Hjemmekarantene for UNN-ansatte

Universitetssykehuset Nord-Norge HF fikk klokka 13.15 i dag oppdatert informasjon fra Folkehelseinstituttet om at hele Italia nå er ansett som et område med utbredt koronasmitte. Dette innebærer at personer som har vært i Italia skal holde seg hjemme i 14 dager etter hjemkomst, uavhengig av om de har symptomer eller ikke.

UNN jobber nå med å informere ansatte om dette, samt kartlegge hvor mange som eventuelt nå må i hjemmekarantene. I dag er rundt 30 UNN-ansatte i hjemmekarantene.

Smittevernoverlege Torni Myrbakk var i forrige uke på ferie i Roma, men hun har ikke vært i Nord-Italia, og har ikke oppholdt seg i områder som i den tidsperioden var definert som områder med utbredt smitte. I og med at FHI nå har definert hele Italia til å være et smitteutsatt område, vil Myrbakk og andre UNN-ansatte som har vært på vinterferie i Italia ikke kunne være på jobb i 14 dager etter hjemkomst. For Myrbakks del betyr dette at hun jobber hjemmefra ut neste uke. Hun er frisk og har ingen symptomer, og utfører de arbeidsoppgaver som lar seg løse via hjemmekontor.

- Jeg har vært på en lenge planlagt familieferie, og da vi reiste var ikke Roma ansett som et område med utbredt smitte. Vi har hele tida fulgt rådene som er gitt fra sentrale helsemyndigheter, sier Myrbakk.

Folkehelseinstituttet har bekreftet at UNN har fulgt deres råd ved å sette smittevernoverlegen inn i jobb dagen etter hjemkomsten fra Italia. Situasjonen rundt koronasmitten endrer seg fra dag til dag, og UNN justerer retningslinjer for de ansatte fortløpende etter FHIs oppdateringer.

- Det er en krevende situasjon for oss, men foreløpig har vi ikke flere ansatte i hjemmekarantene enn at vi håndterer det greit. Dette har så langt ikke skapt store problemer for drifta ved UNN, sier administrerende direktør Anita Schumacher.