Akuttpost Tromsø

Akuttpost Tromsø gir spesialisthelsetjeneste tilbud i psykisk helse til befolkningen i Tromsø og Karlsøy kommune. Posten er lokalisert i Tromsø på UNN, Åsgård. Akuttpost Tromsø tar imot pasienter som har behov for innleggelse for kartlegging, utredning og behandling av psykoser, alvorlig depresjon, personlighetsforstyrrelser eller andre akutte kriser som ikke kan ivaretas på senter for psykisk helse, eller kommunalt.

Les mer om Akuttpost Tromsø

Akuttpost Tromsø

Akuttpost Tromsø har 12 sengeplasser. Posten øyeblikkelig hjelp ansvar for pasienter over 18 år. Posten er godkjent for bruk av tvang i henhold til Lov om psykisk helsevern, og tar også imot frivillige innleggelser. Akuttpost Tromsø og har hovedansvar for opptaksområdet Tromsø kommune og Karlsøy kommune. 


Behandling
Posten  har ansvaret for å gi akuttpsykiatrisk behandlingstilbud til voksne som er i akutt krise og/eller opplever forverring av psykisk sykdom, med behov for behandling i sykehusavdeling. Vi tar imot henviste pasienter for innleggelse døgnet rundt. Enheten har låste dører. Innleggelse i Akuttpost Tromsø har som formål å gi behandling, intensiv omsorg, trygghet og sikkerhet, med mål å redusere symptomer og øke tilfriskning. Vi utreder tilstander og kartlegger hjelpebehov sammen med den enkelte, med mål å gi god omsorg og individuelt tilpasset hjelp.

Besøk
Pasienter kan imot besøk på eget rom eller samtalerom. Det er ønskelig at besøk og tidspunkt avtales med personalet på forhånd.
Akuttpost Tromsø disponerer leilighet som etter avtale kan lånes av pårørende ved behov for overnatting. Vi disponerer også et barnerom som kan benyttes ved besøk av familier med barn. Forbehold om at disse er ledige.

Parkering
Det er merkede gjesteparkeringsplasser på parkeringen ved byggets hovedinngang/resepsjonen eller inngang A, med en nærliggende betalingsautomat.

Trådløst internett
Det er mulig å benytte trådløst nett i enheten. Pasienter kan låne PC i enheten ved behov.

Rusmidler
Det ikke tillatt å ta med inn eller bruke rusmidler i Akuttpost Tromsø. Kontaktinformasjon

Oppmøtested

Bygg 1, 2. etasje.

Telefon
77 62 76 40
UNN Åsgård
Besøksadresse
Åsgårdvegen 40(Kart)
Besøkstider
Kontaktinformasjon og informasjon om besøkstider/visittider finner du på de enkelte avdelingssidene.
Telefon
Sentralbord: 77 62 60 00
E-post

Adkomst

​Åsgård ligger på vestsida av Tromsøya, drøyt to kilometer rett vest for Tromsø sentrum.

Hvis du reiser kollektivt stopper buss rute 26, 36 og 53 utenfor hovedinngangen. Om du velger å gå til fots vil det ta rundt en halv time fra sentrum.

Kart over området

Parkering

​​For pasienter og pårørende er det parkering utenfor hovedinngangen. Det er parkeringsautomat ved inngangen.

Parkeringsavgift: 
Kl. 07-21: kr 25.- pr time 
Kl. 21-07: kr 5 pr time
 
Langtidsparkering gjesteparkering:
Maks døgnpris kr 200,-
Pris fra og med det 4. døgnet maks kr 130,-
Pris fra og med det 8. døgnet maks kr 90,-
 
Parkering for bevegelseshemmede er gratis både på reserverte HC-plasser og på vanlige parkeringsplasser for gjester. 

 

Praktisk informasjon

Biblioteket på Åsgård

Åpningstid:

Mandag og torsdag fra kl. 12.00 til 15.30
Tirsdag, onsdag og fredag fra kl. 8.30 til 12.00
Les mer om biblioteket

Davvisámegiel dulka (Nordsamisk tolk)

​Pasieanttat geain lea šiehtadus dahje geat sisačálihuvvojit UNN, Nordlándda Buohcciviessu, Helgelándda buohcciviessu dehe Finnmárkku Buohcciviessu ossodagaide, sáhttet oažžut davvisámegieldulkka beaivválaččat gaskal dii. 08.00–22.00.

Davvisámegiel dulka bargiid ja pasieanttaid várás

Internett

​Over store deler av Åsgård-området kan du kople deg på vårt åpne trådløse gjestenett ”UNN – gjest”. Det er fri bruk av gjestenettet.​

Kantine/kafe

Det ligger kafé i bygg 8. Gå inn hovedinngangen, ned trappa, og rett fram gjennom glassgangen. Ved enden av gangen går du til høyre.

Kaféen er åpen mandag til fredag fra klokka 08.30 til 14.30​.

Konserter og kultur

Det blir blant annet arrangert quiz eller lunsjkonserter på Åsgård hver uke, som regel på onsdager eller torsdager. Alle arrangementer annonseres på kulturkalenderen som henger ute på avdelingene og på informasjonstavle ved resepsjonen i hovedinngangen.

Arrangementene starter klokka 13 og varer en halv time hver gang.

Ta gjerne kontakt med kulturavdelinga på rom B11.103 i bygg 11. Gå ned trappa ved resepsjonen og ta inn til venstre.​
Fant du det du lette etter?