 15:00 - 20:00

    Transport

    ​Sykehuset i Harstad ligger i St Olavs gate 70, rett overfor sentrum. 

    Til fots
    Om du tar beina fatt kan du gå opp til sykehuset på rundt 15 minutter. Vær oppmerksom på at Harstadgårdsveien kan føles både lang og bratt hvis du er dårlig til beins. På grunn av byggearbeider ved sykehuset anbefales det ikke å gå til sykehuset.

    Bil

    Sjekk endringer på grunn av stormen Ingunn

    Rutebuss

    Hvis du kommer til sykehuset fra Harstad sentrum ( fra Harstad byterminal)  er det lettest å ta :

    • Buss nummer 11 mot Samamoa (tar du rute 11 mot Gansås må du gå opp Gamle kirkevei som er bratt).
    • Buss nummer 15 mot Fagerlia

    De to bussrutene går fra stoppet som er nærmest rundkjøringen (gå til høyre når du kommer fra hurtigbåtkaia).

    ​Tider​ (tromskortet.no)


    Taxi

    ​Du kan ta taxi fra Harstad byterminal på torget. 

    Husk at reiseutgifter må avtales på forhånd med Pasientreiser.​

    Kart som viser veisperringer, parkeringsplasser og adkomstmuligheter rundt sykehuset i Harstad
    Oversikt over Harstad

     

    Kart over området til UNN Harstad​ 

     

    (Klikk på bildet for å komme til Google Maps)

    St. Olavs gate 70
    9406 Harstad

    Praktisk informasjon

    ​Sykehusapotek Nord har utsalg rett ved resepsjonen, innenfor hovedinngangen. Der får du kjøpt hygieneartikler og medisiner. Husk legitimasjon med bilde når du skal hente legemidler på resept.

    Apoteket er åpent mandag til fredag klokka 09-15.30​​

    ​​Inneliggende pasienter kan låne bøker, spill, cd-spillere og lydbøker på pasientbiblioteket i 2. etasje.
     
    Biblioteket er åpent mandag til fredag fra 10-14. Ring gjerne på forhånd for å sjekke om bibliotekaren er tilgjengelig: telefon 77 01 52 75​

    ​Pasieanttat geain lea šiehtadus dahje geat sisačálihuvvojit UNN, Nordlándda Buohcciviessu, Helgelándda buohcciviessu dehe Finnmárkku Buohcciviessu ossodagaide, sáhttet oažžut davvisámegieldulkka beaivválaččat gaskal dii. 08.00–22.00.

    Davvisámegiel dulka bargiid ja pasieanttaid várás

    ​​Du kan kople deg på vårt åpne trådløse gjestenett ”hhf portal”. Det er fri bruk av gjestenettet.​​

    ​Kaféer

    Kafé Solan ligger i første etasje og er åpen for både ansatte, pasienter og pårørende. Kaféen er åpent mandag-fredag 10.00-15.00

    Tlf. 77 01 50 16

    For pasienter har vi   to kaféer  i 4. og 5. etasje.

    Kafé Bothner (4. etasje) og Kafé Kaarbøjordet (5. etasje):

    Åpningstider:

    • Frokost 08.30-10.00
    • Middag 13.00-15.00
    • Ettermiddagskaffe 16.00 og utover
    • Kveldsmat 18.00 og utover

    Om Kafé Bothner og Kafé Kaarbøjordet

    Det er tilrettelagt for selvbetjening for innlagte pasienter.

    Måltidene serveres fra en egen betjent buffet til de pasientene som ønsker å få måltidene servert på en annen måte enn på et brett ved sengen. Buffeten er basert på selvbetjening og tilrettelagt for diett for de som må ha dette. Pasientbuffeten framstår som et flott serveringstilbud. Pasientene kan forsyne seg selv med mat i en ny betjent kafè, og de får god hjelp av en vert hvis de ikke kan bringe maten med selv til bordet.

    Kiosk

    Narvesen har kiosk ved inngangen i første etasje.

    Åpningstider:

    mandag - fredag: 07:00–19:00
    lørdag: 10:00–13:00
    søndag: 11:00–13:00

    ​​​Parkering

    Sjekk oppdateringer som følge av stormen "Ingunn".

    App: Apcoa Flow er appen som bør brukes.Finnes i app-store og google store (google play). Easy park app kan brukes, men da får du 15 % påslag i avgiften.

    Gjesteparkering.
    Parkeringsavgift alle dager:
    Kl. 07-21: kr 30.- pr time 
    Kl. 21-07: kr 6 pr time
     
    Langtidsparkering gjesteparkering:
    Maks døgnpris kr 237,-
    Pris fra og med det 4. døgnet maks kr 154,-
    Pris fra og med det 8. døgnet maks kr 107,-

    Det blir billigere etter hvor lang tid du står.Dersom mann betaler med kort og avslutter parkeringen før tiden er utløpt, kan man dra kortet og avslutte betalingen.

    Det finnes ingen særordninger for inneliggende pasienter eller pårørende som må oppholde seg over sykehuset over lengre tid.

    UNN har ikke per i dag egen tilrettelagt parkering for motorsykler for besøkende eller gjester.​

    ​Pasienthotellet i Harstad er i sykehusets 3. etasje. 

    Bestilling av rom gjør du gjennom pasienthotellets felles bookingsystem.

    Åpningstider på pasienthotellet Harstad:

    Mandag- Torsdag 07.30-20.00
    Fredag 07.30-12.00
    Lørdag Stengt
    Søndag 18.00-21.00

    Innsjekk utenom hotellets åpningstider er i sykehusets akuttmottak i første etasje.
     
    Frokost er inkludert i rompris og serveres i pasienthotellets spisesal. Lunsj og middag kan kjøpes i sykehusets personalkantine og/eller i kafé Botner i sykehusets 4. etasje. Vi har ikke kveldsmat hos oss, kun frokost.
     
    Det er TV og tilgjengelig Internett på alle hotellrom.
    Narvesen kiosk finnes i sykehusets hovedinngang.
    Parkeringsplasser mot avgiftsbetaling på oppmerkede områder utenfor sykehuset.
     
    • Booking via pasienthotellet felles booking
    • Betaling direkte til hotellet
    • Refusjon fra Pasientreiser.no
    Mer utfyllende informasjon om det å bo på pasienthotellene i UNN, finner du i brosjyen: Praktisk informasjon til deg som skal bo på pasienthotellene i UNN HF​
     

    Kontakt

    UNN Harstad
    Besøksadresse
    St Olavs gate 70Google maps
    9406 Harstad
     
    Telefon
    770 15 328 (alle ukedager fra 06.30 til 21.00)
     

    Bestilling av rom

    (samme bookingadresse for alle pasienthotell i UNN)
     

    Vi gjør oppmerksom på at sykehuset ikke kan ta ansvar for klær og andre personlige eiendeler du tar med deg til sykehusoppholdet. 

    Vi anbefaler at du har minst mulig med deg og lar verdisaker ligge hjemme.​

    Dersom du likevel har med deg verdisaker, kan du avtale med avdelingen hvordan dette skal oppbevares. 

    Sengepostene våre har ulike visittider eller besøkstider. Informasjon om disse tidene står på de ulike avdelingssidene. Ta gjerne kontakt med avdelingen hvis du er usikker.

    ​Kulturavdelinga arrangerer med jevne mellomrom konserter rundt lunsjtider på Kafé Solan. Alle kulturarrangementene annonseres med kulturkalender i heisene, ved inngangen til kaféen og på nettsidene.

    ​For deg som trenger rullestol har vi to stykker rett innenfor hovedinngangen og to ved legevakta i underetasjen. Hvis de ikke er tilgjengelige er de i bruk av andre.

  • Kontakt Ortopedisk-kirurgisk sengepost, Narvik

    Oppmøtested

    3. etasje, B-fløya

    UNN Narvik

    Sykehusveien 3

    Besøkstider

    • I dag
      • 11:00 - 14:30
      • 17:00 - 20:00
    • Mandag
      • 11:00 - 14:30
      • 17:00 - 20:00
    • Tirsdag
      • 11:00 - 14:30
      • 17:00 - 20:00
    • Onsdag
      • 11:00 - 14:30
      • 17:00 - 20:00
    • Torsdag
      • 11:00 - 14:30
      • 17:00 - 20:00
    • Fredag
      • 11:00 - 14:30
      • 17:00 - 20:00
    • Lørdag
      • 11:00 - 14:30
      • 17:00 - 20:00
    • Søndag
      • 11:00 - 14:30
      • 17:00 - 20:00

    Transport

    Sykehuset i Narvik ligger i Sykehusveien 3 på Frydenlund, omtrent en kilometer fra sentrum. Det tar rundt 10 minutter å gå fra rundkjøringa i sentrum over til sykehuset.

    Om du kommer med bil kjører du fra rundkjøringa ved torget, opp Brugata i retning mot Frydenlund, før du svinger til venstre inn Villaveien og deretter til høyre opp Stadionbakken. Da ligger sykehuset på høyre hånd.

    Dersom du kommer til Narvik med bussekspressen eller flybussen fra Evenes, kan du gå eller ta taxi opp til sykehuset. Husk at reiseutgifter må avtales på forhånd med Pasientreiser.​

    Ruteoversikt over busser til Narvik

    Sykehusveien 3 

    8516 Narvik

    Praktisk informasjon

    ​Pasieanttat geain lea šiehtadus dahje geat sisačálihuvvojit UNN, Nordlándda Buohcciviessu, Helgelándda buohcciviessu dehe Finnmárkku Buohcciviessu ossodagaide, sáhttet oažžut davvisámegieldulkka beaivválaččat gaskal dii. 08.00–22.00.

    Davvisámegiel dulka bargiid ja pasieanttaid várás

    ​Du kan kople deg på vårt åpne trådløse gjestenett ”hhf portal”. Det er fri bruk av gjestenettet.​​

    Kafé Pingvin ligger i fjerde etasje på sykehuset, med utsikt over hele Narvik og den innerste delen av Ofotfjorden. Ved lunsjtider får du kjøpt varm mat, og i resten av åpningstida har vi salat, baguetter, aviser og kioskvarer til salgs.
     
    Åpningstider 08-14​​​
    Telefon: 47 51 51 63

    ​Pasienter og pårørende som kommer med bil kan parkere i nærheten av hovedinngangen, ved skogkanten ned mot Stadionbakken, ved legevakta, ved fysikalsk rehabilitering langs sykehusveien, eller ved søsterveien 3 på baksiden av sykehuset. Det er parkeringsautomater på alle stedene.
     
    Vi har handicap-parkering​ ved hovedinngangen og ved legevakta på baksida av sykehuset. Husk å legge blå parkeringstillatelse godt synlig i frontruta. 
     

    Gjesteparkering (kommunal parkering):
    Her kan Way to park app brukes.
    Parkeringsavgift:
    mandag-fredag 09.00-17.00
    Lørdag  09.00-14.00 .

    Gjesteparkering har kommunetakster: 28 kroner per time.

    UNN har ikke per i dag egen tilrettelagt parkering for motorsykler for besøkende eller gjester.

    Særskilt parkering:
    Det finnes også parkeringsplasser som er merket med «særskilt parkering». Dette er kun for ansatte eller samarbeidspartnere eller pasienter / pårørende med parkeringstillatelse.​

    Pasienthotellet i Narvik er i sykehusets 2. etasje. ​

    Bestillling av rom gjør du gjennom pasienthotellets felles bookingsystem

     
    Pasienthotellet er bemannet alle ukedager mellom 07.30-14.30.
    Innsjekk utenom hotellets åpningstider er ved 

     
    Fødeavdelingen/Gynekologisk avdelings sengepost i 4. etasje i sykehuset.

     
    Frokost og kveldsmat er inkludert i rompris og serveres i pasienthotellets spisesal. Lunsj og middag kan kjøpes i sykehusets personalkantine i 4. etasje frem til kl. 14.00. 

     
    Det er TV og tilgjengelig Internett på alle hotellrom.
    Parkeringsplasser mot avgiftsbetaling på oppmerkede områder utenfor sykehuset.
     
    Mer utfyllende informasjon om det å bo på pasienthotellene i UNN, finner du i brosjyen:
     
    Praktisk informasjon til deg som skal bo​ på pasienthotellene i UNN HF
    ​​

    Kontakt

    UNN Narvik
    Besøksadresse
    Sykehusveien 3Google maps
    8516 Narvik

     
    Telefon
    769 68 720 (ukedager fra 07.30 til 14.30)

     

    Bestilling av rom

    (samme bookingadresse for alle pasienthotell i UNN)

     

    Vi gjør oppmerksom på at sykehuset ikke kan ta ansvar for klær og andre personlige eiendeler du tar med deg til sykehusoppholdet. 

    Vi anbefaler at du har minst mulig med deg og lar verdisaker ligge hjemme.​

    Dersom du likevel har med deg verdisaker, kan du avtale med avdelingen hvordan dette skal oppbevares. 

    Sengepostene våre har ulike visittider eller besøkstider. Informasjon om disse tidene står på de ulike avdelingssidene. Ta gjerne kontakt med avdelingen hvis du er usikker.

Kurs

  • Hofte- og kneskole
    Alle som skal få satt inn hofte- eller kneprotese blir innkalt til pasientskole noen uker før planlagt operasjon. Målet med hofte-/ kneskolen er å samle flere pasienter for å forberede dere i fellesskap til operasjonen.
    Hofte- og kneskole
    Dato kommer