Medisinsk poliklinikk, dagenhet og gastrolab, Tromsø

Vi tar imot pasienter til polikliniske undersøkelser. Dette gjelder pasienter som skal til utredning med øvre og nedre videoendoskopi, ultralyd og andre gastromedisinske undersøkelser. Noen pasienter kommer også til samtale med lege eller sykepleier.

Les mer om Medisinsk poliklinikk, dagenhet og gastrolab, Tromsø

Medisinsk poliklinikk, dagenhet og gastrolab, Tromsø

Vi har på gastrolab tilbud om gastroskopi, koloskopi, kapselendoskopi, ultralyd, EUS Fibroscan, trykk/syremåling i spiserøret og flere andre prosedyrer.

På dagenheten/poliklinikken utredes og behandles blant annet pasienter med Crohns sykdom, ulcerøs colitt, levervirusbetennelse, kroniske leversykdommer (inkludert levertransplanterte) og nevroendokrine svulster (NET).

Senter for sykelig overvekt (SSO)

Vi tilbyr også livsstilsbehandling til pasienter med BMI over 40 kg/m eller over 35 kg/m2 med tilleggssykdommer (sykelig overvekt). Videre har vi ansvar for livsstilsveiledning til overvektige pasienter med BMI over 40, eller BMI over 35 med tilleggskomplikasjoner. 

Vi gir tilbud til pasienter fra UNN Tromsø sitt lokalsykehusområde. Pasienter fra Sør-Troms får et tilbud ved UNN Harstad. Pasienter fra Finnmark og Nordland får tilbud fra sine lokalsykehus. Behandlingsforløpet hos oss består av følgende: 

Samtale hos sykepleier
Her går dere sammen gjennom overvektshistorien din og hvilke risikofaktorer du har. Det vil også bli snakket om motivasjon for endring. En del grunnleggende blodprøver vil bli tatt. Det vil i samsvar med nasjonale retningslinjer kunne gå opp til 12 uker før du får time hos sykepleier.

Samtale hos lege
Denne timen får du noe tid etter at du har vært hos sykepleier. Hovedtema ved denne timen vil være følgetilstander av overvekt og medisinske komplikasjoner. 

Lærings og mestringskurs (LMS-kurs)
Dette går over 2 dager og mange ulike tema blir tatt opp som kosthold, fysisk aktivitet, kirurgisk overvektsbehandling og rehabilitering. Andre viktig ting som det fokuseres på er motivasjon, mestring og hvordan få til gode endringsprosesser. Vanligvis er det mellom 10 og 15 deltagere på kurset

Gruppeoppfølging
Gruppen består av omkring 10 pasienter og møtes 4-5 ganger. En del tema fra LMS-kurset taes opp igjen i gruppene.

Ny legesamtale
Her planlegges veien videre. Det kan være søknad til rehabilitering, søknad til kirurgi eller oppfølging videre hos fastlege. Søknad om rehabilitering må godkjennes av en egen regional vurderingsenhet.
 
Fastlege
Det er viktig også å ha kontakt med fastlege både fram til du får time, i oppfølgingsperioden og etter at du er ferdig hos oss. 
 
Motivasjon til Livsstilsendring
Endring av livsstil kan være krevende og det er viktig at du er i en fase der du har tid og motivasjon til å gå inn i denne prosessen. Samlet sett kan oppfølgingen som er beskrevet her, strekke seg over 6-12 mnd.


Seksjonssykepleier for medisinsk poliklinikk, dagenhet og gastrolab: Elisabeth Blomli

Kontakt

Oppmøtested

Fløy B, plan 8

Åpningstid: mandag til fredag 07.30-15 

(På grunn av stor pågang av telefoner kan det hende du må vente litt før du svar. Du kan også prøve å ringe på starten eller mot slutten av åpningstidene)

Telefon
Medisinsk poliklinikk og dagenhet: 77627336 | Gastrolab: 77626935 /fax: 77669730 | overvektspoliklinikk: 77669556
Telefontreffetid 08-11.30 og 12.30-15 (mandag til fredag)
UNN Tromsø
Besøksadresse
Hansine Hansens veg 67 eller Sykehusveien 38(Google maps)
Besøkstider
mandag - søndag 00-24
Avdelingene våre har ulike åpningstider og besøkstider/visittider. Informasjon om dette finner du på de ulike avdelingssidene. Hvis du må endre timen din må du ta kontakt med den avdelingen du har fått time hos.
Telefon
Sentralbord: 77626000 | medisinsk nødtelefon: 113

Adkomst

Med rutebuss
Hvis du kommer til Breivika fra Tromsø sentrum er det lettest å ta buss nummer 20 eller 21 fra Fredrik Langes gate. Denne bussturen tar omtrent 15 minutter. 

Når du kommer inn den midlertidige hovedinngangen fra busstoppet er du på fløy A, plan 6. Resepsjonen ligger til venstre. Når du går videre innover i sykehuset kommer du til fløy B, C, og til slutt D. Ved heisene står det skilt med hvilken fløy og etasje du er i (for eksempel B6).
 
Med flybuss 
Om du kommer til Tromsø med fly kan du ta flybussen direkte fra flyplassen på Langnes til sykehuset. Om du kommer fra byen eller fra flyplassen går du inn hovedinngangen rett ved busstoppene.​​​

Med taxi eller privatbil
Du kan også ta taxi hvis du har avtalt dette med Pasientreiser. Taxien stopper utenfor inngang C3 på nordsiden av sykehuset. Hvis du kommer med privatbil bruker du samme inngang. 

Byggeaktivitet
For tiden er det stor byggeaktivitet på området. Vi bygger ny A-fløy som blant annet skal gi bedre operasjonskapasitet, ei helt ny intensivavdeling og nye lokaler til dagkirurgien. 

På den andre siden av veien bygges PET-senter, som vil gi enda bedre kreftdiagnostikk for befolkningen i nord.

Byggeprosjektene gjør at det i en periode vil være mye anleggstrafikk rundt sykehuset. Vi ber deg være spesielt oppmerksom på dette uansett om du kommer til oss med buss, taxi eller med privatbil. 

Kart over området

Parkering

​​​Gjesteparkeringen ligger nedenfor den kommunale legevakta på nordsida av UNN Tromsø. Sving inn til venstre fra Sykehusveien når du kommer på høyde med sykehusbygget. Det er betalingsautomat på parkeringsplassen. Det er skiltet til inngang C som ligger rett bak den grå ”kreftbrakka”.

På grunn av miljøhensyn, stor trafikkmengde og begrenset med parkeringsplasser anbefaler vi kollektivtrafikk der du har mulighet til å bruke dette. ​​

Praktisk informasjon

Apotekutsalg

​​Sykehusapotek Nord har utsalg vis a vis Narvesen-kiosken på sykehuset i Tromsø. Der får du kjøpt hygieneartikler og medisiner på e-resept. Husk legitimasjon med bilde når du skal hente legemidler på resept.​​​

Apoteket ligger i A-fløya, plan 6. Ta til høyre når du kommer inn hovedinngangen. 

Klikk her for mer informasjon på nettsidene til Sykehusapotek Nord​

Blomster

Du får kjøpt blomster i Narvesen-kiosken som ligger innenfor hovedinngangen, men husk på at allergikere kan få kraftige reaksjoner på blomster med kraftig duft.

Om du skal besøke noen på en sengepost kan det være lurt om du ringer til avdelinga først og sjekker om de har noen innlagt som er veldig allergiske.

Det kan uansett være lurt å sjekke besøkstidene på den avdelinga du skal til.​

Frisør

Det er én frisør på sykehuset. Den ligger inn til høyre forbi Narvesen-kiosken når du kommer inn hovedinngangen.

Internett

​Du kan kople deg på vårt åpne trådløse gjestenett ”UNN – gjest”. Det er fri bruk av gjestenettet.​

Kantine/kafe

​Sykehuskaféen Evert ligger rett ved inngangen på plan C3 og er åpent for både pasienter og ansatte fra klokka 09 til 15. Der får du kjøpt varm og kald mat og drikke. Kaféen har godt med sitteplasser.

Ved hovedinngangen i fløy A, plan 6 ligger en Narvesen-kiosk. Ta til høyre når du kommer inn hovedinngangen, eller til venstre i vestibylen hvis du kommer fra en av avdelingene. 

I kiosken får du kjøpt enklere kioskmat, drikke og lesestoff. Kiosken har også tipping. ​

Konserter og kultur

​​Kulturseksjonen i UNN arrangerer jevnlig lunsjkonserter på Pingvinen Scene ved hovedinngangen. Konsertene starter som regel klokka 1130. Informasjon om hvem som spiller henger i heisene. 

Musikk er også helse, og med jevne mellomrom arrangeres det ”musikkvandring” i sykehuset. Ta kontakt med sykepleier på avdelinga dersom du er innlagt hos oss og ønsker besøk av musikerne våre. 

Hvert år før jul arrangerer kulturseksjonen julemesse på plan 6 og 7 ved hovedinngangen.​​

Pasienthotell Tromsø

​Inngang til Pingvinhotellet ved UNN Tromsø er gjennom sykehusets hovedinngang i A6. Du kan henvende deg i hotellets resepsjon når du kommer. Der er det alltid noen som tar imot deg. 

Barselhotellet er en del av Pingvinhotellet. Rommene har stellebord med utstyr. Barselhotellet har jordmødre tilgjengelig for økt trygghet for den nye familien.

Bestilling av rom gjør du gjennom pasienthotellets felles bestillingssystem: bookingbooking.pingvinhotellet@unn.no

Pingvinhotellet har en hjemmeside med utfyllende informasjon hvor du også kan bestille rom: www.pingvinhotellet.no​

Frokost er inkludert i rompris.  Lunsj, middag og kveldsmat er til salgs i hotellets restaurant i henhold til gjeldende åpningstider for deg som ikke har alle måltider inkludert.

Det finnes også et enklere mattilbud til salgs i hotellets resepsjon hele døgnet.

Det er TV og tilgjengelig Internett på alle hotellrom.
Narvesen har kiosk vis a vis hotellets resepsjon.

Hotellet er døgnåpent. 

Parkeringsplasser mot avgiftsbetaling på oppmerkede områder utenfor sykehuset. Vi har få parkeringsplasser tilgjengelig og oppfordrer de som kan om å bruke kollektivtransport. Bussrute 20 går fra Tromsø sentrum til UNN og turen tar 10-15 minutter.

Priser ved Pingvinhotellet, Tromsø


Innlagte pasienter i Tromsø
 • Betaler ikke for opphold på hotellet
 • Alle måltider inkludert
 • Rommet må bestilles skriftlig fra avdelingen pasienten tilhører
Ledsagere/foresatte til barn under 18 år som er innlagt
 • Betaler ikke for opphold på hotellet
 • Alle måltider inkludert
 • Rommet må bestilles skriftlig fra avdelingen pasienten tilhører
Strålepasienter - Langtidsboende (over 5 døgn)
 • Pasienten betaler ikke selv for overnatting inklusive frokost
 • Rommet må bestilles skriftlig fra den avdelingen som behandler pasienten
Polikliniske pasienter og dagpasienter
 • Barn under 6 år bor gratis
 • Betaling direkte til pasienthotellet
 • Rommet bestilles via pasienthotellets felles booking
 • Refusjon fra Pasientreiser
Pårørende og andre
Mer utfyllende informasjon om det å bo på pasienthotellene i UNN, finner du i brosjyen: Praktisk informasjon til deg som skal bo på pasienthotellene i UNN HF​

Kontakt

UNN Tromsø
Besøksadresse
Hansine Hansensvei 61 Google maps
9019 Tromsø

Telefon
777 55 100 (hele døgnet)

Bestilling av rom

(samme bookingadresse for alle pasienthotell i UNN)

Vardesenteret

Vardesenteret er et samarbeid mellom UNN og Kreftforeningen. Har treffer du ansatte fra Kreftforeningen og UNN, samt frivillige og likemenn. Senteret har åpent for sosialt samvær og du får servert kaffe og te. Noen onsdager arrangerer senteret aktiviteter som:

Vardesenteret holder til i fløy E1 i Breivika. Gå til D-fløya (i retning Tromsøsundet) og ta heisen ned til plan 2. Derfra kan du gå gjennom branndørene og over en liten gjennomgang til det gamle, blå pasienthotellet.

Koloskopi, Tromsøhttps://unn.no/behandlinger/koloskopi-tromsoKoloskopi, TromsøKKoloskopiKoloskopiKoloskopiKoloskopi

Arrangementer

Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.