Kom i gang med videokonsultasjoner

Ønsker du å ha kontakt med pasientene når de er hjemme? Videokonsultasjon er et høyaktuelt hjelpemiddel under koronaepidemien, og bør brukes der det er mulig også i fremtiden.

Illustrasjonsbilde: Colourbox.com
Videokonsultasjon er et godt alternativ når du eller pasienten ikke kan komme til time på sykehuset.

I situasjonen vi er i nå, er det mange pasienter og en del behandlere som ikke kan komme på sykehuset som normalt. Videokonsultasjon gir muligheter til å gjennomføre pasientmøter selv om pasienten, behandleren eller begge er hjemme.

UNN og flere andre sykehus har nå lagt ut informasjon om videokonsultasjon på sine nettsider, slik at pasienter skal kjenne til det som et godt alternativ. Du som behandler bør derfor også gjøre deg godt kjent med hvordan videokonsultasjon fungerer, slik at du kan tilby det når det er aktuelt.

Videokonsultasjon med én person: Skype

Videokonsultasjoner foregår oftest mellom én behandler og én pasient (f.eks. en poliklinisk konsultasjon). Da bruker vi Skype for Business.

  • Når du er på jobb, bruker du Skype for business som normalt. Når du er på UNN-nettet kan du følge dokumentsamlingen DS13581: Klinisk bruk av Skype for Business i DocMap for å koble deg opp og gjennomføre videokonsultasjoner.
  • Når du jobber hjemmefra, må du også følge veiledningen Brukerstøtte for hjemmekontor for å koble deg opp og gjennomføre videokonsultasjoner.

Før du bruker Skype for Business til kliniske formål, må du ta e-læringskurset «Klinisk Skype 4B» som ligger i Campus (kun tilgjengelig når du er på UNN-nettet).

Videokonsultasjon med flere personer: Join

I blant er det aktuelt å bruke videokonsultasjon når flere parter skal diskutere sensitive opplysninger (f. eks. sengepost, kommunehelsetjeneste, fastlege, pårørende og pasient). Da bruker vi videoløsningen Join.nhn.no.

I Join bruker du et virtuelt møterom. Sjekk om din klinikk har et virtuelt møterom du kan bruke. Hvis ikke, kan du bestille et hos videohjelp@unn.no. Husk å oppgi hvem som er ansvarlig for rommet, og hva det skal brukes til (deling av sensitiv informasjon). Følg lenkene under for mer informasjon om oppkobling og bruk av virtuelle møterom:

Brukerstøtte og nyttige lenker

Sett deg godt inn i Praktiske råd til helsepersonell om god bruk av videokonsultasjon fra Direktoratet for e-helse.

For praktisk hjelp og veiledning, send epost til videohjelp@unn.no. Da vil du få et svar fra UNNs E-helse og IKT-avdeling innen 24 timer.

Har du tekniske problemer (nettkapasitet, manglende tilganger, manglende programvare o.l.), ta kontakt med Helse Nord IKT via deres kundeportal eller på telefon 07022.

Fant du det du lette etter?