Forbedringsstafetten

To onsdagsmøter i året inviterer Direktøren forbedringsagenter ved UNN til å fortelle om sine forbedringsarbeid til resten av sykehuset. Hva gjorde de, og hva kan vi lære av hverandre?

Overrekkelse av stafettpinne
Overrekkelse av  stafettpinne. Illustrasjon: Colourbox

Som noe helt nytt etablerte direktøren forbedringsstafetten våren 2021, der hun inviterte, inn fire forbedringsteam til å fortelle om sine forbedringsarbeid. Vi fikk høre om forbedringsarbeid med gode resultater der metodikken fra forbedringsutdanningen QI Nord ble brukt. Målet med satsingen er nettopp å spre forbedringsarbeid i organisasjonen til læring og inspirasjon for andre. 

«Vi har en langsiktig, omfattende plan for at Kontinuerlig forbedring skal være en del av hverdagen her på UNN. Forbedring skal ikke være noe som kommer i tillegg, dette er måten vi arbeider på. 
For å få dette til, krever det at vi bygger kultur for forbedring. Vi skal vite hvorfor, hva og hvordan vi gjør forbedringer i egne arbeidsprosesser. Et bidrag til denne kulturbyggingen er å lære av hverandre, dele, spre og la seg inspirere av gode forbedringsarbeid blant våre kolleger.
Derfor har vi startet «forbedringsstafetten», der vi vil gi en arena til de som har fått til forbedringsarbeid i praksis, til beste for våre pasienter, arbeidsmiljøet og UNN som sykehus. 
Gjennom 4 korte presentasjoner skal vi få høre mer om hva som kan forbedres, hvordan dette kan gjøres, og hva en kan oppnå av gode resultater»

Anita Schumacher adm. Dir. 

Administrerende direktør satte selv stafetten i gang og deltakerne på de første etappene var:

PrEP i Nord Norge. Hvordan nå flere?

Stian Eliassen. Fagutviklingssykepleier Infeksjonsseksjonen – Avdeling HIGE, Medisinsk klinikk

BedsideControl. Forbedring av ID kontroll før blodtransfusjon

Oddrun E. B. Jensen. Rådgiver - Laboratoriemedisin
Charlotte Hokland Arnesen. Fagbioingeniør - Laboratoriemedisin

Storkoselig fast-track med gode resultater

Gry Tufte Gerhardsen. Avdelingsleder - Kirurgisk avdeling
Anja Kjærland. Rådgiver - Kvalitetsavdelingen
Elin Vollan. Seksjonsleder – Anestesi- og operasjonsavdelingen

Fra matsvinn til kvalitetsforbedring

Kåre Huglen. Ass seksjonsleder – Forsyning og logistikk

Se de inspirerende innleggende på onsdagsmøtet i opptak her:
 

Til høsten vil flere nye forbedringsarbeid bli presentert og vi er på utkikk etter deltakere. Har du spørsmål om noen av de prosjektene du så i opptaket over, eller tips til andre som bør «fram i lyset» så ta kontakt med Kontinuerlig forbedring, kf@unn.no.Fant du det du lette etter?