Venerisk poliklinikk i Tromsø utvider åpningstidene

Fra desember 2013 har hudavdelingen sin veneriske poliklinikk utvidet åpningstidene. I tillegg til polikliniske timer 4 dager i uken kan man møte opp på drop-in time mellom 12 og 13 på mandag, tirsdag, torsdag og fredag.

Grunnen til at tilbudet er utvidet er at man ønsker å nå ut til flere pasienter. Klamydia, som er den vanligste seksuelt overførte infeksjonen i Norge, er på landsbasis hyppigst i Nord-Norge og Oslo. Vi synes derfor det er viktig å ha et lavterskeltilbud, med høy tilgjengelighet for å få flere til å teste seg.

Behandling umiddelbart
Vår hovedmålgruppe er de med symptomer, da vi tilbyr rask diagnostikk med mikroskopering i forbindelse med undersøkelsen og dermed ofte kan gi behandling umiddelbart. Ved hjelp av mikroskopering kan man stille diagnoser som betennelse i urinrør eller livmorhals, gonore, bakteriell vaginose og sopp.

Andre tilstander som vi behandler er for eksempel syfilis og kjønnsvorter. Vi er selvfølgelig også tilgjengelig for de som ikke har symptomer men som ønsker å teste seg. Hvis man kan være smittet av en seksuelt overført infeksjon er undersøkelsen gratis.

Kontaktinformasjon
Alle leger kan henvise pasienter til venerisk poliklinikk og vi tilstreber å ha kort ventetid. 

​I tillegg kan pasienter selv ringe telefonnummer 918 41 982 hver dag mellom kl 8 og 15.30 for å bestille time.