Fødeavdelingen, Narvik

Føde- og gynekologisk seksjon i Narvik er en kombinert avdeling med flere målgrupper. Gynekologisk poliklinikk, fødepoliklinikk og barselpoliklinikk er tilknyttet vår seksjon. Vi utreder, diagnostiserer og behandler gynekologiske lidelser, og majoriteten av gynekologisk kirurgi kan utføres i Narvik. Fødeavdelingen vil være sommerstengt fra 26. juni til 7. august. Fødende vil i denne perioden bli ivaretatt på UNN Harstad.

Les mer om Fødeavdelingen, Narvik

Fødeavdelingen, Narvik

Mer om sommerstengingen - informasjon til gravide og fødende

Følge- og vurderingstjeneste
Kvinneklinikken ved UNN Narvik er bemannet til mandag 26. juni klokka 08.00. Siste inntak av fødepasienter ved UNN Narvik blir søndag 25. juni klokka 15.00. Mottak av fødende den 25. juni vil bli vurdert i hvert enkelt tilfelle, og eventuelle fødsler den dagen må påregne overflytting til Kvinneklinikken i UNN Harstad i barseltiden.

Ved sykehuset i Narvik etableres det en følge-/vurderingsberedskap i stengningsperioden. Oppgaven er å vurdere kvinner som er usikre på hvor langt de er kommet i begynnende fødsel, om de har tid til å reise i egen bil til fødested, om de trenger ambulanse eller om fødselen er umiddelbart forestående. Vurderinger av akutte situasjoner som spørsmål om vannavgang, blødninger eller for tidlige rier, kan også gjøres.

Beredskapen er organisert slik at hvis du har spørsmål i tilknytning til begynnende fødsel eller ved andre spørsmål, skal du kontakte fødeavdelingen i Harstad på telefon 770 15290.

Vurderingen om behov for følgetjeneste eller annen kontakt, gjøres av vakthavende jordmor i Harstad som da kontakter jordmor med hjemmevakt i Narvik. Vakthavende jordmor vil kontakte deg direkte og avtale videre oppfølging / vurdering / og eventuelt følge til fødested. 

Dersom du/dere ønsker omvisning og innskriving i forkant av fødsel, er dere velkommen til å ta kontakt med fødeavdelingen i Harstad for å avtale dette på telefon 770 15290.


Fødepoliklinikk
Fødepoliklinikken i Narvik vil være åpen tre dager i uken for planlagte vurderinger av risikogravide og trivselskontroller.
Rutineultralyd i svangerskapsuke 18-20 utføres i Narvik.

Barselpoliklinikk
Det etableres en barselpoliklinikk i Narvik som ivaretar oppfølgning ved tidlig hjemreise etter fødsel. Vektkontroll av den nyfødte, følling prøve og hørselstest tilbys i tillegg til ammeveiledning. Har du spesielle behov kan vi imøtekomme disse. Nærmere tidspunkter og åpningstider vil kunngjøres senere i egen folder.

Transport/reiseregning
Reise- og oppholdsutgifter dekkes etter gjeldende satser. Som pasient får du dekket billigste reisemåte. Det kan være egen bil og for noen rutegående transport. Ved særskilt behov dekkes drosje. Du må selv forskuttere for rutegående transport, privatbil samt eventuelt hotellopphold. Mer informasjon om pasientreiser finner du på internettsiden vår:
https://unn.no/rettigheter/pasientreiser

Akutte situasjoner
I akutte situasjoner vil ambulansetransport være aktuelt. Ambulansepersonell er særlig forberedt på denne oppgaven i perioden. Hvis du er usikker på valg av transport til fødested kontakter du den avdelingen hvor du skal føde for veiledning og eventuelt hjelp til vurderinger. Dette vil vi også forberede deg på i samtale.

Informasjon om pasienthotell i Harstad og Tromsø
UNN tilbyr pasienthotell til deg som er pasient eller pårørende ved våre behandlingssteder i Harstad og Tromsø. Hotellene er først og fremst et tilbud til deg som ikke er avhengig av 24-timers medisinsk tilsyn. Ved UNN Tromsø har vi også eget barselhotell som er en del av pasienthotellet, der rommene har stellebord med utstyr. 

VIKTIGE TELEFONUMRE:

 • Medisinsk nødtelefon: 113
 • Sentralbord UNN: 07766
 • UNN Harstad – Vaktrom fødeavdelingen: 770 15290
 • UNN Tromsø - Vaktrom fødeavdelingen: 776 26470
 • Fødestua i Midt-Toms; Finnsnes 778 71490

Mer om fødeavdelingen i Narvik

Oppfølging og behandling av gravide gjøres i henhold til Nasjonale krav og nivådeling av fødselsomsorgen. Gjennom et differensiert fødetilbud og seleksjonkriterier samarbeider vi med kvinneklinikken i Tromsø. Ved behov for spesialiserte tjenester som vi ikke kan tilby, vil vi henvise og eventuelt overflytte til Tromsø.

Vi er et utdanningssykehus som tar imot studenter.

Fødeavdelingen i Narvik

Besøkstid:

Barselavdelingen er åpen for besøk av barnefar/medmor og søsken. Siesta mellom klokka 15-17: ingen besøkende tillatt.

Sengeposten ivaretar følgende pasienter:

 • Observasjon/behandling av ulike tilstander i graviditet
 • Fødselshjelp
 • Barselomsorg
 • Svangerskapsavbrudd
 • Gynekologisk kirurgi (poliklinisk kirurgi, dagkirurgi, og innleggelser)
 • Innleggelse øyeblikkelig hjelp


 Gynekologisk poliklinikk har blant annet følgende tilbud:

 • Utredning av gynekologiske lidelser
 • Planlegge behandling og/eller operasjon av gynekologiske lidelser
 • Kontroller i/etter et gynekologisk behandlingsforløp
 • Ultralyd i graviditet
 • Utredning infertilitet
 • Samtale etter traumatisk fødselsopplevelse
 • Vurdering av akutte gynekologiske tilstander
 • Vurdering av akutte tilstander i graviditet
 • Ønske om svangerskapsavbrudd
 • Poliklinisk kirurgi


 Fødepoliklinikken gir tilbud til:

 • Gravide med risikofaktorer som krever ekstra oppfølging av gynekolog eller jordmor

Barselpoliklinikken gir tilbud til:

 • Foreldre med nyfødte som reiser tidlig hjem (innen 48 timer)
 • Ammerådgivning
 • Gulsot
 • Annet

Dette tilbudet gjelder de første 10 dagene etter fødsel. Etter dette vil helsestasjonen ha tatt kontakt med foreldrene for videre oppfølging.
 
Henvisning og timebestilling:

Timebestillinger til gynekologisk poliklinikk etter henvisning fra fastlege. Henvisning og prioritering vurderes av gynekolog.Ved alvorlige bekymringer og akutte tilstander i graviditeten kan fødeavdelingen kontaktes direkte. 

Kontakt

Oppmøtested

Fødeavdeling: 4. etasje

Poliklinikk: 1. etasje

Pasienter med timeavtale henvender seg i ekspedisjonen i 1. etasje. Fødende og gravide med akutte tilstander henvender seg på vaktrom i 4. etasje.

Hviletid på barsel: 15-17

Vi oppfordrer besøkende til barsel om å avtale besøket direkte med mor. 

Telefon
Ekspedisjon: 769 68 488 | Fødeavdeling 769 68 480
Postadresse
UNN Narvik
Fødeavdelingen
Postboks 273
8504 Narvik 
UNN Narvik
Besøksadresse
Sykehusveien 3(Google maps)
Besøkstider
mandag - søndag 00-24
Avdelingene våre har ulike åpningstider og visittider. Informasjon om dette finner du på de ulike avdelingssidene.
Telefon
Sentralbord: 76 96 80 00 | medisinsk nødtelefon: 113

Adkomst

Sykehuset i Narvik ligger i Sykehusveien 3 på Frydenlund, omtrent en kilometer fra sentrum. Det tar rundt 10 minutter å gå fra rundkjøringa i sentrum over til sykehuset.

Om du kommer med bil kjører du fra rundkjøringa ved torget, opp Brugata i retning mot Frydenlund, før du svinger til venstre inn Villaveien og deretter til høyre opp Stadionbakken. Da ligger sykehuset på høyre hånd.

Dersom du kommer til Narvik med bussekspressen eller flybussen fra Evenes, kan du gå eller ta taxi opp til sykehuset. Husk at reiseutgifter må avtales på forhånd med Pasientreiser.​

Ruteoversikt over busser til Narvik (177nordland)

Kart over området

Parkering

​Pasienter og pårørende som kommer med bil kan parkere i nærheten av hovedinngangen, ved skogkanten ned mot Stadionbakken, ved legevakta, ved fysikalsk rehabilitering langs sykehusveien, eller ved søsterveien 3 på baksiden av sykehuset. Det er parkeringsautomater på alle stedene.

Vi har handicap-parkering​ ved hovedinngangen og ved legevakta på baksida av sykehuset. Husk å legge blå parkeringstillatelse godt synlig i frontruta. 

Det finnes også parkeringsplasser som er merket med «særskilt parkering». Dette er kun for ansatte eller samarbeidspartnere med parkeringstillatelse.​

Praktisk informasjon

Internett

​Du kan kople deg på vårt åpne trådløse gjestenett ”hhf portal”. Det er fri bruk av gjestenettet.​​

Kantine/kafe

Kafé Pingvin ligger i fjerde etasje på sykehuset, med utsikt over hele Narvik og den innerste delen av Ofotfjorden. Ved lunsjtider får du kjøpt varm mat, og i resten av åpningstida har vi salat, baguetter, aviser og kioskvarer til salgs.

Åpningstider 08-14​​​

Pasienthotell Narvik

Pasienthotellet i Narvik er i sykehusets 2. etasje. ​

Bestillling av rom gjør du gjennom pasienthotellets felles bookingsystem

 
Pasienthotellet er bemannet alle ukedager mellom 07.30-14.30.
Innsjekk utenom hotellets åpningstider er ved 

 
Fødeavdelingen/Gynekologisk avdelings sengepost i 4. etasje i sykehuset.

 
Frokost og kveldsmat er inkludert i rompris og serveres i pasienthotellets spisesal. Lunsj og middag kan kjøpes i sykehusets personalkantine i 4. etasje frem til kl. 14.00. 

 
Det er TV og tilgjengelig Internett på alle hotellrom.
Parkeringsplasser mot avgiftsbetaling på oppmerkede områder utenfor sykehuset.

 

Pris

Polikliniske pasienter på avtalehotell
 • Pris enkeltrom 695,- inkluderer frokost
 • Tillegg for dobbeltrom 695,- inkluderer frokost
 • Tillegg for dobbeltrom 450,- for pårørende som bor på samme rom som pasient
 • Du betaler direkte til hotellet
 • Refusjon fra Pasientreiser.no
Mer utfyllende informasjon om det å bo på pasienthotellene i UNN, finner du i brosjyen:
 
Praktisk informasjon til deg som skal bo​ på pasienthotellene i UNN HF
​​

Kontakt

UNN Narvik
Besøksadresse
Sykehusveien 3Google maps
8516 Narvik

 
Telefon
769 68 720 (ukedager fra 07.30 til 14.30)

 

Bestilling av rom

(samme bookingadresse for alle pasienthotell i UNN)

 

Gynekologisk undersøkelse, Narvikhttps://unn.no/behandlinger/gynekologisk-undersokelse-narvikGynekologisk undersøkelse, NarvikGGynekologisk undersøkelseGynekologisk undersøkelseGynekologisk undersøkingGynekologisk undersøkelse
Keisersnitt, Narvikhttps://unn.no/behandlinger/keisersnitt-narvikKeisersnitt, NarvikKKeisersnittKeisersnittKeisersnittKeisersnitt