PET og nukleærmedisinsk undersøkelse
Ved en PET eller nukleærmedisinsk undersøkelse får du tilført et radioaktivt stoff. Deretter tar vi bilder av deg med en avansert skanner.
Det radioaktive stoffet får du enten gjennom en venekanyle/sprøyte, eller som en kapsel du skal svelge. Etter en stund tar vi bilder av kroppen din for å se på fordelingen av det radioaktive legemiddelet ved hjelp av en avansert skanner. På noen av undersøkelsene tar vi samtidig CT eller MR. Noen ganger er det nødvendig å gi CT-kontrastmiddel.
Gravide og ammende
Før
Det er spesielle forberedelser til flere av våre undersøkelser:
- Ved noen undersøkelser må du møte fastende eller unngå bestemte medikamenter en viss tid.
- Det er derfor veldig viktig at du følger instruksjoner som står i innkallingen du har fått tilsendt og som gjelder den type undersøkelse du er henvist til.
- Ring oss på telefon 77 62 74 76 dersom noe er uklart eller du har spørsmål.
Under
Etter
Vær oppmerksom
- Ved de vanligste nukleærmedisinske undersøkelsene er strålebelastningen for personer du omgås helt ubetydelig og det er derfor ingen begrensninger ved vanlig sosial kontakt.
- Ved PET-undersøkelser anbefaler vi at du ikke har nærkontakt (nærmere enn 1 meter) med små barn eller gravide de første 12 timer etter undersøkelsen.
Dersom du ammer gjelder følgende:Nærkontakt mellom mor og barn bør begrenses de første 12 timene etter injeksjon av det radioaktive stoffet. Du bør pumpe deg ved behov. Den melken du pumper ut de første 4 timene etter injeksjonen må kastes. Etter 4 timer kan du pumpe deg på nytt, og en annen person kan gi brystmelken til barnet. Etter 12 timer kan du amme som normalt.
Kontakt
UNN Tromsø
PET og nukleærmedisin, Tromsø
Oppmøtested
PET-senteret, plan 6 (gateplan)
UNN Tromsø
Hansine Hansens veg 67
Åpningstider
- I dag 7:30 AM - 3:00 PM