Stor UNN-markering av samenes nasjonaldag

Med støtte fra Sametinget blir det i år en utvidet markering av samenes nasjonaldag ved UNN Tromsø. Også ved sykehusene i Narvik og Harstad blir det markering onsdag 6. februar.


Samisk flagg
Universitetssykehuset Nord-Norge har fått økonomisk bidrag fra Sametinget til årets markering. Det gjør at blant andre de samiske joikerne Ante Mihkkal og Josef Halse blir å opptre under markering ved UNN i Breivika. 

Tromsø-ordfører Kristin Røymo, styret ved UNN, samt den samiske institusjonen SANKS (psykisk helse) i Karasjok vil også bidra.

Arrangementet finner sted i vestibylen innenfor hovedinngangen ved UNN Tromsø fra kl. 11.45 onsdag 6. februar.

Ved UNN Narvik og UNN Harstad blir det også markeringer av samenes nasjonaldag. 

I Narvik skal «Ensemble Oscar» fra Ofoten holde en gratiskonsert kl. 11.30 i Kafé Pingvin (kantina). «Ensemble Oscar» er en distriktsmusikergruppa fra Ofoten der musikerne virker som kulturbærere på sine instrumenter, både som utøvere og lærere. 

Ensemblet lever naturlig i spenningen mellom tradisjon og det moderne, og det er et mål for gruppen å være nyskapende samtidig som de forvalter en kulturarv med både folkemusikk og den klassiske kunstmusikken.

I Harstad er det Kalle Urheim Duo som skal bidra til markeringen av Samefolkets Dag. Karl Edvard Urheim (Kalle) er en kulturoperator, poet, komponist, låtskriver og sanger bosatt på Hamarøy. 

Han har de siste årene studert ved Musikkonservatoriet i Tromsø, og komponerer musikk basert på lulesamiske joike- og sangtradisjoner. I 2015 var han i sangfinalen under Samisk Grand Prix med låten «Idjasuojvvan» (Nattskyggen). 

Markeringen ved UNN Harstad finner sted i Kafé Solan (kantina) fra kl. 11.30