Målet er å gi behandling og kartlegge hva som skal til for at pasientene så snart som mulig skal kunne reise hjem og klare seg utenfor institusjonen. Etter utskriving kan det være aktuelt med videre oppfølging fra poliklinikken og/eller kommunehelsetjenesten.
Noen pasienter kommer til kortere opphold for å hindre negativ utvikling av sykdommen og hindre innleggelse i sykehuset. Andre har behov for oppfølging i forhold til endring av medisiner og dette ikke kan skje hjemme. Døgnenheten har fokus på sosial trening, samtaler og fysisk aktivitet. Vi har tilknyttet psykomotorisk fysioterapeut til døgnenheten.
Døgnenheten er primært for voksne over 18 år. Av og til kan det være nødvendig med innleggelse for de under 18 år. Tilbudet til disse gis primært ved barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling (BUPA) i Tromsø.
Henvisning
Sjekkliste for henvisning:
- Aktuelle symptomer
- Aktuell funksjonsbeskrivelse
- Aktuelle kartlegginger/tester (eksempelvis MADRS)
- Hvilken behandling/oppfølging er gitt frem til nå, og effekt så langt?
- Tidligere psykiske helseplager
- Kjente psykiske helseplager i nær familie
- Somatisk status
- Medisiner (dato for sist endringer, og serumspeil)
- Eventuell rusmiddel/legemiddelavhengighet
- Cave
- Omsorg for barn
- Nettverk
- Pasientens motivasjon for behandling
Akutte henvisninger går gjennom ambulant team i deres åpningstid og vakttelefonen utenom deres åpningstid. Henvisninger som ikke er akutte sendes til inntaksteamet ved Senter for psykisk helse og rusbehandling, Midt-Troms.
Ambulant akutteam, Silsand