We recommend that you upgrade to the latest version of your browser.

ADHD hos barn og unge

Ved mistanke om ADHD hos deg som er barn/ungdom, kan de foresatte kontakte barnehagen, skolen, helsesykepleier eller fastlegen. Eller disse tar kontakt med de foresatte ved mistanke om ADHD. De vurderer i fellesskap om det er grunn til å gå videre til kommunale tjenester, som for eksempel PPT eller fastlegen, som igjen vurderer behovet for å henvise til spesialisthelsetjenesten.

Personer med ADHD har symptomer på uoppmerksomhet, impulsivitet eller hyperaktivitet. Hos jenter er uoppmerksomhet ofte mer dominerende enn hos gutter. Fastlegen kan henvise deg eller barnet ditt til videre utredning.

ADHD er forkortelse for Attention Deficit/Hyperactivity Disorder.

Rundt 5 % av barn og unge har ADHD. For mange fortsetter vanskene inn i voksen alder. Jenter får ofte diagnosen senere enn gutter.

ADHD gir risiko for å utvikle en rekke ulike vansker. Derfor er det viktig å få hjelp så tidlig som mulig. Snakk med fastlegen din om du eller barnet ditt viser tegn på ADHD som går ut over evnen til å fungere i dagliglivet. Legen kan ikke sette diagnose, men henvise videre.

Det er ingen enkelt test som kan bekrefte eller avkrefte ADHD. Diagnosen blir satt etter en grundig utredning, og er basert på en helhetsvurdering. De fleste som har ADHD, har også andre vansker og tilstander.

Ulike tiltak i miljøet, ofte i kombinasjon med medisiner, kan gjøre hverdagen lettere for personer med ADHD.

Les mer på helsenorge.no

Henvisning og vurdering

Hvis du eller noen rundt deg lurer på om du har ADHD, kan du bestille time hos fastlegen din. Fastlegen vil snakke med deg og foreldrene dine og gjøre noen undersøkelser. Dersom fastlegen tror du har ADHD vil du bli henvist videre til en Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk (BUP) for videre undersøkelser og eventuelt behandling.

Den som henviser barn og unge videre til spesialisthelsetjenesten med mistanke om ADHD, gjør disse vurderingene:            

Kartlegging av barnets psykiske og fysiske status, identifisere utfordringer og sammenhenger, vurdere og iverksette aktuelle tiltak.             

  • Grundig anamnese med vekt på utviklingshistorie inklusive tilleggsopplysninger om skolegang, eventuelt utdanning og arbeid, fritidsaktiviteter og interesser.            

  • Vurdering av syn og hørsel og eventuell sykdom eller medisinsk behandling som kan forklare vanskene.            

  • Vurdering av tidligere og aktuelle somatiske og psykiske symptomer/plager/sykdommer.            

  • Vurdering av eventuelle utviklingsforstyrrelser.            

  • Vurdering av psykososiale belastninger.            

  • Vurdering av ADHD-symptomer – type, omfang og innvirkning på funksjon i hverdagen            

  • Vurdering av andre relevante forhold, for eksempel om barnet har lærevansker, om det er foretatt psykologiske og/eller pedagogiske tester eller andre observasjoner.
          

Den som mottar henvendelsen har ansvar for:            

  • Innhente samtykke for samarbeid            

  • Avklare og inkludere aktuelle aktører            

  • Fordele ansvar og oppgaver            

  • Utarbeide utredningsplan        

Før

Det er vanlig at vi snakker sammen med deg på sykehuset, og at du blir undersøkt av en eller flere av disse: lege, psykolog, sosionom og pedagog. Du kan også bli observert i samspill med andre hjemme og i barnehagen eller på skolen. 

Vi snakker med både deg og dine foreldre/foresatte, pluss barnehagen eller skolen. Det vi snakker om kan være situasjonen hjemme hos deg, om hvordan du har det på skolen/barnehagen og ellers i nærmiljøet.

Når undersøkelsene er ferdige får dere tilbakemelding på BUP. Som regel har vi også et møte på skolen og forteller om resultatene der også dersom familien ønsker det.

Behandling

Dersom du får ein ADHD-diagnose, lagar BUP ein behandlingsplan for deg, saman med deg og dine føresette. Planen skal beskrive kva møte du skal ha med behandlar i BUP, og om BUP tilrår at du skal ta nokre medisinar. Planen skal innehalde ei tidsavgrensing, og den vil bli tilpassa deg og behova dine. Målet med behandling av ADHD er å redusere symptom, å gjere kvardagen lettare og å avgrensa tilleggsproblem.

Psykososial behandling

Psykososial behandling kan vera informasjon og rettleiing til dei rundt deg, foreldre og skule, familiesamtalar, eller anna som står i behandlingsplanen.

Medikamentell behandling

Medisiner kan vera ei effektiv tilleggsbehandling for mange. Den vanlegaste behandlinga er såkalla sentralstimulerande medisinar, som til dømes Ritalin og Concerta.

Du og dine pårørande kan bruka tid saman med legen til å finna ut om medisinar er aktuelt, og i så fall kva medisinar som vil fungera best for akkurat deg. Det er pasientansvarleg lege som har ansvar for når og korleis du skal prøva medisinar. Utprøvinga vil gå føre seg over nokre veker. Når du prøver medisinar for ADHD skal du og dine føresette kvar dag notera om medisinen har effekt og om du har fått nokre biverknader.

Når fast medisinering har fungert greitt ei viss tid, kan BUP og fastlegen din avtale at medisinkontrollane blir overførte til fastlegen.

Etter

I oppfølgingen blir det gjort en oppsummering og evaluering av behandlingen. Det blir gitt informasjon til deg som er pasient og de foresatte, og til barnehage, skole, PPT og eventuelt Barnevernstjenesten. Vi skriver en epikrise, eller et sammendrag av det som gjelder for deg, og sender denne til de som har henvist deg til oss. 

Vi inviterer deg fast til kontroll en gang i året for å følge med på hvordan det går, og om hjelpen du har er nyttig for deg. Dersom du har behov for mer omfattende hjelp blir vi enige om det sammen.

Den beste behandlingen består som oftest av en kombinasjon av god informasjon og tilrettelegging hjemme og på skolen. Utprøving av medikamentell behandling må alltid drøftes med lege.


Kontakt

  • Kontakt BUP, Tromsø

    Oppmøtested

    Henvendelse i ekspedisjonen i første etasje på «BUPA-bygget», en gul og lilla bygning ovenfor sykehuset.

    Barne- og ungdomspsykiatri, BUPA-bygget

    Hansine Hansens vei 92

    Åpningstider

    • I dag STENGT
    • Mandag 8:00 AM - 3:30 PM
    • Tirsdag 8:00 AM - 3:30 PM
    • Onsdag 8:00 AM - 3:30 PM
    • Torsdag 8:00 AM - 3:30 PM
    • Fredag 8:00 AM - 3:30 PM
    • Lørdag STENGT
    • Søndag STENGT

    Transport

    Bussholdeplassen ved sykehuset ligger om lag 300 meter nedenfor BUPA (Barne og ungdomspsykiatrisk avdeling), hvor RSS har sine lokaler. 

    Når du står på bussholdeplassen må du gå oppover, mot vest, forbi PET-senteret, som er  et stort grønt bygg ved bussholdeplassen. Deretter passerer du parkeringsplassene til sykehuset på begge sider av veien, og på høyre hånd kan du etterhvert se det blå, grønne og gule BUPA-bygget. Inngangen ligger midt på bygget.

    RSS sine lokaler er i tredje etasje i den blå delen av bygningen. Spør i resepsjonen i første etasje, dersom du trenger hjelp.

    Med buss

    Hvis du kommer til Breivika fra Tromsø sentrum er det lettest å ta buss nummer 20 eller 21 fra Fredrik Langes gate. Denne bussturen tar omtrent 15 minutter.

    Når du kommer inn hovedinngangen fra busstoppet er du på fløy A, plan 6. Resepsjonen ligger til høyre.

    Kommer du fra Narvik?

    Fra Narvik til Tromsø går Helseekspressen. Personer som har fått rekvirert reise av helsemessige årsaker kan reise med Helseekspressen.

     Rutetabell og fasiliteter.

    Ellers går det vanlig rutebuss. Ta regionbuss 100. Det anbefales å bruke reiseplanlegger til Troms fylkestrafikk (Svipper). 

    Kommer du med hurtigbåten?

    Det går buss fra havneterminalen. Buss nr 21 går ca 1018.

    Fra flyplassen

    Det anbefales å bruke reiseplanlegger til Troms fylkestrafikk (Svipper). Søk på Tromsø lufthavn og UNN for å få opp reiseforslag.

    Om du reiser fra Tromsø er det enklest å kjøpe billett via Svipper

    Laste ned appen Svipper?

    Svipper kan lastes ned via Google play eller App store

    Med taxi

    Du kan også ta taxi hvis du har avtalt dette med Pasientreiser. Taxien stopper utenfor hovedinngangen.

    Med privatbil

    Pasienter og pårørende bruker hovedinngangen. Parkering ovenfor sykehuset eller rett nord for PET-senteret (grønt område på kartet). Legevaktspasienter, fødende, og de som skal til mammografi parkerer rett nord for sykehuset (grønt område på kartet).

    Når du er ved hovedinngangen

    Når du går videre innover i sykehuset kommer du til fløy B, C, og til slutt D. Ved heisene står det skilt med hvilken fløy og etasje du er i (for eksempel B6).

    Parkeringsoversikt for besøkende til Breivika
    Kart over Breivika

    Praktisk informasjon

    ​Pasieanttat geain lea šiehtadus dahje geat sisačálihuvvojit UNN, Nordlándda Buohcciviessu, Helgelándda buohcciviessu dehe Finnmárkku Buohcciviessu ossodagaide, sáhttet oažžut davvisámegieldulkka beaivválaččat gaskal dii. 08.00–22.00.

    Davvisámegiel dulka bargiid ja pasieanttaid várás

    Du kan kople deg på vårt åpne trådløse gjestenett ”UNN – gjest”. Det er fri bruk av gjestenettet.

    Vi gjør oppmerksom på at sykehuset ikke kan ta ansvar for klær og andre personlige eiendeler du tar med deg til sykehusoppholdet. 

    Vi anbefaler at du har minst mulig med deg og lar verdisaker ligge hjemme.​

    Dersom du likevel har med deg verdisaker, kan du avtale med avdelingen hvordan dette skal oppbevares. 

    ​Barne- og ungdomspsykiatrien (BUP) ved UNN Tromsø ligger rundt 300 meter opp i bakken fra hovedinngangen på sykehuset.

    Det er sykkelparkering utenfor utgangen, og alle bussene til og fra byen stopper utenfor sykehuset. Det tar fem minutter å gå opp til bygget fra bussholdeplassen.

  • Kontakt BUP, Harstad

    Oppmøtested


    Sykehusstien 8



    Adresse

    Åpningstider
    • I dag STENGT
    • Mandag 8:00 AM - 3:30 PM
    • Tirsdag 8:00 AM - 3:30 PM
    • Onsdag 8:00 AM - 3:30 PM
    • Torsdag 8:00 AM - 3:30 PM
    • Fredag 8:00 AM - 3:30 PM
    • Lørdag STENGT
    • Søndag STENGT

    Senter for psykisk helse og rusbehandling Sør-Troms, Harstad

    Sykehusstien 8

    Transport

    ​Sykehuset i Harstad ligger i St Olavs gate 70, rett overfor sentrum. 

    Til fots

    Om du tar beina fatt kan du gå opp til sykehuset på rundt 15 minutter. Vær oppmerksom på at Harstadgårdsveien kan føles både lang og bratt hvis du er dårlig til beins.

    Buss og hurtigbåt

    Hvis du kommer til sykehuset fra Harstad sentrum ( fra Harstad byterminal)  er det lettest å ta :

    • Buss nummer 11 mot Samamoa (tar du rute 11 mot Gansås må du gå opp Gamle kirkevei som er bratt).
    • Buss nummer 15 mot Fagerlia

    De to bussrutene går fra stoppet som er nærmest rundkjøringen (gå til høyre når du kommer fra hurtigbåtkaia).

    Det anbefales å bruke reiseplanleggeren  til Troms fylkestrafikk (Svipper).I reiseplanleggeren er opplysningene alltid oppdatert.

    Kommer du fra Narvik?

    Om du reiser fra Narvik er det enklest å kjøpe billett via Nordlandstrafikk sin app Reis 

    Laste ned apper?

    Både Svipper og Reis kan lastes ned via Google play eller App store.

    Taxi

    ​Du kan ta taxi fra Harstad byterminal på torget. 

    Husk at reiseutgifter må avtales på forhånd med Pasientreiser.​

    Praktisk informasjon

    ​Sykehusapotek Nord har utsalg rett ved resepsjonen, innenfor hovedinngangen. Der får du kjøpt hygieneartikler og medisiner. Husk legitimasjon med bilde når du skal hente legemidler på resept.

    Apoteket er åpent mandag til fredag klokka 09-15.30​​

    Les mer om oss

     

    ​​Inneliggende pasienter kan låne bøker, spill, cd-spillere og lydbøker på pasientbiblioteket i 2. etasje.
     
    Biblioteket er åpent mandag til fredag fra 10-14. Ring gjerne på forhånd for å sjekke om bibliotekaren er tilgjengelig: telefon 77 01 52 75​

    ​Pasieanttat geain lea šiehtadus dahje geat sisačálihuvvojit UNN, Nordlándda Buohcciviessu, Helgelándda buohcciviessu dehe Finnmárkku Buohcciviessu ossodagaide, sáhttet oažžut davvisámegieldulkka beaivválaččat gaskal dii. 08.00–22.00.

    Davvisámegiel dulka bargiid ja pasieanttaid várás

    Det er mulig å benytte trådløst nett.

    Det er gjesteparkering på senterets område for besøkende. Det er også seks parkeringsplasser for pasienter. Det er mulig å bruke kredittkort og kontanter på betalingsautomatene.​​

    Sjekk endringer som følge av storemen Ingunn

    Vi gjør oppmerksom på at sykehuset ikke kan ta ansvar for klær og andre personlige eiendeler du tar med deg til sykehusoppholdet. 

    Vi anbefaler at du har minst mulig med deg og lar verdisaker ligge hjemme.​

    Dersom du likevel har med deg verdisaker, kan du avtale med avdelingen hvordan dette skal oppbevares. 

    Pasienter tar imot besøk på eget rom og samtalerom kan også benyttes. Det er gymsal tilgjengelig som er godt egnet ved besøk av barn. Dette kan avtale med ansatte.​​​

  • Kontakt BUP, Narvik

    Oppmøtested

    Vi er i første etasje. Når du kommer inn hovedinngangen er det til høyre, forbi sykehusapoteket.


     
     

    UNN Narvik Furumoen

    Stasjonsveien 61

    Åpningstider

    • I dag STENGT
    • Mandag 8:00 AM - 3:30 PM
    • Tirsdag 8:00 AM - 3:30 PM
    • Onsdag 8:00 AM - 3:30 PM
    • Torsdag 8:00 AM - 3:30 PM
    • Fredag 8:00 AM - 3:30 PM
    • Lørdag STENGT
    • Søndag STENGT

    Transport

    Sykehuset på Furumoen ligger i Stasjonsveien 61, cirka 3 kilometer nord for sentrum.

    Dersom du kommer til Narvik med bussekspressen eller flybussen fra Evenes, kan du gå eller ta taxi opp til sykehuset. Husk at reiseutgifter må avtales på forhånd med Pasientreiser.​

    Tunnel fra E6 (Furumotunellen) er hovedadkomstvei til sykehuset og ble åpnet for normal trafikk 28. oktober.

    Det er etablert gangstier gjennom Narvik kirkegård og opp til sykehuset, i tillegg til fortau langs Stasjonsveien. Det tar ca 25 minutter å gå fra sentrum.

    Kollektivtilbud

    Fra 28 oktober 2024 starter Nordlandstrafikk med busstilbud til og fra Furumoen.

    Det anbefales å bruke reiseplanleggeren og søke på ruter som går til /fra UNN Narvik. I reiseplanleggeren er opplysningene alltid oppdatert.

    Om du reiser fra Tromsø er det enklest å kjøpe billett via Svipper
    Om du reiser fra Harstad er det enklest å kjøpe billett via Nordlandstrafikk sin app Reis 

    Laste ned apper?

    Både Svipper og Reis kan lastes ned via Google play eller App store.

    Helseekspressen

    Fra Narvik til Tromsø går Helseekspressen. Personer som har fått rekvirert reise av helsemessige årsaker kan reise med Helseekspressen.

     Rutetabell og fasiliteter.

    Kjører du?

    Om du kjører med bil fra Narvik kan du kjøre mot Hålogalandsbrua, ta til høyre i rundkjøring som viser vei til sykehuset og når man kommer ut av tunnelen er man fremme ved sykehuset.  

    Nyhetssak om hovedendringer fra 28. oktober:

    Les mer om hovedendringene fra 28. oktober 

    Sykler

    Utfyllende informasjon om alternativ transport og parkering

    Kart

    Via googlemaps

    Kart (Google maps)

    Leveringsadresse UNN Narvik Furumoen

    Stasjonsveien 63, 8515 Narvik    .

    Besøksadresse hovedinngang

    Stasjonsveien 61 

    Praktisk informasjon

    Sykehusapotek Nord har utsalg i første etasje (til høyre når du kommer inn via hovedinngangen). Der får du kjøpt hygieneartikler og medisiner.

    Husk legitimasjon med bilde når du skal hente legemidler på resept.

    Apoteket er åpent mandag til fredag klokka 09-15.30​​

    ​Pasieanttat geain lea šiehtadus dahje geat sisačálihuvvojit UNN, Nordlándda Buohcciviessu, Helgelándda buohcciviessu dehe Finnmárkku Buohcciviessu ossodagaide, sáhttet oažžut davvisámegieldulkka beaivválaččat gaskal dii. 08.00–22.00.

    Davvisámegiel dulka bargiid ja pasieanttaid várás

    ​Du kan kople deg på vårt åpne trådløse gjestenett ”HN-GJEST”. Det er fri bruk av gjestenettet.​​

    Kafeen er i første etasje, til venstre innenfor vestibylen ved hovedinngangen.

    Åpningstid og meny: Inntil videre åpent kun på formiddagstid, med begrenset vareutvalg.

    Automattjenester (varm/kald drikke, snacks m.m) kan benyttes hele døgnet. 

    Etterhvert vil utvalg og åpningstid bli bedre!

    Telefon: 47 51 51 63

    Pasientkafeer

    2. etasje: Tilbud for inneliggende pasienter innenfor psykisk helse- og rusbehandling.

    3. etasje: ​Tilbud for inneliggende pasienter som skal til følgende sengeposter:

    • Medisinsk sengepost
    • Ortopedisk/kirurgisk sengepost
    • Føde/Gynekologisk sengepost 

     

    .

    Parkeringsavgift for gjester og ansatte innføres mandag 21. oktober. 

    Pasienter og pårørende som kommer med bil til Furumoen kan parkere på offentlig parkering utenfor hovedinngang. I tillegg finnes det noen offentlige parkeringsplasser utenfor hovedinngang til Furumoen sykehjem og utenfor akuttmottak/ legevakt.

    Det finnes handikap-parkering ved hovedinngangen (maks 4 timer), på hovedparkeringen, ved Furumoen sykehjem og ved akuttmottak/ legevakt.
    Husk å legge blå parkeringstillatelse godt synlig i frontruta.

    Parkeringskart

    Parkeringsavgift alle dager:

    Kl. 07-21: kr 30.- pr time
    Kl. 21-07: kr 6 pr time

    Langtidsparkering gjesteparkering:

    Maks døgnpris kr 237,-. Pris fra og med det 4. døgnet maks kr 154,-. Pris fra og med det 8. døgnet maks kr 107,-

    Det blir billigere etter hvor lang tid du står. Dersom du betaler med kort og avslutter parkeringen før tiden er utløpt, kan man dra kortet og avslutte betalingen.

    Det finnes ingen særordninger for inneliggende pasienter eller pårørende som må oppholde seg over sykehuset over lengre tid.

    Motorsykkelparkering

    UNN har ikke per i dag egen tilrettelagt parkering for motorsykler for besøkende eller gjester.

    Særskilt parkering:

    Det finnes også parkeringsplasser som er merket med «Reservert ansatte». Dette er parkering reservert kun for ansatte eller samarbeidspartnere med egen parkeringstillatelse.

    Klage:

    Park Nordic AS har avtale med UNN om drift og klagebehandling av parkeringen ved  Furumoen.

    Parkeringsområdet er offentlig og privatrettslig skiltet, og driftes som offentlige parkeringsplasser.

    Har du fått kontrollsanksjon og ønsker å klage?

    Gå via parknordic.no 

    Pasienthotellet i Narvik er inne på sykehuset i 3. etasje. Bestilling av rom gjør du gjennom pasienthotellet felles booking kontor.

    Bestilling av rom:

    Felles booking kontor for pasienthotellene i UNN, åpent alle hverdager fra kl. 08:00 - 15:00.

    Telefonnummer: 777 55 100

    Epost: booking.pingvinhotellet@unn.no 

    Innsjekking

    Pasienthotellet er bemannet alle ukedager mellom 07:00 - 14:30. Innsjekking i resepsjonen i hovedinngangen. Innsjekk utenom hotellets åpningstider er ved fødeavdelingen/gynekologisk sengepost i 3. etasje. 

    Frokost

    Frokost er inkludert i oppholdet og serveres i avdelingskafe i 3 etasje. 

    Det er mulig å kjøpe mat i Kafé Pingvin ved hovedinngangen under åpningstiden. 

    I tillegg er det døgnåpne automater med et lite utvalg mat og drikke.

    TV og internett

    Det er TV og tilgjengelig WIFI på alle hotellrom. Parkeringsplasser mot avgiftsbetaling på oppmerkede områder utenfor sykehuset. 

    Besøksadresse:

    UNN Narvik
    Stasjonsveien 61
    8515 Narvik

    Kart

    Vi gjør oppmerksom på at sykehuset ikke kan ta ansvar for klær og andre personlige eiendeler du tar med deg til sykehusoppholdet. 

    Vi anbefaler at du har minst mulig med deg og lar verdisaker ligge hjemme.​

    Dersom du likevel har med deg verdisaker, kan du avtale med avdelingen hvordan dette skal oppbevares. 

    Sengepostene våre har ulike visittider eller besøkstider. Informasjon om disse tidene står på de ulike avdelingssidene. Ta gjerne kontakt med avdelingen hvis du er usikker.

  • Kontakt BUP, Silsand

    Oppmøtested


    Hallveien 4, Silsand

    Senter for psykisk helse og rusbehandling Midt-Troms, Silsand

    Hallveien 4

    Åpningstider

    • I dag STENGT
    • Mandag 8:00 AM - 3:30 PM
    • Tirsdag 8:00 AM - 3:30 PM
    • Onsdag 8:00 AM - 3:30 PM
    • Torsdag 8:00 AM - 3:30 PM
    • Fredag 8:00 AM - 3:30 PM
    • Lørdag STENGT
    • Søndag STENGT

    Praktisk informasjon

    Vi kan anbefale at pasientene tar med turklær ettersom vi bruker naturen en del til turgåing.

    ​Pasieanttat geain lea šiehtadus dahje geat sisačálihuvvojit UNN, Nordlándda Buohcciviessu, Helgelándda buohcciviessu dehe Finnmárkku Buohcciviessu ossodagaide, sáhttet oažžut davvisámegieldulkka beaivválaččat gaskal dii. 08.00–22.00.

    Davvisámegiel dulka bargiid ja pasieanttaid várás

    Vi har gratis parkering for pasienter og pårørende rett utenfor bygninga.​

    Vi gjør oppmerksom på at sykehuset ikke kan ta ansvar for klær og andre personlige eiendeler du tar med deg til sykehusoppholdet. 

    Vi anbefaler at du har minst mulig med deg og lar verdisaker ligge hjemme.​

    Dersom du likevel har med deg verdisaker, kan du avtale med avdelingen hvordan dette skal oppbevares. 

    ​​Senter for psykisk helse på Silsand ligger i Hallveien. Hvis du kommer over Gisundbrua fra Finnsnes svinger du til høyre i retning Gibostad på riksvei 861. Etter omtrent 200 meter svinger du opp Hallveien til venstre. 

  • Kontakt BUP, Sjøvegan

    Oppmøtested

    Sparebank1-bygget i Kongsveien, 2. etasje med inngang fra baksiden

    Senter for psykisk helse og rusbehandling Midt-Troms, Sjøvegan

    Transport

    ​Senter for psykisk helse på Sjøvegan ligger i 2. etasje i Sparebank1-bygget i Kongsveien midt i Sjøvegan sentrum. ​

    Praktisk informasjon

    ​Pasieanttat geain lea šiehtadus dahje geat sisačálihuvvojit UNN, Nordlándda Buohcciviessu, Helgelándda buohcciviessu dehe Finnmárkku Buohcciviessu ossodagaide, sáhttet oažžut davvisámegieldulkka beaivválaččat gaskal dii. 08.00–22.00.

    Davvisámegiel dulka bargiid ja pasieanttaid várás

    Om du kommer med bil er det lettest å finne parkeringsplass på den andre siden av veien. Det er også noen få gratis parkeringsplasser utenfor banken.

    Hvis du skal slippe av noen som skal til behandling kan du også kjøre helt opp til inngangen i 2. etasje, men det er ikke mulig å parkere der.

    Vi gjør oppmerksom på at sykehuset ikke kan ta ansvar for klær og andre personlige eiendeler du tar med deg til sykehusoppholdet. 

    Vi anbefaler at du har minst mulig med deg og lar verdisaker ligge hjemme.​

    Dersom du likevel har med deg verdisaker, kan du avtale med avdelingen hvordan dette skal oppbevares. 

    ​Senter for psykisk helse på Sjøvegan ligger i 2. etasje i Sparebank1-bygget i Kongsveien midt i Sjøvegan sentrum. ​

  • Kontakt BUP, Storslett

    Oppmøtested



    Senter for psykisk helse og rusbehandling Nord-Troms, Storslett

    Sonjatunveien 11

    Åpningstider

    • I dag STENGT
    • Mandag 8:00 AM - 3:30 PM
    • Tirsdag 8:00 AM - 3:30 PM
    • Onsdag 8:00 AM - 3:30 PM
    • Torsdag 8:00 AM - 3:30 PM
    • Fredag 8:00 AM - 3:30 PM
    • Lørdag STENGT
    • Søndag STENGT

    Transport

    ​Sonjatun ligger rundt 500 meter opp Reisadalveien, fra avkjøringa fra E6 gjennom Storslett. 

    Praktisk informasjon

    ​Vi har turdag hver torsdag og oppfordrer våre pasienter til å ta med turklær før innleggelse ved døgnenheten.

    ​Pasieanttat geain lea šiehtadus dahje geat sisačálihuvvojit UNN, Nordlándda Buohcciviessu, Helgelándda buohcciviessu dehe Finnmárkku Buohcciviessu ossodagaide, sáhttet oažžut davvisámegieldulkka beaivválaččat gaskal dii. 08.00–22.00.

    Davvisámegiel dulka bargiid ja pasieanttaid várás

    ​Det er gratis parkering for pasienter og pårørende utenfor hovedinngangen.

    Vi gjør oppmerksom på at sykehuset ikke kan ta ansvar for klær og andre personlige eiendeler du tar med deg til sykehusoppholdet. 

    Vi anbefaler at du har minst mulig med deg og lar verdisaker ligge hjemme.​

    Dersom du likevel har med deg verdisaker, kan du avtale med avdelingen hvordan dette skal oppbevares. 

    ​Senter for psykisk helse Nord-Troms ligger bak Sonjatun, rundt 500 meter opp Reisadalveien fra avkjøringa fra E6 gjennom Storslett.​

    ​​​Det er rundt 20 gratis parkeringsplasser utenfor senteret.