Aktiv med artrose

Gruppeopplæring , Starter nye kurs hver 6- 8 uke , Ortopedisk avdeling

Har du mild til moderat artrose i kne eller hofte? Da har du mulighet for å være med på et artroseprogram som ledes av fysioterapeuter i UNN HF

Aktiv med artrose er et program basert på internasjonale retningslinjer for behandling av artrose i klinisk fysioterapipraksis. Disse retningslinjene vektlegger informasjon, trening og råd om vektreduksjon (hvis nødvendig).

Første dag av artroseprogrammet består av artroseskole. Her vil undervisning gi deg bedre innsikt i din artrosesykdom, behandlingen av denne og hva du selv kan gjøre for å bedre dine symptomer og plager. Det vil også bli utført noen fysiske tester, som skal re-testes etter 3 måneder. Dagen gjennomføres i fysioterapiseksjonen ved UNN Tromsø, Breivika.

Deretter starter du på et 6-ukers langt treningsprogram med trening to ganger i uka på dagtid. Treningen gjennomføres i gruppe på Elisabethsenteret med fysioterapeut som instruktør.
 
Før oppstart må du avgi elektronisk samtykke, og svare på spørreskjemaer som blir sendt ut før oppstart, samt etter 3, 12 og 24 måneder.

Fysioterapeutene som leder dette programmet har gjennomgått et eget utdanningsprogram i AktivA som gir de økt kompetanse for behandling av artrose.

For mer informasjon om om utdanningsprogrammet AktivA.

Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta

Dersom du ønsker å være med på dette prosjektet trenger du henvisning fra spesialist eller fastlege/primærkontakt. Henvisning merkes med «Artroseskole» i kommentarfeltet og sendes til «ort kontor raskere tilbake».

Hvem kan delta (inklusjon):
Pasienter med symptomer og funn som indikerer artrose i hofte og/eller kne
Pasienter med degenerativ meniskskade
Personer som er eldre enn 35 år
Motivert til deltagelse

Hvem kan ikke delta (eksklusjon):
Andre årsaker til leddplagene (tumor, inflammatorisk sykdom, osv)
Andre symptomer som er mer fremtredende enn artroseplagene (generalisert smerte, fibromyalgi, osv)
Innsatt protese i aktuelt ledd
Planlagt operasjon innenfor de 3-4 første månedene etter oppstart

Når og hvor

Tid
Starter nye kurs hver 6- 8 uke
Klokkeslett
 
Sted
Elisabethsenteret, Tromsø
Første dag på kurset foregår i Fysioterapiseksjonen i UNN, Breivika. Resten av tiden foregår det på Elisabethsenteret, Tromsø 
 
Arrangør
Ortopedisk avdeling
 
Kontakt
Raskere Tilbake tlf 776 28150
 
Fant du det du lette etter?
Gi oss gjerne tilbakemelding! Vi kan desverre ikke svare deg direkte når du legger inn noe her, men vi bruker tilbakemeldingen din i kontinuerlig forbedring av nettsidene. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.