Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.
Koordinerende enhet og koordineringsmottaket i UNN
Koordinerende enhet skal bidra til å sikre helhetlige og koordinerte tilbud til pasienter og brukere med behov for tjenester fra flere fagområder, nivåer og sektorer. Koordineringsmottaket kan kontaktes hvis man ønsker bistand til å få koordinert sine helsetjenester i sykehuset.
Koordinerende enhet
Koordinerende enhet er en lovpålagt tjeneste i henhold til spesialisthelsetjenestelovens § 2-5. Enheten har overordnet ansvar for individuell plan og koordinator i sykehuset og skal blant annet bistå pasienter og helsepersonell med oppnevning, opplæring og veiledning av koordinator. Ansvaret omfatter alle pasient- og brukergrupper med behov for langvarige og koordinerte tjenester, og er ikke avgrenset til habilitering og rehabilitering.
Koordinerende enhet er også kontaktpunkt for informasjon om habiliterings- og rehabiliteringstilbud. For spørsmål om habilitering og rehabilitering, kontakt ReHabiliteringstelefonen.
Behov for koordineringsbistand?
Pasienter som ønsker bistand til å finne løsning på uavklarte koordineringsbehov kan ta kontakt med koordineringsmottaket på UNN.
Koordineringsmottaket er et samarbeid mellom koordinerende enhet og fagpersoner fra pasientsentrert helsetjenesteteam. Vi vil foreta en kartlegging av ditt koordineringsbehov og det tjenestetilbudet du mottar, før retten til koordinerte tjenester blir vurdert sammen med ledere fra de klinikkene du mottar helsetjenester fra. Vi vil også vurdere hvilke tiltak som kan imøtekomme koordineringsbehovet og bidra til at disse iverksettes.
For å melde fra om behov for koordinerte tjenester, benytt kontaktinformasjonen til koordineringsmottaket på bunnen av siden. Både pasienter og helsepersonell kan melde om koordineringsbehov.
For generelle spørsmål om pasientrettet samarbeid mellom kommunen og sykehuset, kontakt Samhandlingsseksjonen.
Pasienter og brukere med behov for komplekse eller langvarige og koordinerte tjenester har rett til en koordinator jfr. pasient- og brukerrettighetslovens § 2-5b. Dette gjelder uavhengig av om pasienten eller brukeren ønsker en individuell plan. Koordinatoren skal sørge for nødvendig oppfølging av den enkelte pasient, sikre samordning av tjenestetilbudet, samt sikre framdrift i arbeidet med individuell plan.
Koordinator kan oppnevnes i både kommunehelsetjenesten og i spesialisthelsetjenesten.
Jfr. helsepersonellovens § 38a og § 23 i forskrift om habilitering og rehabilitering, individuell plan og koordinator, skal helsepersonell snarest mulig gi melding om pasienters og brukeres behov for individuell plan og koordinator. Dette skal meldes til koordinerende enhet i pasientens kommune. Dersom pasienten ikke mottar noen kommunale helse- og omsorgstjenester – eller pasienten har et samtidig behov for koordinering av spesialisthelsetjenester – skal behovet meldes til koordinerende enhet i helseforetaket.
May Tove Johansen Enhetsleder Koordinerende enhet Helsesenteret 9050 Storsteinnes Mob. : 400 31 899 E-post: may.tove.johansen@balsfjord.kommune.no Ivaretar også funksjon som forløpskoordinator for pakkeforløp psykisk helse og rus
Hege Karlsen, saksbehandler Telefon: 777 19 303 E-post: hege.kristin.karlsen@kafjord.kommune.no Ivaretar også funksjon som forløpskoordinator for pakkeforløp psykisk helse og rus
Lavangen
Norunn Johansen Pleie og omsorgssjef Lavangen kommune, Nesseveien 22, 9357 Tennevoll Telefon: 911 90 878 Ivaretar også funksjon som forløpskoordinator for pakkeforløp psykisk helse og rus E-post: norunn.johansen@lavangen.kommune.no
Ansvar innen området utviklingshemming og utviklingsforstyrrelser, samt psykiatri og rus utenfor pakkeforløp Vakant per 10. november 2023
Pasienter og brukere med behov for langvarige og koordinerte tjenester har rett til individuell plan jfr. pasient- og brukerrettighetslovens § 2-5, i samsvar med bestemmelsene i helse- og omsorgstjenesteloven, spesialisthelsetjenesteloven og lov om etablering og gjennomføring av psykisk helsevern.
Jfr. helsepersonellovens § 38a og § 23 i Forskrift om habilitering og rehabilitering, individuell plan og koordinator, skal helsepersonell snarest mulig gi melding om pasienters og brukeres behov for individuell plan og koordinator. Dette skal meldes til koordinerende enhet i pasientens kommune. Dersom pasienten ikke mottar noen kommunale helse- og omsorgstjenester skal behovet meldes til koordinerende enhet i helseforetaket. I sistnevnte tilfelle skal helseforetaket utarbeide en individuell plan og samarbeide med andre tjenesteytere om planen for å bidra til et helhetlig tilbud for pasienten.
Dersom en pasient har behov for tjenester både etter spesialisthelsetjenesteloven og etter helse- og omsorgstjenesteloven, skal kommunen sørge for at arbeidet med planen settes i gang og koordineres. Helseforetaket skal så snart som mulig varsle kommunen når det ser at det er behov for en individuell plan som omfatter tjenester både fra spesialisthelsetjenesten og kommunen, og skal i slike tilfeller medvirke i kommunens arbeid med individuell plan».
Hvis du kommer til Breivika fra Tromsø sentrum er det lettest å ta buss nummer 20 eller 21 fra Fredrik Langes gate. Denne bussturen tar omtrent 15 minutter.
Når du kommer inn hovedinngangen fra busstoppet er du på fløy A, plan 6. Resepsjonen ligger til høyre.
Kommer du fra Narvik?
Fra Narvik til Tromsø går Helseekspressen. Personer som har fått rekvirert reise av helsemessige årsaker kan reise med Helseekspressen.
Du kan også ta taxi hvis du har avtalt dette med Pasientreiser. Taxien stopper utenfor hovedinngangen.
Med privatbil
Pasienter og pårørende bruker hovedinngangen. Parkering ovenfor sykehuset eller rett nord for PET-senteret (grønt område på kartet). Legevaktspasienter, fødende, og de som skal til mammografi parkerer rett nord for sykehuset (grønt område på kartet).
Pasientreiser
Har du vært til behandling, kan du søke om å få pengestøtte til reisen. Trenger du tilrettelagt transport for å komme til behandling, kan du ha rett til å få en rekvirert reise.
Når du går videre innover i sykehuset kommer du til fløy B, C, og til slutt D. Ved heisene står det skilt med hvilken fløy og etasje du er i (for eksempel B6).
Praktisk informasjon
Vi har flere gjesteparkeringer. Det er en ved PET-senteret, en overfor PET-senteret, og en rett nedenfor legevakta. Gjesteparkeringene er markert med grønt.
Parkeringa ved legevakta er for legevaktspasienter, fødende, og de som skal til mammografi.
På grunn av miljøhensyn, stor trafikkmengde og begrenset med parkeringsplasser anbefaler vi kollektivtrafikk der du har mulighet til å bruke dette.
Parkeringsavgift: Kl. 07-21: kr 31.- pr time
Kl. 21-07: kr 6 pr time
Langtidsparkering gjesteparkering:
For å oppnå denne prisen må det betales/ reserveres beløp for perioden parkering planlegges på parkeringsautomat.
Maks døgnpris kr 242,-
Pris fra og med det 4. døgnet maks kr 158,-
Pris fra og med det 8. døgnet maks kr 109,-
Parkering for bevegelseshemmede er gratis både på reserverte HC-plasser og på vanlige parkeringsplasser for gjester.
App: Apcoa Flow er appen som bør brukes.Finnes i app-store og google store (google play). Easy park app kan brukes, men da får du 15 % påslag i avgiften.
Motorsykler: UNN har ikke per i dag egen tilrettelagt parkering for motorsykler for besøkende eller gjester.
Sykkelparkering: Besøkende kan bruke all sykkelparkering rundt sykehuset. Om du vil ha parkering nær hovedinngangen er det mest praktisk å bruke: Plassene på sykkelstativ mellom PET-senteret og universitetet Sykkelkontainer rett nord for PET-senteret