Åpner opp for besøk av partner på barsel

Nå kan nybakte mødre endelig få besøk av partner etter fødsel ved Universitetssykehuset Nord-Norge.

mor og far sammen med nyfødt barn

Maja og Rune Gjerde Skavdal sammen med dattera Ellinor. Foto: Jørn Resvoll

​I lang tid har det vært adgangskontroll og besøksforbud ved alle UNNs sykehus. Det generelle besøksforbudet opprettholdes, men nå åpner vi opp for at partner (far/medmor) også kan være sammen med mor og barn på barselavdeling og barselhotell.

- Vi hadde forberedt oss på at jeg ikke skulle kunne være med, men heldigvis åpna det opp akkurat nå, sier nybakt pappa Rune Gjerde Skavdal.

Tirsdag 26. mai kom dattera Ellinor til verden. Mamma Maja Gjerde Skavdal sier det er ekstra stas at mannen også kan få være sammen med dem på barselavdelinga ved UNN Tromsø.

Nye retningslinjer

De nye retningslinjene for besøk på føde- og barselavdelinger (inkludert barselhotell) finner du her

Fortsatt kan ikke partner være med ved polikliniske undersøkelser/ultralyd i forkant av fødselen. Heller ikke ved keisersnitt er det foreløpig tillatt at partner er med. Men i den aktive delen av fødselen, og på barselavdelingene etterpå, er det altså nå mulig for partner å være med - så lenge vedkommende er frisk og ikke har luftveissymptomer eller er i karantene. 

Det er foreløpig kun partner som kan være med på barselavdelingene. 

- Vi ser at mødrene har det bedre når partner kan være sammen med dem. Så vi gleder oss nå til å kunne ha partner inne på barselavdelingene, sier Siv Elisebeth Skarding-Hanssen, koordinator-jordmor på føde/barsel ved UNN Tromsø